Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Kıymalı Pizza Malzemeler
Hamur malzemeler:
250 gram süt (1 su bardağı)
250 gram su ( 1 su bardağı)
110 gram sıvı yağı ( yarın su bardağı)
Yaş maya ( yarım paket)
2 küçük boy patates haşlanmış ve ezilmiş olacak
Tuz( 1 tatlı kaşığı)
Un ( alabildiği kadar )
Üstü için malzemeler:
Kıyma ( 250 gram)
1 orta boy soğan
Mantar ( 250 gram)
2 orta boy ( küçük doğranmış) domates
10 gram tatlı salça ( 1 yemek kaşığı)
Maydanoz
Baharat( tuz, karabiber)
200 gram kaşar peyniri( rendelenmiş)

Kıymalı Pizza Tarifi

Kıymalı Pizza Tarifi
Öncelikle bayanlar hamur malzemelerini bir araya getirip hamurumuzu hazırlayıp yaklaşık 60 dakika dinlendirelim.Hamur dinlenirken üstünün malzemelerini yapmaya başlayalım öncelikle soğan, kıyma, maydanoz, tuz ve biberi karıştırıp harmanlayalım. Dinlenen hamurumuzu tepsimizin ebadına göre parçalara bölüp merdane ile (4m) açarak kağıt serdiğimiz tepsiye ilave edelim. Karıştırdığımız harcımızı üstüne ekleyip üst kısma mantar ( kıyılmış) ve sonra kaşar ekleyip 30 dakika dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra yaklaşık 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun..

Bir Başka Tarif
MALZEMELER

1 ölçü pizza hamuru.

Üzerinin Malzemeleri

150 gr. kıyma.
150 gr. kaşarpeyniri.
1 orta boy soğan.
50 gr. (2 yemek kaşığı dolu) margarin.
1 büyük domates.
1/2 demet maydanoz.
1 çay kaşığı tuz.

Pizza Tarifi

1 — Pizza hamurunu 14 parçaya ayırın, 1/2 parmak inceliğinde yuvarlak hamurlar hazırlayın. Yağlanmış bir tepsiye dizin. Üzerlerine biraz eritilmiş yağ sürün.
2 — Soğanı ince ince kıyıp bir kaşık yağla hafifçe kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış domates, maydanoz, tuz koyup 3-4 dakika sonra ateşten indirin.
3 — Kabaran hamurların ortasını bastırıp çukurlaştırın. Kıymalı içi hamurlara dağıtın. Rendelenmiş kaşarpeyniri serpin: sonra da sıcak fırında pişirin.​
 

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
150 gr hazır pizza un harcı, 120 ml su, 225 gr konserve mantar, 25 gr tereyağı, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı hazır pesto sosu, 4 domates, 8 dilim çemensiz pastırma, 75 gr lor peyniri, 1 demet roka, Tuz, karabiber

Pizza un harcı ve 120 ml ılık suyu bir kaba alıp karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Mantarların suyunu süzüp dilimleyin. Tereyağını tavada eritip mantar ve incecik dilimlenmiş sarımsakları ekleyip soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesleri yuvarlak dilimleyin. Pizza hamurunu dört eşit parçaya ayırın. 20 cm çapında açıp üzerine pesto sosu yayın. Mantarlı harcı sosun üzerine paylaştırın. Pastırma ve domates dilimlerini mantarların üzerine dizip lor peynirini ufalayarak hamurların üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Üzerine roka yapraklarını yerleştirip servis yapın.
 

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Malzemeler

1 paket kokteyl sosis
1 kangal sucuk
700 gr rendelenmiş kaşar peynir ayrıca
500 gr uzun ince doğranmış kaşar peyniri
1 yumurta (hamurun kaşar gizlediğimiz kenarlarına sürmek için)

Sosu için

4-5 sivri biber
4-5 rendelenmiş, kabuğu soyulmuş domates
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
kara biber
pul biber

Hamuru için

1 yumurta
2 tatklı kaşığı kuru maya
tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
alabildiğince un
1 kabartma tozu


Yapılışı

Öncelikle hamuru hazırlayıp oda sıcağında mayalanmaya bırakalım
Aslında çoğuna göre pizzanın incesi makbuldür bana göre ise doyurucu olanı

Yağladığımız (katı yağ ile) tepsiye hamuru elimizle yayalım, kenarlara yığılan hamur fazlasının içine uzun kaşarları yerleştirip bir çatal yardımı ile iyice hapsedelim ve sadece kenarlara yumurtamızın sarısını sürelim (akını ise hazırlarken hamura bırakmış olalım)
Yine çatal ile hamurda delikler açalım ki hamur haddini aşmasın

En alta bir kapta pişirdiğimiz sosu soğutup dökelim sosis ve sucuk ile üzerini döşeyelim.
Fırına verelim 180 derece de 20-25 dakika pişirip tepsiyi çekip rendelediğimiz kaşarı en üste yayıp(*) tekrar fırına verelim. 10-15 dakika sonra hazırdır artık!

(*) Kaşarı pizzanın pişmesine 10-15 dakika önce koymamızdaki amaç peynirin yanmamasıdır.

ALTERNATİFLER:
İnce pizza sevenler hamura kabartma tozu ve maya bırakmayabilir.
Evdeki her tür malzeme pizza yapmak için yeterlidir; zeytin, peynir, kıyma, domates, biber ister hepsi ister sadece biri.
Kaşarı en alta sosu en üste dökersek de değişik olabilir.
 
Üst Alt