Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Lippi+Lass+Hamit

SeRDaR

İnsanın kullandığı ilk alet, başka bir insandır...
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Şike davası nedeniyle 8 aydan bu yana Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, ailesinden gelen baskı nedeniyle yeniden aday olmayacağı ve sarı lacivertli kulüpte ismi öne çıkan Cihan Kamer'in başkanlık için ciddi hazırlıklar yaptığı öğrenildi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Mayıs ayında yapılacak kongrede başkanlık için halen şu anki yönetim kurulunda da asbaşkanlık görevini yürüten Kamer'in dışında bir isim bulunmuyor. Hak mahrumiyeti cezası alması durumunda seçime katılmasının önünde engel de oluşacak başkan Aziz Yıldırım'ın da mevcut yönetimden Cihan Kamer'in adaylığına sıcak baktığı ifade ediliyor. Kongreye tek aday olarak gireceği iddia edilen Cihan Kamer'in yönetim kuruluna eski yönetimden sadece Ünal Uzun ve Serhat Çeçen'i listesine aldığı öğrenildi.

ACUN ILICALI DA YÖNETİMDE OLACAK
Fenerbahçeli olduğu bilinen ünlü yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı'nın da Kamer'in yeni yönetiminde yer alacağı iddia edildi. Cihan Kamer'in gelecek sezonun planlamasına şimdiden başladığı, sportif direktor olarak ünlü İtalyan hoca Marcello Lippi'ye teklifte bulunulduğu ve ilk gorüşmelerin olumlu geçtiği kaydedildi. Kamer'in Lippi ile her konuda anlaştığı belirtilirken, İtalyan hocanın en önemli şartının Fenerbahce'nin şike soruşturması sebebiyle bir ceza almaması olduğu öğrenildi. Kariyerinde Juventus ile Şampiyonlar Ligi ve İtalya Seri A şampiyonlukları bulunan Lippi, en son 2010 Dünya Kupası'nda İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapmış, ilk turda elenince görevden ayrılmıştı. Lippi, İtalya'nın ardından bir takım çalıştırmadı.

"FATİH HOCAYA SÖZÜM VAR"
Fenerbahçe Başkanlığı için aday olmayı planlayan Cihan Kamer, yıldız futbolcu transferi için de kolları sıvadı. Kamer'in ilk etapta Real Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Hamit Altıntop ile Lassana Diarra'ya teklif götürdüğü de öğrenildi. Bu transferler icin ilk görüşme futbolcuların Türk menajeri Marco Kırdemir ile yapıldı. Diarra için olumlu yanıt alındı ancak Hamit'in, "Fatih Terim'e söz verdim" diyerek önümüzdeki sezon Galatasaray ile anlaştığını belirttiği öğrenildi. Buna rağmen Cihan Kamer'in ekibinin önümüzdeki hafta İspanya'ya giderek her iki futbolcu ile yüz yüze konuşarak iki transferi lig bitmeden sonuçlandırmayı planladıkları öğrenildi.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe, Ankaragücü maçına hazırlanması gerekirken, bir hafta sonraki Galatasaray derbisinin gündeme oturması ve özellikle sosyal medya aracılığı ile kulübün çalışanları ile futbolcularının dahil olduğu tartışmalara Teknik Direktör Aykut Kocaman'dan sert tavır geldi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in kızı Buse Terim'in Twitter'daki “Fener'i Ateş bastı” yorumu üzerine seviyesi düşen tartışmalara futbol takımının da katılması Kocaman'ı rahatsız etti. İnternet üzerinden, özellikle de Galatasaray maçına dönük yorum yapmayı, tartışmaya girmeyi yasaklayan sarı-lacivertli ekibin hocası, bazı çalışanları da sert biçimde uyardı.

Fenerbahçe'nin sıradaki Ankaragücü maçını kazanabilmesi için bu karşılaşmaya yoğunlaşmaları gerektiğini bildiren Aykut Kocaman, ancak takımdaki futbolcuların ve çalışanların dahi, Galatasaray maçına odaklanmalarını ve Galatasaraylı taraftarlarla ağız dalaşına girmelerini tepkiyle karşıladı.

İlgili ilgisiz herkesin maça dönük yorum yaparak ortamı gerdiğine dikkat çeken Kocaman, bu konuda duyarlı davranmayan futbolcu ya da antrenör ve çalışanların tersine davranması halinde yaptırım uygulayacağını duyurdu.

Galatasaray derbisinin camia açısından önemli olduğunu ancak ligin bu karşılaşmayla bitmeyeceğini hatırlatan Kocaman, gereksiz beyanatlarla ezeli dostluğa gölge düşürülmemesini, herkesin sorumlu davranmasını istedi.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe yönetimi, sezon sonunda sözleşmesi bitecek 32 yaşındaki futbolcuya, yeni mukavelede yıllık 2 milyon euro önerdi. Sezon başına 3.5 milyon euro para alan Emre Belözoğlu ise bu teklife sıcak bakmıyor.

Fenerbahçe Yönetimi, şike soruşturması nedeniyle ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönem yaşarken takım kaptanlarından olan Emre Belözoğlu, fedakarlık isteğine sıcak bakmıyor... Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Asbaşkan Ali Koç, “Futbolcular da fedakarlık yapmalı” sözüyle basın yoluyla açık açık sezon sonunda sözleşmesi bitecek futbolculara mesaj verirken, Emre buna olumsuz cevap verdi. 2008'de Newcastle'dan 5 milyon euro bonservis bedeliyle alınan yıldız oyuncu, indirime yanaşmıyor.

