Karın bölgenizdeki yağlanmayı azaltacak beslenme önerileri
Düz bir karına sahip olmak için kendinizi aç bırakmanıza veya sonsuza kadar kalori saymanıza gerek yok. İşkence ve fedakarlık olmadan vücudunuzu şekillendirmenize yardımcı olacak bilimsel olarak kanıtlanmış bazı diyet ipuçlarını sizler için hazırladık…
1. Hindistan cevizi unundan yapılan hamur işlerini seçin
Diyete başlamanın en acı verici yanı muhtemelen simit, ekmek ve pastayı reddetmek zorunda kalmaktır. Ancak, karınlarımızı yastığa dönüştürebilen simitin kendisi değil, onun yaptığı un çeşididir. Hindistan cevizi unu, kinoa unu ve karabuğday unu gibi tahıl bazlı olmayan belirli un türleri vardır.
Hindistan cevizi unu, diğer yağlardan farklı şekilde metabolize olan yağ asitleri bakımından zengindir ve faydalarından biri de; açlığı ve iştahı azaltması, kan şekerini sabit tutması ve vücut yağlarının birikmesini engellemesidir. Kinoa unu ve karabuğday unu doymuş yağ içermez, bu da aşırı yemeyi kontrol etmeye ve sağlıklı sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.
2. Sarımsak belinizin en iyi arkadaşıdır
Sarımsak, romantik bir akşam yemeği öncesinde veya sırasında iyi bir fikir olmayabilir, ancak belinizde harikalar yaratabilir. Çok sayıda araştırma, diyetinize sarımsak eklemenin, düzgün pişirildiği sürece karnınızdaki yağlanmayı azaltabileceğini göstermektedir.
3. Zerdeçal yemeğinizi renklendirir ve formda kalmanıza yardımcı olur
Birçok tarifi lezzetlendiren zerdaçal, dünya mutfağında oldukça yaygın kullanılan bir baharat türüdür. Ancak bu kahverengi-turuncu pudra, kalori yakma ve artık sığamayacağınız o dar kot pantolonları fermuarlamanıza yardım etme konusunda sihirli bir etkiye sahiptir. Zerdeçalın vücut ağırlığını azalttığı ve aşırı kilolardan muzdarip kişilerin belini yeniden şekillendirdiği kanıtlanmıştır. Tavuğunuza veya çorbanıza ekleyin ve diyetisyenlerin onayladığı bir yemek yiyin.
4. Çiğ lahana yerine lahana turşusu seçin
Lahana turşusu yoğurttan daha fazla laktobakteri içerir. Birkaç günde bir bu fermente gıda, sindirim sistemindeki birçok kronik hastalığı önlemeye, kandaki glikoz seviyesini düşürmeye ve kilo birikimini önlemeye yardımcı olabilir. Üstelik, lahana turşusu bile akıl sağlığını iyileştirmek ve depresyon mücadeleye yardımcı olabilir. Bu değerli yiyeceğin tüm faydalarından yararlanmak için sirke içermeyen taze lahana turşusu seçmek önemlidir.
5. Makarna yerine shirataki noodle yiyin
Shirataki erişteleri, konjak lifi ve sudan oluşan bir Japon yemeğidir. Bu da onları yağsız ve diyet dostu yapar. Bu eriştelerin etkilerinden biri, hızlı bir tokluk hissine neden oldukları ve aynı zamanda kabızlığı önledikleri için aşırı yemeyi önlemektir. Araştırmalar, shirataki eriştelerinin vücut ağırlığını azaltmaya yardımcı olduğunu ve etkilerinin daha hızlı yara iyileşmesini teşvik edebileceğini kanıtladı. Shirataki eriştesi ile hem sağlıklı hem de lezzetli birçok tarif uygulayabilirsiniz.
6. Az yağlı işaretli ürünlerden uzak durun
Bir diyete başlarken muhtemelen yaptığımız ilk şey yediğimiz yağları azaltmaktır. Bu nedenle, süpermarketlerdeki yiyecekler üzerindeki az yağlı işaretler özellikle cazip ve umut verici görünebilir. Bununla birlikte, modifiye edilmiş yağlar ve daha fazla şeker içerdiklerinden normal yağlı yiyeceklerden daha da zararlıdırlar. Dahası, bir diyetteki yağları atmak, karbonhidratları atmak aslında işe yarayabilirken göbek yağınızın yerinde kalmasına neden olabilir.
7. Ayçiçek yağı tüketiminizi sınırlayın
Ayçiçek yağı, özellikle çok fazla kullanıldığında vücudumuza fazladan kilo eklemede büyük rolleri ile bilinen omega-6 yağ asitlerini içerir. Beslenme uzmanları, günlük yemek planınıza omega-3 ekleyerek omega-6 dengesini korumanızı önerir. Bu denge, ana yemekler için yağ olarak zeytinyağı ve minimum ayçiçek yağı kullanılarak korunur.
ALINTIDIR...