Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ölümden sonra yaşam var mı?

Autocrat

"Korkaklıkta AR İlerlermekte ŞEREF Var"
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -5

hahahah :D
Sankı ben sana fikrini beyan edemezsın yazdıkların çok saçma demişim gibi bir yargılama içersindesin gibi algı yönetimi devreye girdim.
Dedim la nolii :D
:f19:
Neyse yaşasın yağızızmm diyelm :D

bak çok pis kuserim ama artık bi yandan lafı de sonrada yağızizm de ama olmazki :u29:

Qasem

TevhiD , AdaleT , ÖzgürlüK
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    24
Varsa yeniden dirilecek gibi mi yaşıyoruz acaba?
Yok oluş kanıtlanmış bir olgu değildir, var oluşta inançsal bir olgudur...

De ki: Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, sizi mutlaka bulacaktır. Sonunda gayb âlemini de bilen Allah’a döndürüleceksiniz. O, size bütün yaptıklarınızı haber verecektir.” (Cuma, 52/8)

Beas we beadel mewt...
Ölümden sonra diriliş benim inancımda haktır..

Bilgi - İnanç - Eylem

Miyamoto

Ne Araftayım.. Ne Diyarda.., Siyah Bir Gecede..,
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    41
Her sonun bir başlangıcı olucağı gibi ölümünde var :s94:

Mavera

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    14
Öldükten sonra dirilme ve akabinde sonsuz bir yaşam elbette vardır. Bunu, Rabbimiz mukaddes kelamı Kur'an-ı Kerim'de açık ve net bir şekilde ayetlerle açıklamıştır. Bu bağlamda konu noktalanır. Reenkarnasyon olgusu ise İslam ile bağdaşmayan hurafe Spiritüalist bir inanıştan ibaret.

İlda

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    114
Bildiğim ,duyduğum kadar vardır inananlar da bilir bunu

Anafiel

Merkabah'ın baş meleği
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    198
Ölülerle konuşamadığımız için bu soruya da net bir cevap bulabilmemiz mümkün değil. Materyalistlere göre vücut ölünce hayat da biter. Ancak bu da kanıtlanabilir bir durum değil. Hem klasik Newton/Einstein bakış açısıyla hem de kuantum mekanikleriyle değerlendirdiğimizde bu evrende (ya da evrenlerde) sadece tek bir kez yaşayabilmemizi gerektiren bir sınır yok. Bu durum sadece cennet ya da cehennemi değil reenkarnasyonu da denklemin içine sokuyor. Hans Moravec evrenin gözlemlenmemesinin mümkün olmadığını bu sebeple hayatın sonsuz bir döngü içerisinde sürekli evreni gözlemleyen canlılardan oluşması gerektiğini öne sürüyor.

Alıntıdır.

Yıllar önce açılmış bir konuya alıntı yapıp cevap vermek biraz ironi gibi görünsede, kendimce şöyle bir yorum yapma isteği duyuyorum; materyalistler bir noktada haklılar zira beden ölünce hayat durur. Beden çürür ve yok olur neticede lakin ruh ölmüyor ve materyalistler; varlığı bir çok bilim insanı tarafından kanıtlanmış ruhu atlıyor.
Evreninde sonsuzluğuna inanırım bir çok dinde bunu kabul eder. En basit örnek olarak ; islam'da Arş-ı Alem akabinde cennet ve cehennem, dahilinde kırmızı boğa,balık, kaf dağları ve buraya yazamayacağım daha pek çok şey evrendedir. Dünyada yaşıyor oluşumuş özellikle vücut yapımız olarak tüm bunları çıplak gözle görmemizi engelliyor. Ne zaman ruh bedenden ayrıldı ve beden özelliklerini kaybetti o zaman görebiliyoruz. Çünkü ruh soyuttur ve vücut gibi sınırlamaları yoktur.
Bu noktada da buna "boyut" diyoruz işte. Aslında var olan şeyi, yetkimiz olmadığı için göremiyoruz...

Ek olarak; ölüler ile konuşabiliyoruz. Bunu yapabilen pek çok kişi var ve esasında zor bir şey değil. Lakin ruhen uygun olmayan kişilerde sıkıntılı bir durum olması olası.

Üst Alt