Şartlardan dolayı indirim istendi

Fener'den şu an yıllık 3.5 milyon euro garanti para ile en yüksek ücreti alan oyuncuların başında gelen 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, haziranda bitecek sözlemesi için uzun süre yönetimden randevu beklerken şimdi de önerilen 2 milyon euroyu beğenmiyor. Sarı-Lacivertli yönetimin, kulübün içinde bulunduğu durumu ileterek yeni mukavede sezon başına 2 milyon euro önerdikleri Emre, ücretinde indirimi düşünmediğini belirterek, nihai bir cevap vermedi.

Alex aynı öneriyi kabul etti

Eskisi gibi yüksek ücretler ödeme durumunda olmadıklarını belirten yöneticiler ise görüşmeleri sezon sonuna bıraktı. Emre'nin yaşını da gözönünde bulunduran yönetimin bu rakamı en fazla 2 milyon 250 bin euroya çıkarabileceği belirtildi. Geçen sezon başında yeni sözleşme yaptığı Alex'in ücretini de 3.5 milyon eurodan 2 milyon 250 bin euroya indiren yönetim bu rakama 'evet' demezse Emre'yle yollarını ayıracak.

Yanlış bir ülkede futbol oynuyorum

F.Bahçe'nin İsviçreli yıldızı Ziegler, ülkesinin basınına ilginç açıklamalar yaptı. Ziegler, “Yanlış bir ülkede futbol oynuyorum ama milli takım hocaları beni izlemek zorunda. Şampiyonluğa mecbur bir kulüpteyim. Her maçımız final. Böyle bir kulüpte oynamak büyük keyif. Bana stadı 50 bin kadın ve çocukla dolduracak başka bir kulüp gösterebilir misiniz?” diye konuştu.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Cihan Kamer, kulübün mayıs ayında gerçekleştirilecek seçimli genel kurulu öncesi adının başkan adayları arasında geçmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Her ne kadar bu yüce mevki için adımın geçmesi her Fenerbahçeli gibi beni son derece onurlandırmış olsa da, bu tür spekülatif haberlerin camiamıza zarar vermesi beni aynı oranda üzmektedir'' dedi.

Kamer, kulübün internet sitesinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Son günlerde ismim, seçimli olağan kongremizin yaklaşması nedeniyle birkaç isimle birlikte başkan adaylığı için anılmaktadır. Her ne kadar bu yüce mevki için adımın geçmesi her Fenerbahçeli gibi beni son derece onurlandırmış olsa da, bu tür spekülatif haberlerin camiamıza zarar vermesi beni aynı oranda üzmektedir'' ifadelerini kullandı.

Cihan Kamer, bazı gazetelerde sportif konularla ilgili yer alan haberlerin de gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları kaydetti:

''Sportif direktör olarak Marcello Lippi ile anlaştığım, Lassana Diarra ile söz kestiğim, Hamit'in de peşinde olduğum iddia edilmektedir. Bu tip asılsız iddialar, Sayın Aykut Kocaman başta olmak üzere şu an görevini layıkıyla yapmakta olan tüm çalışma arkadaşlarımıza büyük haksızlık, emeklerine saygısızlıktır. Şahsi olarak temel gayemin, görev süremi alnımın akıyla tamamlamak olduğunu içtenlikle hatırlatır, camiamızdan da bu tip haberlere itibar etmemelerini önemle rica ederim.''

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Gençlerbirliği maçında 4. sarı kartını gören Alex de Souza, PFDK'ya sevk edilmedi.

NTVSpor'un haberine göre; Alex de Souza, Galatasaray ile oynanacak derbide forma giyebilecek.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, hakkında çıkan "G.saray maçında cezalı olmamak için G.Birliği karşılaşmasında bilerek sarı kart gördü iddialarına mikro blog sitesi twitter üzerinden yanıt vermişti.

Sarı lacivertli taraftarların sorularını yanıtlayan Brezilyalı futbolcu, konu hakkında "Ben anlamadım... Ben 4 sarı kart... 1 maç ceza. Her zaman bu..." yazarak tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine soruların artmasından dolayı sinirlenen sarı lacivertli futbolcu son olarak; "cok net ..4 sari kart:1 mac...yeter." yazarak tartışmalara son noktayı koydu.

Ceza sınırdaki diğer oyuncular Gökhan Gönül ile Mehmet Topuz, G.Birliği maçını kart görmeden bitirmişlerdi.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe, Ankaragücü ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına, Can Bartu Tesisleri'nde bugün öğle saatlerinde yaptığı antrenmanla devam etti. Miroslav Stoch, Bekir İrtegün, Özer hurmacı ve Recep Niyaz, antrenmanın tamamında takımla birlikte yapılan çalışmalarda yer aldı.

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman yönetiminde saat 12.00'de başlayan ve 1 saat 25 dakika süren antrenman, koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. 4 grup halinde yapılan 5'e 2 top kapma ve pas çalışmaları, ardından yine 4 grup halinde ve dönüşümlü yapılan ayak tenisi maçlarıyla devam eden antrenman; dar alanda, dönüşümlü yapılan çift kale maçlarla noktalandı. Antrenmanı, Can Bartu Tesisleri'ne gelen bir grup taraftar da takip etti. Taraftarlar tezahüratlarla, teknik ekip ve futbolculara moral verdi.

