Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun 2020

Barnabas İncili

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    631
ekmeği alıcaksın içine Kurban Etini koyucaksin üstüne de yoğurttan ne bileyim birşeylerden döküceksin ohh. bu evde Kurban Eti 1 günde bitti. bu nasıl iş..

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    20,887
Dağıtılmak için kesiliyor ekmek arası yapıp yenilsin diye değil

“Kurbanı kestikten sonra, kurbanın etini dağıtmak müstehaptır. Yedirdiği kimsenin fakir olması şart değildir. Fakat fakirlere dağıtılması daha iyidir. Kurbanın eti bir müddet saklanabilir. Eğer kurban sahibi orta halli, çoluk çocuğu fazla ise, onların yemesi için et bırakması menduptur.” (Sünen-i Ebu Davud)

4 de 3'ünü dağıtmak sureti ile kendi evine de kurban eti götürülebilir yiyilebilir.

`~Daisy~`

Nutella
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    860
“Kurbanı kestikten sonra, kurbanın etini dağıtmak müstehaptır. Yedirdiği kimsenin fakir olması şart değildir. Fakat fakirlere dağıtılması daha iyidir. Kurbanın eti bir müddet saklanabilir. Eğer kurban sahibi orta halli, çoluk çocuğu fazla ise, onların yemesi için et bırakması menduptur.” (Sünen-i Ebu Davud)

4 de 3'ünü dağıtmak sureti ile kendi evine de kurban eti götürülebilir yiyilebilir.
Kurban eti bitti demiş)) demek ki dağıtma kısmı yok ben cümlede göremedim ☺️☺️

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
Yüce Rabbim kestiğimiz kurbanları kabul etsin.

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
Rabbim @Sezen i kurban gibi kesilmeyi pardon kurban kesmeyi nasip etsin. :D

Barnabas İncili

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    631
Kurban eti bitti demiş)) demek ki dağıtma kısmı yok ben cümlede göremedim ☺☺
Bakın ben aslında çok iyi bir insanım.
Öyle bir insanım ki şöyle düşündüm,
şimdi ben bu Eti başkasına dağıtsam,
o kişi arkadaşına " Kurban Eti yedim çok güzeldi " dese arkadaşı da "bu Et dağıtmak için" dese o kişide gidip vicdan azabından Etini başkasına verse verdiği kişide o Eti yese sonra arkadaşına gidip Kurban Eti çok güzeldi dese arkadaşıda ama o Et dağıtılmak içindi dese sonra bu kişi elinde kalan son Eti gidip başkasına verse ohooh böyle uzar giderdi.
bende kargaşaya sebep olmamak için kendim yedim. ne var bunda..

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    20,887
Rabbim @Sezen i kurban gibi kesilmeyi pardon kurban kesmeyi nasip etsin. :D

Sen bu kadından ne istiyorsun be adam :D

Bakın ben aslında çok iyi bir insanım.
Öyle bir insanım ki şöyle düşündüm,
şimdi ben bu Eti başkasına dağıtsam,
o kişi arkadaşına " Kurban Eti yedim çok güzeldi " dese arkadaşı da "bu Et dağıtmak için" dese o kişide gidip vicdan azabından Etini başkasına verse verdiği kişide o Eti yese sonra arkadaşına gidip Kurban Eti çok güzeldi dese arkadaşıda ama o Et dağıtılmak içindi dese sonra bu kişi elinde kalan son Eti gidip başkasına verse ohooh böyle uzar giderdi.
bende kargaşaya sebep olmamak için kendim yedim. ne var bunda..

Bilmece gibi yazmışsın ;d olmuş bitmiş. Afiyet olsun

Barnabas İncili

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    631
Bilmece gibi yazmışsın ;d olmuş bitmiş. Afiyet olsun
Demek istediğim şu :D
Şimdi, ben diyelimki Eti gittim Mehmede dağıttlm.
Mehmed gidip arkadaşı Ahmede dediki ya ben bi Et yedim çok güzeldi Ahmed de dediki ya Mehmed sen bu Eti dağıtman gerek dedi, Mehmedde vicdan azabından elindeki eti gitti Aliye verdi Aliye dağıttı.
Ali gidip arkadaşı Veliye dediki ya ben Kurban Eti yedim çok güzeldi Velide dediki senin dagıtman gerekti dedi Ali gidip elinde kalan Eti Orhana verdi Orhan yedi biraz arkadaşı Osmana dediki ben bi et yedim çok güzeldi Osmanda buna dağıtman lazımdı dedi bu gidip başkasına dağıttı falan uzar gider yani. Bu kadar kargaşa çıkacağına kendim yedim.

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    20,887
Demek istediğim şu :D
Şimdi, ben diyelimki Eti gittim Mehmede dağıttlm.
Mehmed gidip arkadaşı Ahmede dediki ya ben bi Et yedim çok güzeldi Ahmed de dediki ya Mehmed sen bu Eti dağıtman gerek dedi, Mehmedde vicdan azabından elindeki eti gitti Aliye verdi Aliye dağıttı.
Ali gidip arkadaşı Veliye dediki ya ben Kurban Eti yedim çok güzeldi Velide dediki senin dagıtman gerekti dedi Ali gidip elinde kalan Eti Orhana verdi Orhan yedi biraz arkadaşı Osmana dediki ben bi et yedim çok güzeldi Osmanda buna dağıtman lazımdı dedi bu gidip başkasına dağıttı falan uzar gider yani. Bu kadar kargaşa çıkacağına kendim yedim.
Hahaha reis allahını seversen gece olmuş saat 23:30 beynimi yakma tamam anladım :D :D

Üst Alt