Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Oğuz Atay sözleri ve kitap alıntıları

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
'İyi yaz bakalım: Gerçek, başkalarının bize uygulamaya çalıştığı tatsız bir ölçüdür.' ' Birimi var mı Hikmet Amca ?' 'Birimi insandır'​

Oğuz Atay - Tehlikeli Oyunlar​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
...''yaşasın papatyalar! canım papatyalar, seviyorum sizleri. sizler ki bütün kış toprağın altında, yalnız bizi düşünürsünüz ve ilkbaharda hemen seriliverirsiniz ayaklarımızın altına. canımlarım benim. seviyorum sizleri insan kardeşlerim. durup dururken seviyorum işte, sevip duruyorum.
kollarımı açıp bütün insanlığı kucaklıyorum, papatyalar gibi sizi koparıp göğsümde tutmak istiyorum.''​

Oğuz Atay - Tutunamayanlar​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
İnsan bazı güçlüklerden, ancak onları unutmak suretiyle kurtulabiliyor albayım.​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Ölmek bile kendisine böyle bir görev verilenlerin işidir.​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
“Kafatasımın çok inceldiğini hissediyorum. Yürürken çok dikkat ediyorum: bir yere çarparsam sanki dağılacak. Camdan bir kafanın içinde ağır bir beyin: başımı taşıyamıyorum.”​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
“Bu hayattan istifa ederek başka bir hayatı başka türlü yaşamak istiyorum…”​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
-Elimde olmayan şeyler var Olric…
-Nedir efendimiz?
-Elleri Olric elleri…​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Bizim için hüküm hep aynıdır. Kısa bir hükümdür: bekleyemediğimiz ve inanamadığımız bir hüküm. Yalnız bizim için çıkarıldığını sandığımız, oysa sayısız kopyası olan ve ayrıntılara inmeyen bir hüküm.​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
İşte ondan sonra kardeşim Hidayet, insanlığa öfkem başlıyordu; belki de ilk öfkelerimi bu oyunlar sırasında duymuştum. Çünkü, bütün gücüme rağmen oyuna geliyordum. Kendime kızıyordum: Çünkü oyuna geliyordum, anlıyor musun oğlum Hidayet ? oyuna geliyordum. Oyuna gelmemeliydim bana oyun oynanmamalıydı. Bütün gücümle uyanık kalmalıydım; başkalarının rüyalarını görmemeliydim. Ve kardeşim Hidayet, öfkelenince de onların bütün kusurlarını , küçüklüklerini, daha önce hoşgörüyle karşıladığım kendini beğenmişliklerini daha şiddetle görüyordum ve unutmuyordum. Onları kıskanıyordum onları beğenmiyordum. Oynadıkları oyunu hiç anlamıyorlardı Yaşamak istiyorlardı. En çok da buna kızıyordum.​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Aklımın içini örümcek ağları sardı; kafamın sandalyelerinde elbiseler, gömlekler, çoraplar birikmeye başladı; kurduğum hayaller, bir bekar odasının dağınıklığına boğuldu. düşüncemin duvarlarına resimler asmak istediğim halde bir türlü olmadı. Belirli noktalara biriken eşya, odanın çıplaklığını daha çok ortaya çıkardı.​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Belki yaşantım kolaylaşıyordu; fakat, her olayı daha yaşamadan eskitiyordum böylece. Üstelik hayallerimin içinde itirazlar da karışıyordu: Kafamda gerinerek uyanan arkadaşım , kadınlar her şeyi başka türlü yapar diyordu.​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Uykusuz gecelerinde, düzenli soluk alışlarıyla insana güven veren bir arkadaş kalır belki somyada. Karanlıkta görülmez; yalnız varlığı duyulur. Belki uyanır da belirsiz yakınmalarımı dinler.​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
''Sevmek zor geliyor. Alışmamışım yoruluyorum. Her an sevdiğimi düşünemiyorum. Bazen atlıyorum. Boşluklar oluyor. Bunları boş sözlerle doldurmaya çalışıyorum.''​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
...çıkarlarını düşünmeyenler unutulacaklardır. Her olayda bir kenara çekilenler gerçekten de bir kenarda kalacaklardır. Yaptıkları işlerin gizli kalmasını isteyenler, bunda başarıya ulaşacaklardır. Kimse, onların varlığıyla tedirgin olmayacaktır. Bir gün öldükleri zaman, arkalarında küçük bir iz, bir anı, bir göz yaşı, bir eser bırakmadan yok olacaklardır...​

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
yağmur yağıyor olric.. ıslanıyor etraf.. ağlasak kimse anlamaz değil mi?
- anlamaz efendimiz..
- tut ki güneş açtı.. papatyalardan taç yapar mı saçlarımıza?
- bilinmez efendimiz...
- yıldız kaydığında diler mi bizimle olmayı?
...- sanmam efendimiz...
- ben de sanmam... gidelim olric...
- gidelim efendimiz....

...
-ve ben olric
düşmeseydim düşlerimin sırtından
zaten inecektim...

...
-daha kaç kez ıskalayacağız hayatı olric?
-oklarımız bitene kadar efendimiz.

...
- bu yol nereye çıkar olric?...
- hiçbir yere efendimiz...
- hiçbir yer neresidir olric?...
- doğru yerdir efendimiz...
- gidelim mi?...
- vardık efendimiz...

...
- sustu mu olric?
- sustu efendimiz...
- biz de susalım mı olric?