Caner Erkin ve Serdar Kesimal ile sol arka üst adalesinde ağrıları bulunan Orhan Şam, tedavilerinin ardından, Bireysel Oyuncu Antrenörü Dolu Arslan eşliğinde ayrı bir programla salonda çalıştı. Bu arada Almanya'daki tedavisini tamamlayan ve ameliyat yeri tamamen iyileşen Sezer Öztürk de İstanbul'a döndü. Sezer'in bundan sonraki tedavisinin, sağlık ekibinin kontrolünde Can Bartu Tesisleri'nde devam edeceği bildirildi. Sezer Öztürk de Alter-G aleti, havuz, ve fizyoterapistler eşliğinde tesislerdeki tedavi ve çalışma sürecine bugün başladı.

Takım, Ankaragücü maçı hazırlıklarını, 8 Mart Perşembe günü Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Saat 12.00'de başlayacak ve basın mensuplarına kapalı gerçekleştirilecek bu antrenmanın ardından sarı-lacivertliler Ankara'ya hareket edecek.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, hedefe ulaşmak için deplasman maçlarında da içerideki maçlarda olduğu gibi oynamaları ve sonuç almaları gerektiğini söyledi.
FB TV'de canlı yayınlanan 'Günün Röportajı' programında taraftarlardan gelen soruları yanıtlayan Cristian, Türk ve Brezilya futbollarını kıyasladı ve kendi mevkisinde en beğendiği oyuncuları açıkladı. Cristian Baroni, yaklaşan Galatasaray maçı ve taraftarlar hakkındaki görüşlerini de aktardı.
Fenerbahçe sevgisinin boyutu sorulduğunda Cristian, "Fenerbahçe için sevgim sonsuz. Çünkü Fenerbahçe, transfer etmek için benimle ilgilendiği andan şu ana kadar, bana verdiği tüm sözleri tuttu. Ben de aynı şekilde görevimi yerine getirdiğimi düşünüyor. Bana ve aileme misafirperverliğin en güzel örnekleri sunuluyor. O nedenle Fenerbahçe'ye sevgim ve saygım sonsuz" diye konuştu.
"Ben çok fazla röportaj yapmayı seven bir değilim. İşini yapan, idmanlara giden ve ailesiyle vakit geçiren birisiyim. Utangaç da bir yapım var" diyen Cristian oyun anlayışını ise "Dikine oynamayı seven bir oyuncuyum. Rakip kaleye giden en kestirme yol, direk giden yoldur. Bunu kendi evimizde daha iyi yapıyoruz. Dikine oynamak sizi gole götüren en kısa yoldur. Ben de bu nedenle dikine oynamayı tercih ediyorum. Bir birinden kaliteli oyuncularla da bu daha kolay oluyor" cümleleriyle özetledi.

"DEPLASMANDA DA KAZANMALIYIZ"
Fenerbahçe'nin deplasman maçlarında aldığı olumsuz sonuçlar sorulduğunda ise Cristian, "Deplasman maçlarında bir sıkıntımızın olduğu, aldığımız sonuçlardan belli. Hedefimizin peşinden koşmak istiyorsak, içeride olduğu gibi dışarıda da sonuçları lehine çevirmeliyiz. Buna da bu hafta oynayacağımız Ankaragücü maçıyla başlayacağız. Tüm maçlarda son Gençlerbirliği maçında olduğu gibi bir futbol ortaya koymak elbette amacımız. Kendi evimizde oynadığımız maçlardaki sonucu, deplasman maçlarında da ortaya koymamız gerekiyor. Tabii maçlara etki eden çeşitli faktörler var ama deplasmanda kötü performans göstermememiz gerekiyor. Amacımız tüm maçlarda son maçta oynadığımız gibi oynamak ve buradan alnımızın akıyla çıkmak" dedi.
"Takımın içinde anlaşamadığım kimse yok, hepsiyle üst düzey anlaşıyorum. Yabancı oyuncular ve Türk oyuncularla iyi şekilde anlaşıyorum. Futbolun dışında da ailemle vakit geçiriyorum" diyen Cristian, Türk ve Brezilya futbollarını ise "Açıkçası, Türkiye ve Brezilya ligleri farklı karakteristiklere sahip. Brezilya'da birkaç tane iyi takım vardır ve onların dışındaki takımlara karşı yapacaklarınız bellidir. Buradaki takımlar ise, büyük takımlara karşı sert hazırlandıkları ve daha çok kendilerini göstermek istedikleri için maçlar zorlu ve sert geçiyor, seyir zevki azalıyor. Brezilya futbolunda temel düşünce, oynadığınız oyundan keyif almanız üzerinedir. Bu keyfi yaratan oyuncular da orta saha ve forvet kısımlarıdır. Bunun haricindeki defans futbolcuları da takımın güvenliğinden sorumlu oyunculardır, pozisyon bilgileri üst düzeydedir. Defans oyuncuları defans yapar, ileri üç oyuncuları gol arar ve oyuna seyir zevki katar. O nedenle Brezilya'da bir bekten veya stoperden göze hoş gelen futbol bekleyemezsiniz" ifadeleriyle kıyasladı.
"Buz adam değilim. Daha rahat olduğum zamanlarda çok sıcak bir insanım. Buz adam tabirini kullanmasak da sakin bir adam olduğum söylenebilir. Saha içinde de sakin bir yapım var. Buz gibi, insanları kendinden uzaklaştıran bir yapım yok" diyen Cristian, "Daha fazla sabırlı oyunu tercih eden oyuncalardanım. Topu alıp bir an önce atağı bitirmek istemek, sizi her zaman sonuca götürmez. Benim görüşüme göre top takımda kalmalı, fırsatları görmeli ve fırsatını bulduğumuzda atağa çakmalısınız" dedi.

