- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
KAÇ
KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA
SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME
SÜRESİ
8 dakikaMini Köfteli Semizotu Tarifi İçin Malzemeler
- 1adetsoğan
- 250gramdana kıyma
- 3yemek kaşığıekmek kırıntısı
- 1adetyumurta
- 2çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkimyon
- 2çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1çay kaşığısumak
- 1/2çay kaşığıyenibahar
- 1adetsarımsak
- 1,5su bardağısüzme yoğurt
- 1demetsemiz otu(ayıklanmış)
- 4yemek kaşığısıvı yağ
Mini Köfteli Semizotu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mini köfteleri hazırlamak için soğanı rendeleyin.
- Soğanların bulunduğu kaseye dana kıyma, yumurta, ekmek kırıntıları, bir çay kaşığı tuz, kimyon ve toz karabiberi ekleyerek köfte harcı bütünleşinceye dek yoğurun.
- Köfte harcından küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve misket şeklini verin. Tüm köfte harcı bitene dek devam edin.
- Bir kaseye süzme yoğurdu koyun ve içine sarımsağı rendeleyin.
- Bir çay kaşığı tuz ve ayıklanmış semiz otunu da kaseye ekleyin ve güzelce karıştırıp bir kenara ayırın.
- Sıvı yağı bir tavaya döküp ısıtın ve ardından köfteleri tavaya alın.
- Yaklaşık 6-7 dakika kadar karıştırarak kızarttıktan sonra üzerine kalan toz kırmızı biberi, sumağı ve yenibaharı ekleyerek karıştırın.
- 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Servis tabağına önce yoğurtlu semizotunu koyun, ardından mini köfteleri üzerine yerleştirin ve servis edin. Afiyet olsun!