OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :25-30 dk
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :6-8
Tarif Malzemeleri
4 patates
8-10 mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
biraz karabiber
tuz
Tarifin Hazırlanışı
Patatesler soyulur, dörde bölünür ve üzerlerini örtecek kadar suyla yaklaşık 20 dak. kadar haşlanır. Mikser yardımı ile püre haline getirilir, tuz ve karabiber eklenir. Diğer tarafta yapışmaz bir tencerede tereyağı eritilir ve soyulup ince dilimlenmiş mantarlar bu yağda bir süre kavrulur. Püremiz mantarlı malzemenin üstüne eklenir ve çorba kıvamına gelinceye dek kaynamış su eklenir. Kısa bir süre kaynatılıp dinlendirilir ve üzerine maydonoz yaprakları konarak servis yapılır.
Mutfağı :Türk
Türü :Çorba
Pişirme Süresi :25-30 dk
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :6-8
Tarif Malzemeleri
4 patates
8-10 mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
biraz karabiber
tuz
Tarifin Hazırlanışı
Patatesler soyulur, dörde bölünür ve üzerlerini örtecek kadar suyla yaklaşık 20 dak. kadar haşlanır. Mikser yardımı ile püre haline getirilir, tuz ve karabiber eklenir. Diğer tarafta yapışmaz bir tencerede tereyağı eritilir ve soyulup ince dilimlenmiş mantarlar bu yağda bir süre kavrulur. Püremiz mantarlı malzemenin üstüne eklenir ve çorba kıvamına gelinceye dek kaynamış su eklenir. Kısa bir süre kaynatılıp dinlendirilir ve üzerine maydonoz yaprakları konarak servis yapılır.