XAVI VE INIESTA
Bölgesindeki Dünyadaki en iyi oyuncular kendisine sorulunca " Xavi ve Iniesta" yanıtını veren Cristian, "Çünkü hem savunma hem de hücum olarak oyunun iki yönünü de oynayan bu oyuncular, kendi zekalarını ve oyun zekalarını kullanarak takımlarına çok faydalı oluyorlar" dedi.
Yaklaşan derbi hakkında da konuşan Cristian, "Elbette derbi zamanı yaklaştıkça insanların hayata bakış açısı bile değişiyor. Ben dışarıdan bakan bir insan olarak daha iyi seziyorum bunu. Şehrin havası, insanların konuşması bile değişiyor. Bundan en büyük payı alanlar da bu oyunun ana karakterleri olan biz oyuncular oluyoruz. Herkes sizi motive etmeye çalışıyor. Herkesin, takımının başarılı olmasını istemesi, ortamı geren şeylerden. Biz de saha içi ve saha dışında bunları hissediyoruz" dedi.
Taraftar hakkında ise Cristian Baroni, "Fenerbahçe taraftarının kulübe verdiği destek, benim için hiçbir destek ve sevgiyle karşılaştırılamaz. Ben hayatımda görmediğim şeyleri bu taraftardan gördüm. Yaşlısı, genci, kadın erkeğiyle tüm taraftar profili olarak Fenerbahçeliler, takımlarına tutkuyla bağlılar. Bu benim için inanılmaz, inanılmazı yaşıyorum. Özelikle cezalı olduğumuz maçlarda bize destek veren kadın ve çocuklara teşekkür ediyorum. Bana göre Fenerbahçe taraftarının kulübüne verdiği destek bir numara" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin içinden geçtiği zorlu süreç hakkında ise Baroni, "Aslında bizim için çok sıkıntılı dönem oldu ve olmaya da devam ediyor. Her gün yeni bir haber basında yer alıyor. Hakkımızda tek bir olumlu haber yok, her gün sıkıntı. Futbolcusu, hocası, çalışanı ve taraftarıyla tüm camia bütünleşerek bizleri buralara getirdi. Kulübümüz hala zirveye oynuyor. Bizim için sıkıntılı dönemler oldu ama bu sular da durulacak. Biz bir bütün olduk ve hedefimize kilitlendik ve bunu da başaracağız" diye konuştu.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Geçirdiği sakatlık nedeniyle Almanya'da ameliyat olan Fenerbahçeli futbolcu Sezer Öztürk, İstanbul'a döndü.
Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Sezer Öztürk, Almanya'da başarılı bir operasyon geçirdiğini belirterek, ''Ameliyatım iyi geçti. Ameliyat sonrasında hiçbir ağrım olmadı. Ayağım, iki hafta alçıda kaldı. Henüz yeni ameliyat olduğum için çok fazla bir şey yapılamadı. Asıl tedavi şimdi başlayacak ve kulübümüzün doktorları tarafından yapılacak'' diye konuştu.
Aynı bölgeden ikinci kez sorun yaşadığına dikkat çeken Sezer, ''İkinci kez yırtıldığı için işlem daha zorlu oldu. İlk yırtıktan kalan ödemleri de aldılar. 6 cm'lik bir dikiş atılması gerekiyordu. Doktorlarım, ameliyattan sonra her şeyin olumlu olduğunu söylediler. İnşallah bir daha böyle bir sorunla karşılaşmam'' ifadelerini kullandı.
Sezer, ameliyattan sonra kendisini arayan arkadaşlarına ve teknik direktör Aykut Kocaman'a da teşekkür ederek, ''Ameliyattan sonra arkadaşlarımın hepsi aradılar, Aykut hocam defalarca aradı, kendisine çok teşekkür ederim. Herkese çok teşekkür ederim. Kulübümü, arkadaşlarımı çok özledim'' dedi.
-Play-off'tan alnımızın akıyla çıkacağız-
Almanya'da bütün maçları takip ettiğini söyleyen Sezer, ''Maçlarımızın tamamını izledim. Kaybettiğimiz maçlara çok üzüldüm. Ancak futbolun içinde bunlar var. Yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz. Play-off'lara olabilecek en yüksek puanla girip, play-off'tan alnımızın akıyla çıkacağız'' şeklinde konuştu.
Sezer Öztürk, takıma faydalı olmak için elinden geleni yapacağını ifade ederek, şöyle devam etti:
''Eski formumu yakalamam iki, iki buçuk ay alır diye düşünüyorum. Bu sezon takımıma katkım olmadı. Ancak her şeyimle önümüzdeki sezona hazırlanıp bu sezon veremediklerini takımıma gelecek sezon itibariyle vermeye başlayacağım. Takımıma faydalı olamamanın acısını fazlasıyla yaşadım. Büyük umutlarla geldim. Ancak maalesef böyle oldu. Kulübüm, taraftarlarımız her zaman yanımda oldular. Herkese tekrar çok teşekkür ederim. Gelecek sezon başarılı olmak adına elimden geleni yapacağım.''

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gençlerbirliği maçı öncesi Emre Belözoğlu ile yaptığı görüşmenin, her oyuncuyla her zaman yapılan rutin görüşmelerden biri olduğunu, buna başka anlamlar yüklenmemesi gerektiğini söyledi.
Maç günü Emre ile yaptığı görüşmenin içeriğinin, kesinlikle bugün bazı gazetelerde yer alan haberlerdeki gibi olmadığını ifade eden Kocaman, konuyla ilgili olarak sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesine şu açıklamayı yaptı:
"Bugün bazı gazetelerde Gençlerbirliği karşılaşması öncesinde Emre Belözoğlu ile aramızda geçtiği iddia edilen bir takım diyalogların, haber olarak yer aldığını gördüm. Maç günü Emre ile bir görüşme yaptığım doğrudur. Ancak bu görüşmenin içeriği kesinlikle haberlerde yer aldığı şekilde değildir. Emre ile yaptığımız görüşmenin hiç bir bölümünde geleceğe yönelik herhangi bir değerlendirme ya da bu anlama gelebilecek bir konuşma yapmadık. Bu tip görüşmeler, konuşmalar futbolcu ile antrenörü arasında her zaman yapılan, takımımızın içindeki tüm futbolcularla yaptığımız türden görüşmelerdir. Emre ile de görüşmemiz bu şekilde olmuştur, başka anlamlar yüklenmesin."

