Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Günün Yemek Tarifleri

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Arpacık soğanlı yahni
Arpack_soanl_yahni2.jpg


m151102_7173b.jpg

400 gram arpacık soğan
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
Yeteri kadar sıcak su
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

m151102_4529e.jpg

Eti yıkayıp bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekene kadar, orta ateşte kapağı kapalı pişirin. Üzerine soyulmuş soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin. Birlikte 5 dakika sote edin. Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın.


m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Uskumru Izgara
m151205_562ee.jpg


m151102_7173b.jpg

8 adet balık
2 adet soğan
1 iri limon
1 fincan zeytinyağı
1 demet maydanoz
2 adet yumurta «yalnız sarısı»
4 parça sakız

m151102_4529e.jpg

Balıklar temizlenip soğan suyu «Rendenin ince tarafından soğanların geçirilmesi ile elde edilir» tuz ve bir iki çay kaşığı karabiberde bir iki saat bekletilir. Zeytinyağı ile limon suyu çalkalanarak iyice karıştırılır. Balıklar soğan suyundan alınıp silkelenerek yan taraflarına keskin bir bıçakla üçer çizgi çekilir ve zeytinyağı ile silinmiş ızgarayla tercihan kömür ateşi üzerine dört parmak mesafede konur. Izgarada balıklar pişerken çevrilir ve bu sırada da hazırlanmış olan limonlu yağ ile devamlı olarak yağlanır. Böylece nar gibi ızgara edilen balıklar bir genişçe tabağa alınıp üzerlerine gayet ince kıyılmış maydanoz ve rendelenip oğularak suyu çıkarılmış soğan karışımı ilâve edilerek servis yapılır.
Eğer arzu edilirse balıklar ızgaradan alındıktan sonra maydanoz - soğan karışımı ağızlarına doldurulur. Beri yanda yumurtaların sarısı ile bir kaşık zeytinyağı, limon suyu ve sakız birbirleri ile bağdaşmcaya ve yumurta kokusu çıkıncaya kadar dövülür. Balıklar sıcak sıcak tabağa dizildikten sonra bu karışım üzerlerine gezdirilerek servis yapılır.

m151102_fb7ff.jpg

 

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,580
  • MFC Puanı
    29,008
@Herkül abii afiyet şeker olsun warya harika görünüyo zaten balıklar :)
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Kolay yahni
m151206_6cc73.jpg


m151102_7173b.jpg

2 çorba kaşığı
1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 kg arpacık soğan
1 çorba kaşığı salça
4 diş sarımsak
Yeteri kadar sıcak su
8 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

m151102_4529e.jpg

Hafif ısıttığınız tencereye eti koyun ve çevirin. Suyunu bırakıp çekince üzerine yağ ve arpacık soğanları ilave edin. Nohut ve salçayı ekleyin. Baharatları ilave edin. Soğanlar yarı yarıya yumuşayana dek karıştırarak kavurun. Etin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin. Sarımsağı da ilave edip, kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra maydanoz ekleyerek servis yapın.


m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Etli patates yemeği
m151207_2a8ea.jpg


m151102_7173b.jpg

5 adet orta boy patates
1 adet büyük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
400 gram kuzu kuşbaşı eti
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 dal biberiye
Pişirme süresi: 45 dakika
Pişirme önerisi: Pişmeye başlayan patateslerin dağılmaması için yemeği çok fazla karıştırmayın.

m151102_4529e.jpg

Patatesleri bol suda yıkayın ve kabuklarını ince ince soyun. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı bütün olarak bırakın.
Ayçiçek yağını tencereye alıp kızdırın. Yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımı ile aldığınız kuzu kuşbaşı etleri tencereye alın. Yüksek ateşte, hafif bir renk alana kadar kavurun. Ocağın altını kısıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Ardından doğranmış kuru soğan, sarımsak ve salçaları ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Patates küplerini ekleyin. Tat vermesi için bir dal biberiye atın. Patateslerin seviyesine gelecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak suyu tencereye aktarın.
Son olarak tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ekleyin. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte ortalama 20-25 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Taze sebzeli tavuk sote
m151208_aed95.jpg


m151102_7173b.jpg

200 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü,
2 adet orta boy havuç,
2-3 adet orta boy domates,
5-6 adet yeşil sivri biber (küçük olursa daha iyi olur),
4-5 adet kırmızı biber,
4-5 adet sarı biber,
3-4 adet taze soğan,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 adet Tavuk Bulyon,
tuz.

m151102_4529e.jpg

Öncelikle tavuk etleri ayrı bir tencerede 15 dakika kadar haşlanır. Suyu süzdürülen tavuk etleri sıvı yağ ile rengi pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra yuvarlak doğradığınız havuçlar, uzun olarak kestiğiniz taze soğan, julyen doğradığınız kırmızı ve sarı biber eklenerek kavrulmaya devam edilir. Üzerine yeşil sivri biberler de eklenerek kavurma işlemine devam edilir. 1 su bardağı suyun içine Tavuk Bulyon atılarak eritilir.
Bulyonlu su ve 1 çay kaşığı tuz yemeğe eklenerek 2-3 kere daha karıştırılır, tencerenin kapağı yarı açık şekilde kapatılarak orta ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Yemek suyunu çekmeye yakın söğüş şeklinde doğradığınız domatesler de eklenir. 3-4 dakika daha böylece pişen yemek ocaktan alınır. Ilındıktan sonra servis yapılır.

m151102_fb7ff.jpg
 

dmlcancan

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    9 May 2016
  • Mesajlar
    1
  • MFC Puanı
    0
Hepsi süper görünüyor. Ellerinize sağlık. İnternette tarif ararken denk geldim tarif yarışmasına katılmalısınız. Home and Cook tv nin tefal ürünleri hediye ettiği güzel bir yarışma Videolu Yemek Tarifleri | Home and Cook Tv ilgilenenler değerlendirsin derim.
 
Üst Alt