Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Linux'da Parçalı PDF Sayfa Bölümlerini Tek Bir PDF Dosyası Haline Getirme

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,310
Merhabalar

Açıklama :

PDF (Açılımı : Portable Document File , TR : Portable Belge Dosyası) dosyaları ile uğraşırken, bazen bir pdf dosyasından bir veya birden fazla sayfa'yı çıkartmak isteyebilir (yada tersi) veya dağınık haldeki pdf dosyalarını, tek bir .pdf dosyasında birleştirmek isteyebilirsiniz.Bunun için, Windows tarafında, PDFSam isimli (linux desteği de var) yazılımı kullanabilirsiniz.

Peki bu işlemi linux tarafında yapmak isterseniz, o zaman alanında bir numara olan açık kaynak kodlu yazılım olan PDFShuffler yazılımı işinizi fazlasıyla görecektir.

Aşağıdaki resimli anlatımda pdf haline getirilen ve düzenlenen html sayfalarınından tek bir pdf dosyası oluşturulması anlatılacaktır.

Adım-1 : Masaüstüne PDF Belgelerinin Parça Parça Oluşturulması ve Kaydedilmesi

Parçalı PDF.png

Adım 2 : Yazılım Merkezinden Gerekli Yazılım Kurulması
as.png

Linux Yazılım Yükleme Merkez Programı :
Yazılım Yöneticisi.png
Yukarıdaki yazılımın sağ üst bölümünde bulunan arama kutucuğuna "PDF" sözcük öbeği yazılır.
Yazılım Kurma.png
Yazılım yükleme merkezinden "PDF" sözcüğüne uygun sonuçlardan kurulması istenen PDF Shuffler yazılımın yükleme sayfasına geçilir.Kur butonuna basılarak, önce yazılım sistem'e indirilir ve otomatik kurulur.

Adım 3 : PDF Shuffler Yazılımıyla Parçalı PDF'leri Tek Bir PDF Dosyasında Birleştirme

Yazılımı Linux Başlat Menüsünden Çalıştırma
Başlat Menüsü.png

Yazılımın Arayüzüne Parçalı PDF Dosyalarının CTRL+A ile seçilip, sürüklenmesi (İmport Etme)
PDF Birleştirme.png

Yazılım 'da "Farklı Kaydet" İle Masaüstüne tek parça pdf olarak kayıt edilmesi
Kaydet.png

Adım 4 : Sonuçlar

Masaüstünde Oluşturulan Tek Parça PDF Dosyası

SONUÇ0.png

PDF Görüntüleyicisinde Son Durum

SONUÇ.png

Son düzenleme:
Üst Alt