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, Spor Toto Süper Lig'de 17 Mart Cumartesi günü Galatasaray ile yapacakları derbi maçta, "taraftarlarını mutlu edecek hak ettikleri galibiyeti almak için ellerinden geleni yapacaklarını" söyledi.
Radyo Fenerbahçe'de, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın medya sorumlusu Orkun Yazgan'ın hazırlayıp sunduğu "Samandıra Saati" programına telefonla katılan kaptan Alex, içinde bulunulan süreç nedeniyle farklı bir sezon yaşandığını, ezeli rakipler arasındaki çekişmenin de bu nedenle daha farklı bir anlam kazandığını ifade ederek, "Derbi çalışmalarımız bu hafta heyecanlı ve aynı zamanda sıkı çalışmalarla birlikte devam ediyor. Tecrübeli futbolcular olarak, bu maçın gerek ülke gerekse her iki takım taraftarları adına ne kadar öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sene özellikle takip ettiğimiz gibi ligde değişik bir sezon yaşanıyor. Bundan dolayı da iki takımın çekişmesi daha da farklı anlam kazandı. Takım olarak bunun bilincindeyiz. Bu maçta kendi taraftarlarımızı mutlu etmek ve hak ettiğimiz galibiyeti almak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe Kulübü ile 3 yıllık sözleşme yenileyen teknik direktör Aykut Kocaman ile ilgili olarak Brezilyalı futbolcu, "Ben Aykut hocamıza bundan sonraki kariyerinde de her zaman için bol şans diliyorum. Hedeflerini gerçekleştirebilmemiz, aynı zamanda şampiyonluklara ulaşabilmemiz anlamında umuyorum ki kudret ve güç her zaman onunla birlikte olur" değerlendirmesini yaptı.
"Fenerbahçe taraftarı gibisi yok"
Fenerbahçe taraftarı denildiğinde aklına gelen kelimelerin ne olduğu sorulan kaptan Alex, "Bu taraftara hitap ettiğim için kendimi dünyanın ayrıcalıklı insanlarından bir tanesi olarak adlandırabilirim" diyerek şunları kaydetti:

"Ben 17 senedir futbol oynuyorum. Daha öncesinde Brezilya'da kendi şehrimin takımı olan Curutiba takımında tribüne gidip gelen bir taraftardım. Dünyanın bir sürü taraftar topluluğunu gördüm. Arjantin taraftarlarının ne kadar tutkulu olduğunu bilirsiniz. Onlardan da belki de en tutkulu olanı diyebileceğimiz Boca Juniors taraftarı önünde de oynadım. Hiçbiri kusuruma bakmasın, Fenerbahçe taraftarı gibisi yok. Bunu gerçekten yaşadığım, sonuna kadar hissettiğim için söylüyorum. Takıma olan tutkusu, katkısı ve sevgisini gösteriş biçimi olarak Fenerbahçe taraftarının eşi ve benzeri yok. Bu taraftara hitap ettiğim için de kendimi dünyanın ayrıcalıklı insanlarından bir tanesi olarak adlandırabilirim."
Ligin bundan sonraki bölümü için değerlendirmesi sorulan Brezilyalı oyuncu, "Şampiyon olmanın ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğinin hepimiz farkındayız. Fakat farkında olduğumuz bir şey daha var ki o da gücümüz. Gücümüzü nasıl ortaya çıkartabiliriz- Bunu gün gün çalışarak yaratıcılığımızı artırarak ortaya çıkarabiliriz. Son düzlükte bu farkındalıklar bizi sonuca götürecek. Gücümüzün farkındayız. Bu gücümüzü saha içinde maksimum düzeyde kullanabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bize herkes güvensin" şeklinde konuştu.
"Hedefimiz tektir, bu hedefe doğru yürüyoruz"
Alex, sezonun bu bölümünde takımın durumunu nasıl gördüğü sorusunu, "Şampiyon olmamız için sıkıntılı bir periyot bizi bekliyor. Şu anda baktığımız da Galatasaray belirli bir puan farkıyla önde gidiyor. Galatasaray ile karşılaşacağız, sonra puan farkını minimuma indirmek için elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz tektir, bu hedefe doğru yürüyoruz" şeklinde cevapladı.
Fenerbahçe'ye transferinden sonra Türkiye'ye ilk geldiğinde sadece 3 yıl burada kalma hedefi olduğunu kaydeden Alex, yaşadıkça düşüncelerinin değiştiğini anlatarak, bu yöndeki soruyu şöyle cevapladı:
"Üç sene kalmayı düşünüyordum. İlk başta böyle düşünüyordum çünkü önüme baktığımda biraz pusluydu. Ne kulübü tanıyordum, ne de ülke hakkında fazla bilgim vardı. Bu puslu görüntüden dolayı 3 sene hedef koymuştum önüme. Daha sonra burada bulunmanın güzelliklerini yaşamaya başladım. Ben buraya saygı duydum, aynı saygıyı ülkeden ve içinde bulunduğum ortamdan da görünce, kafamda sorun kalmadı ve bu süreç böyle devam etti."
Cristian saçlarını kestirecek mi
Alex bir taraftarın, "Cristian Baroni'nin derbiye saçlarını kestirerek çıkmasını istiyoruz" şeklindeki talebinin kendisine iletilmesi üzerine, takım arkadaşının saçlarını uzatmasıyla ilgili, "Cristian'ın kendi kendine vermiş olduğu söz var. Belli sebebi var saç uzatmasının. O gerçekleşmeden kesmeyeceğini iletti. Cumartesi gününe kadar da gerçekleşeceğini sanmıyorum. Ben sebebini bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe kaptanı korner vuruşlarını kullanmadan önce elini kalbine doğru götürmesinin özel bir sebebi olup olmadığı sorusuna "Bu, kornerlerde takım arkadaşlarıma yaptığım bir sinyal. Duran toplarda her zaman için kullananların futbolculara yaptığı hareketler vardır. Kaptanın elini kalbine götürmesi de aynı zamanda ceza alanı içindeki hareketlenmeyi değiştirir. Herhangi bir batıl inanç değil" diyerek cevap verdi.
Alex, eşi Daianne'nin geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kendisine gelen geçmiş olsun mesajlarına, "Bütün bu sevgi dilekleri için teşekkür ediyorum. Ailem için sıkıntılı bir an. Bu sıkıntılı anlar da geçecek elbette" diyerek karşılık verdi.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, yeni dönemde yönetimde olmayı düşünmediğini açıkladı. Kiğılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile görüşüp, yeni dönemde yer almak istemediğini kendisine söyleyeceğini ve başkandan rica edeceğini belirtti.

