Kar Tatili Olan Yerler ( 14.12.2016 )
39 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerde bazı okullar tatil edildi.
Bolu
Gerede ilçesinde okullar 1 gün süreyle tatil edilmiş olup ilçedeki engelli ve hamileler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.
Mengen'de Pazarköy İlkokulu-Ortaokulu,taşımalı Temel Eğitim ve Ortaöğretim öğrencileri için eğitime 1 gün(14 Aralık Çarşamba)ara verilmiştir.
TunceliGerede ilçesinde okullar 1 gün süreyle tatil edilmiş olup ilçedeki engelli ve hamileler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.
Mengen'de Pazarköy İlkokulu-Ortaokulu,taşımalı Temel Eğitim ve Ortaöğretim öğrencileri için eğitime 1 gün(14 Aralık Çarşamba)ara verilmiştir.
İlimiz merkezinde yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle her hangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete sebep vermemek için Milli Eğitim Bakanlığ’na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, hayat boyu öğrenme, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim ve öğretime 14/12/2016 Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Gümüşhane
Valiliğimizce, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, İlimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim-öğretime 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.
Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır.Valiliğimizce, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, İlimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim-öğretime 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.
Gümüşhane Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerimizde ise; taşıma yoluyla eğitime erişimini sağlayan resmi ve özel okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencilerimizin 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün izinli sayılmaları uygun görülmüştür.
Kamuoyuna duyurulur.
Yozgat
14.12.2016 Çarşamba günü merkeze bağlı köylerden il merkezine gelen taşımalı eğitim gören öğrencilere 1 gün süreyle okullar tatil edilmiştir
Elazığ
Elazığ merkez ve merkeze bağlı yerleşim yerlerindeki engelli ve hamile kamu personeli de 14 Aralık Çarşamba günü idari izinli sayılmıştır. @valizorluoglu
Yoğun kar yağışı nedeniyle İlçemiz genelindeki tüm okullar, 14 Aralık 2016 Çarşamba günü olmak üzere 1(bir) gün süre ile tatil edilmiştir.
Ayrıca Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller de 14.12.2016 Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna duyurulur.
Kars
Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezimizdeki ve köylerimizdeki okullarımızın tamamı 1(Bir) gün süre ile 14.12.2016 Çarşamba Günü tatil edilmiştir.
Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezimizdeki ve köylerimizdeki okullarımızın tamamı 1(Bir) gün süre ile 14.12.2016 Çarşamba Günü tatil edilmiştir.
Sakarya
Sakarya'da beklenen kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar yarın tatil edildi.
Sakarya Valiliği
Şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köylerimizden ve beldelerimizden taşımalı eğitim yolu ile okullarımıza erişimi sağlanan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimiz için 14.12.2016 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir.
Karabük
Ovacık ve Eflani ilçelerimizde taşımalı eğitime 14.12.2016 Çarşamba günü (yarın) 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Kamuoyuna arz ederiz.
Taşımalı Eğitim: İlköğretimde, okulu olmayan köy ve benzeri kırsal yerleşim yerlerinden okulun bulunduğu yere öğrencileri araçlarla günü günübirlik götürüp getirerek yapılan eğitimdir.
Bayburt
Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimizde 14.12.2016 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir.
Ayrıca 14.12.2016 tarihinde engelli ve hamile kamu çalışanları bir gün idari izinli sayılacaktır.
Sivas
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas il merkezi ve bazı ilçelerde okullar bir gün süreyle tatil edildi.
Buna göre; Sivas il merkezi, Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli ve İmranlı ilçelerinin tamamı ile Ulaş ve Hafik ilçelerinde taşımalı eğitim görülen ilk ve orta dereceli okullar (14 Aralık 2016 Çarşamba günü) bir gün süreyle tatil edildi.
Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelliler de bir gün süreyle idari izinli sayılacaklar.
Bitlis
Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı köy okullarında 14.12.2016 günü eğitime (1) gün süre ile ara verilmiştir. Öte yandan engelli veya hamile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel de idari izinli sayılacaktır.
Basına ve kamuoyuna duyurulur.
Kastamonu-Şenpazar
İlçemizde yoğun kar yağışı olması nedeniyle,Şenpazar ÇPAL ve Şenpazar Harmangeriş YBO hariç,tüm okullarımızda 14/12/2016 Çarşamba günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir.
Düzce
Yoğun kar yağışı nedeniyle 14.12.2016 Çarşamba günü il genelinde Taşımalı Sistemdeki öğrenciler için eğitime ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personel idari izinlidir.
Muş
Kar yağışı nedeniyle Muş Merkez ve Merkeze bağlı Belde ve Köylerde 14.12.2016 Çarşamba Günü Valiliğimiz kararıyla okullar ( Örgün Eğitim ) bir gün tatil edilmiştir. İlçelerimiz İlçe Kaymakamlıklarınca değerlendirilecektir.
Ordu
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle 14/12/2016 Çarşamba Günü Eğitim Öğretime Ara Verilen İlçeler
Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildi.
Akkuş ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir.
Niğde
Buzlanma ve fırtına nedeniyle 14-15 Aralık 2016 Çarşamba ve Perşembe günleri 2 gün süreyle Niğde genelinde okullar tatil edilmiştir.
Erzurum
Yoğun kar yağışı nedeniyle 14 Aralık 2016 Çarşamba Günü Erzurum genelinde okul öncesi, İlköğretim ve Liseler 1 (bir) gün süreyle tatil edilmiştir.
