OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
- 1 Su bardağı Ceviz İçi
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Avuç Lahana
- 3 Dal Maydanoz
- 4 Su bardağı Su
- 2 Parça Tavuk Göğsü
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Un
- 1 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz
Üzeri İçin
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Tereyağı
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü haşlayın. Suyunu bekletin. Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin.2-3 dakika sonra küp küp doğradığınız tavuk etlerini ilave edin. Tavuk etleri pişmeye yakın unu ilave edip karıştırın. Haşlanmış ve ince doğranmış lahanayı ekleyin. Son olarak haşladığınız tavuğun suyunu,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Tavuk etleri pişince çorbayı ocaktan alıp üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biberi döküp servis yapın.
- 1 Su bardağı Ceviz İçi
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Avuç Lahana
- 3 Dal Maydanoz
- 4 Su bardağı Su
- 2 Parça Tavuk Göğsü
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Un
- 1 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz
Üzeri İçin
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Tereyağı
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü haşlayın. Suyunu bekletin. Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin.2-3 dakika sonra küp küp doğradığınız tavuk etlerini ilave edin. Tavuk etleri pişmeye yakın unu ilave edip karıştırın. Haşlanmış ve ince doğranmış lahanayı ekleyin. Son olarak haşladığınız tavuğun suyunu,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Tavuk etleri pişince çorbayı ocaktan alıp üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biberi döküp servis yapın.