Yaşının çok ilerlediğini vurgulayan Kiğılı, ''Yaşım çok ilerledi. 70'e gelmek üzereyim. Fenerium'da güzel ve harika bir altyapı oluşturdum, iyi de bir kadro kurdum. Ben olsam da olur olmasam da olur'' dedi.

Kiğılı, yönetimde olmasa bile Fenerbahçe'ye her zaman destek olacağını belirterek, ''Fenerbahçe'yi her zaman dışardan da olsa yine desteklerim. Kendi işlerim de her geçen gün çok büyüyor. Başkandan rica edeceğim. İnşallah olumlu karşılar'' diye konuştu.

-''Tek çıkış yolumuz Galatasaray'ı yenmek''-

Abdullah Kiğılı, hafta sonu Galatasaray ile yapacakları maçta tek hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi. Ezeli rakipleriyle aradaki puan farkını azaltmak istediklerini dile getiren Kiğılı, ''Tek çıkış yolumuz Galatasaray'ı yenmek. Şu anda 9 puan var. Bunu altıya indirip play-off'lara girmek avantaj olacak'' dedi.

-''Kocaman'ın imzası güzel oldu''-

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın başarıyla görevini sürdürdüğünü belirten Kiğılı, sözleşmenin uzatılmasının iyi olduğunu ifade etti.

Kocaman'ın Fenerbahçe'nin içinden yetişmiş, uzun yıllar kulüpte görev yapmış biri olduğuna dikkati çeken Abdullah Kiğılı, ''Kocaman görev yaptığı günden bugüne son derece başarılı oldu. Bu sene sözleşmesi bitiyordu, vaktinde süresi uzatıldı. Ayrıldığı zaman tazminat olmayacağını kendisi de söyledi. Bizden sonra gelecek yönetimler devam eder, etmez ama sonuçta 3 yıllık mukavele güzel oldu. Futbol takımı, yönetim kurulu ve camia için hayırlı olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Aykut Kocaman'ın sözleşmesini 3 yıl uzattı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 tribününde imza töreninde yönetici Ali Yıldırım ile birlikte basının karşısına çıkan Kocaman, sözleşmesini 3 yıl daha uzatan imzayı attı.

Ali Yıldırım, Kocaman'ın mukavelesini 3 yıl daha yenilediklerini belirterek, ''Aykut Kocaman, adam gibi bir adam. 3 Temmuz'dan bu yana yaşadığımız süreçte dik duran yönetim kurulu, taraftarlar ve başta Kocaman vardı. Hocam her şey gönlünce olsun, başarılar diliyorum'' dedi.

İMZA TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Aykut Kocaman ise başta kulüp başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere kendisine görevi süresinde iyi ve kötü zamanda verdikleri destek için yönetim kuruluna teşekkür ederek, ''Önce sportif direktör olarak kulübüme döndüm. 1 sene sonra hiç istemediğim halde teknik direktör oldum. 3 Temmuz'dan sonra bambaşka bir faciayla karşılaştık. Her zaman doğru olduğuna inandığımız bir şekilde önce kulübümüzü sahip çıkma, doğruları savunma adına yapmaya çalıştığım şeyler oldu. Çok sıkıntılı evrelerden geçtik. Geçtik diyorum, çünkü artık geçtiğimize inanıyorum. Büyük bir güçle birine kenetlenen bu camia, saldırılara büyük cevap verdi.

Yeni bir serüven başlıyor. Bunu uzun soluklu sürdürmek amacım. İnşallah mahcup olmam. Bütün gayretimle çaba sarf etmeye devam edeceğim'' diye konuştu.