Kamuda çalışan Hamile Bayanlar ile engelliler 1 (bir) gün süreyle idari izinlidirler.
Konya
Yoğun kar yağışı nedeniyle Hadim ve Derbent ilçelerinde bütün okullar ile Halkapınar, Yunak, Güneysınır ve Bozkır ilçelerindeki taşımalı eğitime Çarşamba günü ara verildi.
Kayseri
Kar yağışı ve tipi nedeniyle 14 Aralık 2016 Çarşamba günü Kayseri geneli taşımalı eğitim yapan tüm okullarımız 1 (bir) gün tatil edilmiştir.şeklinde açıklama geldi.
Samsun
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte gece başlayan kar nedeniyle Ayvacık, Asarcık ve Ladik ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, Canik, Alaçam, Atakum, Salıpazarı, Tekkeköy ve Terme ilçelerinde de taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim öğretim yapılamayacağı kaydedildi
ŞırnakYoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde, köyler (Kasrik ve Kumçatı beldeleri dışında) ve Uludere ilçesinde temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında 14.12.2016 tarihinde(Çarşamba günü) eğitime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.Yoğun kar yağışı nedeniyle Hadim ve Derbent ilçelerinde bütün okullar ile Halkapınar, Yunak, Güneysınır ve Bozkır ilçelerindeki taşımalı eğitime Çarşamba günü ara verildi.
Kayseri
Kar yağışı ve tipi nedeniyle 14 Aralık 2016 Çarşamba günü Kayseri geneli taşımalı eğitim yapan tüm okullarımız 1 (bir) gün tatil edilmiştir.şeklinde açıklama geldi.
Samsun
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte gece başlayan kar nedeniyle Ayvacık, Asarcık ve Ladik ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, Canik, Alaçam, Atakum, Salıpazarı, Tekkeköy ve Terme ilçelerinde de taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim öğretim yapılamayacağı kaydedildi
Ayrıca yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de (Çarşamba günü) idari izinli sayılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bayburt
Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde 14.12.2016 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında (İlk,Orta ve Liseler) eğitim öğretime (1) bir gün ara verilmiştir. Ayrıca 14.12.2016 tarihinde engelli ve hamile kamu çalışanları (1) bir gün idari izinli sayılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyrulur.
Malatya
İl merkezi ve ilçelerimizde başlayan yoğun kar yağışı devam etmektedir.
İlçelerimizde Kaymakamlıklarca Taşımalı Eğitim 1 günlüğüne (14 Aralık 2016) Tatil edilmiştir.
Şehir merkezi ve merkez ilçelerimizde yoğun kar yağışının devam etmesi ve akşam saatlerinde don olayı ve buzlanma beklenmesi, ikili eğitim yapan okullarımızda eğitim gören öğrencilerin hava karardıktan sonra dağılması nedeniyle İKİLİ EĞİTİM GÖREN OKULLARIN ÖĞLEDEN SONRAKİ BÖLÜMÜ'NÜN 14 Aralık 21016 Çarşamba günü tatil edilmesi, TAM GÜN EĞİTİM GÖREN OKULLARIN eğitime devam etmesi kararlaştırılmıştır.
Kamuoyunun Bilgisine Sunulur.
NOT: Ayrıca Hamile, emzikli, engelli ve kronik hastalığı bulunan kamu görevlileri de öğleden sonra idari izinli sayılacaktır.
ArdahanYoğun kar yağışı ve hava sıcaklığının eğitimi aksattığından dolayı Ardahan Merkez ve merkeze bağlı köy okullarında eğitime 14.12.2016 tarihinde 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Gaziantep
Taşımalı eğitim yapan il genelindeki bütün okullarımız, bugün (14.12.2016 Çarşamba) öğleden sonra yoğun kar yağışı nedeni ile tatil edilmiştir.
Adıyaman- Çelikhan
İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köy okullarımızda olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 gün (14/12/2016) tatil edilmiştir.
Trabzon Olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle ilimizde 14.12.2016 Çarşamba günü;
Akçaabat ilçesinde, Aydın İlkokulu ve Ağaçlı Ortaokullarında,
Araklı ilçesinde, Yüceyurt, Yeşilyurt İlk ve Ortaokullarında,
Arsin ilçesinde, Atayurt Alparslan İlk ve Ortaokullarında,
Köprübaşı ilçesinde, Adnan Kahveci Ortaokulunda,
Of ilçesinde, Kireçli Dursun Dumangöz İlkokulunda,
Tonya ilçesinde, Kalınçam, Sayraç İlk ve Ortaokullarında,
Yomra ilçesinde Maden, Oymalı, Özdil, Çamlıyurt İlk ve Ortaokullarında 1 (bir) gün süre ile eğitim-öğretime ara verilmiştir.
Hayrat ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir.
Bingöl
İlimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle 14.12.2016 Çarşamba günü Merkez ve Merkeze bağlı tüm Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları bir gün süreyle tatil edilmiştir.
Mersin - Mut
Aşırı sis, tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşım sağlanamayan Bozdoğan, İlice, Bayır, Göksu, Gökcetaş, Dağpazarı, Köprübaşı, Diştaş ve Işıklar mahallesinde bulunan okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Aşırı sis, tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşım sağlanamayan Bozdoğan, İlice, Bayır, Göksu, Gökcetaş, Dağpazarı, Köprübaşı, Diştaş ve Işıklar mahallesinde bulunan okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Mersin