-
-
-
- MFC Puanı
- 16,310
Microsoft Security Essentials'ı kendim Windows XP sık kullanıyorum.Microsoft Security Essentials'ın CPU kullanımının çok yüksek olduğunu, fark ettim.Düzeltme kolaydır. Microsoft Security Essentials'a kendisini hariç tutmasını söyleriz olur biter....!!!
Microsoft Security Essentials'ınza gidin, "Ayarlar" sekmesini tıklayın. "Hariç tutulan dosyalar ve konumlar"ı seçin.
Windows XP veya Microsoft Security Essentials çalıştıran herhangi bir Windows sürümü için:
adresine göz atın.
Aynı işlemi Windows 8 ve sonrası sistemlerde Windows Defender üzerinden;
ekran görüntüsünde görüldüğü gibi "Beyaz Listeye(Hariç tutulan dosyalar ve konumlar)" ekleyin.Böylece defender kendini taramayı es geçecektir.Microsoft Security Essentials ve Windows Defender kullanırken, bu ayarı artık varsayılan ayarlarınızın bir parçası haline getirin.
Microsoft Security Essentials'ınza gidin, "Ayarlar" sekmesini tıklayın. "Hariç tutulan dosyalar ve konumlar"ı seçin.
Windows XP veya Microsoft Security Essentials çalıştıran herhangi bir Windows sürümü için:
Kod:
C:\Program Files\Microsoft Security Client\MsMpEng.exe
Aynı işlemi Windows 8 ve sonrası sistemlerde Windows Defender üzerinden;
Kod:
C:\Program Files\Windows Defender\MsMpEng.exe
ekran görüntüsünde görüldüğü gibi "Beyaz Listeye(Hariç tutulan dosyalar ve konumlar)" ekleyin.Böylece defender kendini taramayı es geçecektir.Microsoft Security Essentials ve Windows Defender kullanırken, bu ayarı artık varsayılan ayarlarınızın bir parçası haline getirin.