-
- Üyelik Tarihi
- 12 Ağu 2018
-
- Mesajlar
- 9,084
-
- MFC Puanı
- 41

NBAde takas gündeminin sıcak takımı Los Angeles Lakers, hedefte ise eski bir oyuncuları var.
ESPNden Adrian Wojnarowskinin haberine göre Los Angeles Lakers, Phoenix Suns forveti Trevor Arizayı kadrosuna katmak için görüşmeler yapıyor ve bir anlaşma sağlamaya çalışıyor.
İki takım Lakers guardı Kentavious Caldwell-Popeu da kapsayacak bir anlaşma için üçüncü bir takımın da yer alacağı bir takasta anlaşmak için çalışmaya devam ediyor.
Suns, Arizayı bırakmasının karşılığında oyun kurucu bir kısa ve bir draft hakkı istiyor.
Phoenix ve Los Angeles üçüncü takım bulma çabalarında ilerleme kaydetse de anlaşmanın tamamlanması yakın gözükmüyor ve iki takım da NBA çapında birden fazla takas senaryosu için görüşmeleri sürdürüyor.
Resmi olarak hiçbir ekibin 15 Aralıka kadar takası resmen gerçekleştirme hakkı bulunmuyor çünkü Ariza gibi 2018de kontrat imzalamış oyuncular bu tarihten önce takaslanamıyor.
Habere göre Caldwell-Popeun kontratında takası veto etme hakkı bulunsa da Lakersla oyuncunun menajeri Rich Paulün oyuncuya daha geniş bir rol ve 2019 yazında kontrat getirebilecek yeni bir takım sunulması durumunda takasa sıcak bakabileceği belirtiliyor.
Arizanın tek yıllık kontratı 2019 yazı için Lakersın maaş bütçesinin esnek kalmasını sağlarken LeBron Jamesin takımda eksik olduğunu düşündüğü söylenen veteran rolüne de tam uyan bir isim.
Ayrıca Los Angeles GMi Rob Pelinka, Arizanın eski menajeri. Tecrübeli oyuncu bu sezon çıktığı 26 maçın 22sini kaybeden Sunsda 9.7 sayı, 5.5 ribaunt, 3.3 asistle oynuyor.