Sözleşmesinde tazminat maddesi olmadığını vurgulayan Kocaman, ''3 yıllık sözleşmede tazminat olabilir gibi bir takım şeyler söyleniyor. Böyle bir şeyin olmayacağının bilinmesini istiyorum. Bazı insanlar rahatsız. Benim adıma böyle bir şey yok. Sayın Ali Yıldırım'ın, özellikle sayın başkanın böyle yaparak bir takım şeylerin önüne geçmeye çalıştığı söyleniyor. Böyle bir zamanda bile hayatını Fenerbahçe'ye adamış bir insan için acı bir şey. Ne sayın başkanın ne benim tazminatla ilgili bir şeyim yok'' şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım, imza töreninden sonra, 3 Temmuz'dan beri yaşadıkları süreçten bahsederek, ''Yaşadığımız sıkıntılar, acılar, üstümüze gelmeler, vurmalar hepsini gördük. Ama yıkamadılar yıkamayacaklar da... Bu camiaya hiç bir şey yapamayacaklar'' dedi.

''Bir filozof, 'Kötü günlerde düşmanlarının yaptıkları değil, dostlarının sessizliği insanı yıkar' demiş'' diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizi bunlar üzdü ama buna karşı dik duran yönetim kurulu üyeleri, taraftarlar ve başta Aykut Kocaman vardı. Onun için Aykut Kocaman, kocaman bir adam. Kendisiyle 1,5 senedir samimi ilişkiler içindeyim. Çok sevdim, adam gibi adam. Hiç gülmez diyorlar, ama sohbetlerde çok güleç bir adam. İyi bir insan, iyi bir aile babası. İlk Aziz ağabeyim yönetim kurulunda sportif direktörlük teklif ettiği zaman, bütün yönetim kurulu çok sevinmiştik. Bu sevincimizin doğru olduğunu bugün daha iyi görüyorum. Hocam her şey gönlünce olsun, başarılar diliyorum.''

Ali Yıldırım, bir gazetecinin ''Bu imzanın anlamı, 'Biz 3 yıl daha buradayız, 3 yıl boyunca Aykut Kocaman ile devam edeceğiz' şeklinde mi-'' sorusuna, ''Biz öyle düşünüyoruz. Biz burada olduğumuz sürece Aykut hoca hiçbir yere gitmez'' dedi.

-Kocaman: ''Bu güvene layık olmaya çalışacağım''-

Aykut Kocaman, Fenerbahçe Kulübü'ne 1988 yılında futbolcu olarak girdiğini, 1996 yılında ayrıldığını, sonra antrenörlük serüveninin başladığını anlatarak, ''Her gittiğim kulüpte, büyük sevgi ve saygı gördüm. Mutlaka benden kaynaklanan şeyler de vardır ama öbür taraftan bunun büyük çoğunluğu, futbolculuğum döneminde 8 yıla sığdırmaya çalıştığım Fenerbahçeliliğim nedeniyleydi. Fenerbahçe'nin esas büyüklüğünü buradan ayrıldıktan sonra insan daha iyi bir şekilde anlıyor'' dedi.

Kocaman, 3 Temmuz'dan sonra yaşanan süreçte camianın birbirine kenetlendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Futbol takımı olarak bu dönemde bizi ayakta tutan en önemli şeylerden biri, takımın büyük çoğunluğunun sahip olduğu Fenerbahçelilik ruhuydu. Futbolcu arkadaşlara bugüne kadar gösterdikleri büyük özveriden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni bir serüven başlıyor. Ülkemiz bu konularla ilgili olarak sürdürülebilir bir görüntü vermemekle beraber, bunu uzun soluklu sürdürmek amacım. Göreve başlarken ilk söylediğim şey 'Allah mahcup etmesin' dedim. İnşallah mahcup olmam. Bana verilen güvene layık olmak için bütün gayretimle çaba sarf etmeye devam edeceğim.''

-''Bütün hesabımız Galatasaray'ı yenmek üzerine''-

Bir soru üzerine Aykut Kocaman, yaşanan süreçte kaliteli oyuncuların ayrılmasından ziyade, onların ayrılmasına neden olan ortamın tahrip edici olduğunu vurgulayarak, ''Bugün bunu tamir etmiş gibi görünüyoruz. Esas bunu tamir ettikten sonra transferlerle eski gücünü, haşmetini yakalaması daha kolay olacak. Bunu Fenerbahçe 3 Temmuz'dan önce başarmıştı. 3 Temmuz'da geriledi. Şimdi tekrar, nasıl o zamana kadar o şekilde geldiyse, bundan sonra da yapacak. Tabii ki oyuncularla ilgili transfer çalışmalarımız var. Ama hafta sonunda Galatasaray ile şampiyonluk maçımız var. Bütün hesabımız Galatasaray'ı mutlaka yenmek üzerine. Mayıs ayından sonra transfer için uzun zamanımız olacak'' dedi.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin hedefinin Şampiyonlar Ligi'nde sürekli 8-16 takım arasında olmak olduğunu söyledi.

Kocaman, 2 Temmuz'da Fenerbahçe'nin hayallere yakın bir yol aldığını dile getirerek, ''Fenerbahçe son 15 yıllık mali, idari ve fiziki organizasyonuyla çok önemli bir eşiğe geldi. Hedefi sadece Türkiye ligi şampiyonlukları değil, Şampiyonlar Ligi'nde de dereceler almak olarak koydu. 3 Temmuz ile beraber çok beli kırıldı, geriye çekildi. İlk hedef 2 Temmuz'a Fenerbahçe'yi döndürmek. Ondan sonra bu mali organizasyonun içine girecek Şampiyonlar Ligi'nde sürekli 8-16 takım arasında olmak Fenerbahçe'nin ilk hedefi olmalı'' diye konuştu.

-Kocaman sözlerinin arkasında mı?-

Bir gazetecinin, ''(Kupamız elimizden alınırsa, teknik direktörlüğü bırakmayı düşünüyorum) dediniz. Yargı kararı Fenerbahçe'nin aleyhine açıklanırsa, sözlerinizin arkasında mısınız-'' şeklindeki sorusu üzerine, bu konuda yaptığı basın toplantısında önce sahaya bakılmasını söylediğini hatırlatan Kocaman, ''O basın toplantısında (Futbolda bilir kişi oluşturulsun, Fenerbahçe maçlarını izlesinler. Ondan sonra desinler ki 'Bu maçlarda futbolun doğal akışına aykırı bir durum tespit edilmiştir.' Ondan sonra üzerime düşen neyse yapacağım) demiştim. Bugün sözlerimin arkasındayım. Diğer tarafıyla ilgili yorum yapmadım. Hayatım boyunca haksızlıkla edilmiş hiçbir şeyi istemedim, bundan sonra da istemiyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

-2010-2011'de teknik direktörlüğe getirildi-

Aykut Kocaman, 2009 yılının haziran ayında Fenerbahçe'ye sportif direktör olarak döndü.

Kocaman, Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevini sürdürürken Alman teknik direktör Christoph Daum ile yolların ayrılmasının ardından, 2010-2011 sezonunda sportif direktörlük ile beraber teknik direktörlük görevini de 1 yıllığına getirildi.

Kocaman'ın teknik direktörlük sözleşmesi geçen sezon 1 yıl daha uzatılmıştı.

-Nihat Özdemir tebrik edip, gitti-

Tören öncesi stada gelen başkan vekili Nihat Özdemir, Aykut Kocaman'a ''hayırlı olsun'' dedikten sonra özel işleri nedeniyle yurt dışına gideceği için törene katılmadan ayrıldı.

Asbaşkan Ali Koç'un da yurt dışında olduğu için toplantıya katılamadığı bildirildi.

İmza törenine yöneticiler Abdullah Kiğılı, Murat Özaydınlı, Yasemin Merçil, Ünal Uzun, Turhan Şahin, genel sekreter Vedat Olcay ve Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve bazı üyeler katıldı. Yöneticiler ve üyeler, zaman zaman Ali Yıldırım ve Kocaman'ı alkışladı. Üyeler imzadan sonra da sıraya girerek, Aykut Kocaman'ı tebrik ettiler.

1907 tribününde yapılan imza töreninde, arka planda üzerinde ''Fenerbahçeli olmak ne güzel bir şey'' yazısı olan Aykut Kocaman ve kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın el sıkıştığı bir fotoğraf ve Kocaman'ın futbolculuk döneminden bir fotoğraf yer aldı.

Bu arada, imza töreninde çok sayıda basın mensubu izledi.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe, Galatasaray ile 17 Mart Cumartesi günü oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda, sarı-lacivertli futbolcular salonda çalıştı.
Salonda dayanıklılık, ağırlık ve kuvvet çalışmaları gerçekleştiren futbolcular, yaklaşık 20 dakika da sahada çabukluk çalışmaları yaptı.
-Yobo, Emre ve Ziegler katılmadı-
Antrenmana sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Joseph Yobo ve Reto Ziegler katılmadı.
Emre Belözoğlu'nun bel ağrısı nedeniyle tedavi olduğu, Yobo'nun sağ arka adalesinde yaşadığı sertleşme nedeniyle çalışmaya katılmadığı, Ziegler'in ise sağ üst ön adalesindeki ağrıları nedeniyle salonda özel bir program ile çalıştığı kaydedildi.
Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, Yobo'ya yapılan kan tahlili neticesinde adale sakatlığına rastlanmadığını ifade etti.
Sarı-lacivertliler, bu akşam yapacakları antrenmanla Galatasaray derbisinin hazırlıklarını sürdürecek.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 17 Mart Cumartesi günü Galatasaray ile yapacağı derbi maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik Direktör Aykut Kocaman yönetiminde, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda taktiksel ve bireysel çalışmalar yapıldığı bildirildi.

17 Yaş Altı Milli Takımı'nda bulunan genç futbolcu Recep Niyaz'ın yanı sıra, sakatlığı nedeniyle tedavisine devam edilen Sezer Öztürk çalışmada yer almadı.
Sarı-lacivertli ekibe, tesislere giden çok sayıda taraftarı destek verdi.

Galatasaray maçı öncesi düzenlenen organizasyonla tesislere giden taraftarlar, teknik heyet ve futbolculara tezahüratla destek verdi. Futbolculara çiçek veren taraftarlar, antrenmanı izleyip alkışlar eşliğinde tesislerden ayrıldı.

Bu arada antrenmanı Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ömer Temelli ile yönetim kurulu üyesi Ali Yıldırım da takip etti.

Fenerbahçe, Galatasaray maçının hazırlıklarını yarın akşam basına kapalı antrenmanla sürdürecek. Öte yandan, Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel bir süredir uzattığı sakallarını derbi maç öncesi keserken, bıyık bıraktı.

SeRDaR

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    30
Spor Toto Süper Lig 31. haftasında sahasında Galatasaray'ı konuk edecek olan Fenerbahçe, hazırlıklarına devam ediyor.

Samandıra Tesisleri'nde akşam idmanını yapan sarı lacivertlileri çok sayıda Fenerbahçe taraftarı ziyaret ederken kaleci Volkan Demirel'in yeni imajı dikkat çekti.

Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel bir süredir uzattığı sakallarını derbi maç öncesi keserken, bıyık bıraktığı görüldü.

428625_318022868259382_137712972957040_876839_2122047365_n.jpg

Üst Alt