Meksika pilavı tarifi
1 bardak yasmin pirinci
2 bardak tavuk suyu
5 yemek kaşığı domates püresi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük boy küçük küpler halinde soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
3 adet ince doğranmış acı yeşil biber
1 tutam tuz,
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
Kıyılmış maydanoz
Soğan ve sarımsakları tereyağı ile kavurun.
Ayıklanmış ve yıkanmış pirinçleri soğanın üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin.
Pirinçlerin rengi berraklaşınca içine domates püresi ve acı biberleri ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber, kırmızı toz biberi ekleyin.
Kavrulan pirinçlerin üzerine tavuk suyunu ekleyip kaynatın.
Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
Servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin.
1 bardak yasmin pirinci
2 bardak tavuk suyu
5 yemek kaşığı domates püresi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük boy küçük küpler halinde soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
3 adet ince doğranmış acı yeşil biber
1 tutam tuz,
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
Kıyılmış maydanoz
Soğan ve sarımsakları tereyağı ile kavurun.
Ayıklanmış ve yıkanmış pirinçleri soğanın üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin.
Pirinçlerin rengi berraklaşınca içine domates püresi ve acı biberleri ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber, kırmızı toz biberi ekleyin.
Kavrulan pirinçlerin üzerine tavuk suyunu ekleyip kaynatın.
Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
Servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin.