Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Günün Yemek Tarifleri

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Çılbır
cilbir-0.jpg


m151102_7173b.jpg

3 adet yumurta
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Bir büyük kase yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nane

m151102_4529e.jpg

Derin bir tencereye su koyun ve ocağa alın. Suyun içine tuz ve sirke ekleyip, kaynamaya bırakın. Çılbırın sosu için, yoğurdun içine az miktar tuz koyun. İsteğe göre rendelenmiş 1 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Pürüzsüz olana kadar çırpın. Ardından servis tabağının tabanına yayın.
Su kaynadıktan sonra ocağın altını çok az kısın. İçine ilk yumurtayı alçaktan direk olarak kırın. Karıştırmadan 3 dakika kadar haşlayın. Daha sonra delikli bir kepçe yardımı ile yumurtayı sudan alın. Yoğurdun üzerine yerleştirin. Diğer yumurtalara da aynı işlemi uygulayın.
Küçük bir tavaya zeytinyağı ve kırmızı biberi koyun. Ocağa alıp, kızdırın. Yoğurtlu çılbırın üzerine dökün. İsteğe göre çılbırın üzerine nane serpiştirip, servis edebilirsiniz.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Soslu Patlıcanlı Patatesli Köfte
DSCN3584-600x300.jpg


m151102_7173b.jpg

Köfte İçin;
500 gr kıyma
½ bayat ekmek içi
3 adet orta boy soğan
1 yumurta
3 diş sarımsak
1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon
Sos için;
5 büyük domates
5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
4 adet patates
4 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
Çöp şiş

m151102_4529e.jpg

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suyun içine konarak acı suyunun çıkması sağlanır.
Köftelik malzemelerin hepsi yoğrulur ve yuvarlanarak şekil verilir.
Patatesler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır.
Patlıcanlar, patatesler köfteler kızartılır.
İsteğe göre şişe dizilir.
Sos için, domates, sarımsak rendelenir. İçine ince ince doğranmış maydanozlar ve diğer malzemelerde eklenerek karıştırılıp şişlerin üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür.
150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Fırında dil balığı tarifi
dil-300x225.jpg


m151102_7173b.jpg

2 parça fileto dil balığı
1 dilim soğan
Yarım domates
Tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

m151102_4529e.jpg

Küçük bir fırın kabına; balığı, ufak parçalar halinde doğranmış soğanı, domatesi, tuz ve zeytinyağını ilave edin. 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. 8. aydan sonra balığı rahatlıkla bebeğinize verebilirsiniz. Fosfor ve protein açısından çok zengindir.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Fırında beşamel soslu karnabahar
firinda_besamel_soslu_karnabahar-4.jpg


m151102_7173b.jpg

1 adet orta boy karnabahar
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı soğuk süt
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 demet dereotu

m151102_4529e.jpg

Kök kısmını kesip, öbek öbek ayırdığınız karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün.
Karnabaharları haşlamak için kullanacağınız sıcak suyu, derin bir tencereye aktarın. Un ilave ettiğiniz suda karnabaharları 8-10 dakika kadar haşlayın.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu 2-3 dakika kadar kavurun.
Soğuk sütü azar azar ekledikten sonra topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla beşamel sosu karıştırın. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi kattığınız beşamel sosu kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
Haşlanmış karnabarları, bir kevgir yardımıyla suyunu süzdürerek ısıya dayanıklı fırın kabına alın.
Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak karnabaharları, incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle garnitür ya da ana yemek olarak servis edin.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Kabak çiçeği dolması
kabak_cicegi_dolmasi-0.jpg


m151102_7173b.jpg

30 adet kabak çiçeği
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy domates
1,5 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı sıcak su
1/4 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tane karabiber

m151102_4529e.jpg

Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Dereotu yapraklarını incecik kıyın. Tek tek topladığınız ya da semt pazarlarından satın aldığınız kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları tek tek çıkartın. Çiçeklerin içinde bulunan sarı kısımları dikkatli bir şekilde alın. Yapraklara zarar vermemeye dikkat edin.
Zeytinyağının yarısını geniş bir tencerede ısıtın. Kuru soğanları dirilikleri gidene kadar kavurun. Pirinçleri yıkayıp fazla sularını süzdükten sonra tencereye alın, şeffaf bir görünüm kazanana kadar soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş domatesi katıp karıştırın. Taze çekilmiş tane karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmesi ve soğuması için kısa süre dinlendirip kıyılmış dereotuyla harmanlayın. Hazırladığınız dolma harcından azar azar alıp çiçeklerin iç kısımlarını doldurun.
Çiçekleri, üst kısımlarından içe doğru katlayıp katlama yeri altta kalacak şekilde tencereye yerleştirin. Kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirip dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin. Ağırlık yapması için; bir kapak kapatıp kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın. Arzuya göre limon dilimleri eşliğinde ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

m151102_fb7ff.jpg

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Yahni Tarifi
yahni-0.png


m151102_7173b.jpg

800 gram yağsız kuşbaşı et
400 gram arpacık soğan
10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet defne yaprağı

m151102_4529e.jpg

Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayıp bütün halde bırakın. Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin. Soğan ve sarımsaklar yumuşadığında salçalı sosuyla birlikte sıcak olarak servis edin.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Lahana sarması
lahana_sarmasi-0.jpg


m151102_7173b.jpg

1 adet orta boy beyaz lahana
1,5 su bardağı pirinç
1 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber,
Kuru nane
1 çay bardağı sıvı yağ

m151102_4529e.jpg

Soğanı ince ince küp şeklinde doğrayın. Maydanozu ince ince doğrayın. Tencereye sıvı yağı, soğanı koyun ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. İçine salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra pirinci, maydanozu, karabiberi, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edin ve kavurun. Bir çay bardağı su ilave edin ve pirinçler suyunu çekince ocağı kapatın.
Beyaz lahanayı haşlamak için beyaz lahananın yapraklarını ayırın.Tencereye su koyun ve kaynatıp, içine tuz ekleyin.Beyaz lahana yapraklarını kaynar suyun içine atın. Haşlanan beyaz lahanayı parçalara ayırın ve hazırladığınız pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine koyun ve sarın.
Sardığınız lahanaları tencereye dizin. Bir kabın içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı, bir kaşık salçayı, tuzu, bir miktar sıcak suyu koyup karıştırın. Hazırladığınız salçalı karışımı beyaz lahana sarması üzerinde gezdirin.
Tencereye yeteri kadar sıcak su ilave edin ve önce yüksek ateşte kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişirin.
m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
İmam Bayıldı
m151124_05f04.jpg


m151102_7173b.jpg

- 4 adet patlıcan
- 3 su bardağı sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
- 4 adet soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 diş sarımsak
- 3-4 dal maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz

m151102_4529e.jpg

4 adet orta boy soğanı piyaz biçiminde doğrayın. Yanmamasına dikkat ederek ısıttığınız 1 çay bardağı zeytinyağının içine doğranmış soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun ve bu kavrulma süresinde 4 diş sarımsağı doğrayarak tencerenize atın.
2 adet çarliston biberi, 2 adet orta boy domatesi ve ince doğranmış 4 dal maydanozu tencerenize ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Tencerenize 1 yemek kaşığı salçayı, dilediğiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyip üzerine 2 su bardağı sıcak suyu da katıp tüm karışımı yaklaşık 5 dakika kaynamaya bırakın.
Kaynama işlemi sürerken patlıcanları 3-4 eşit parçaya bölerek, alacalı olarak soyun ve patlıcanlarn içlerini düzgün bir biçimde çıkartın. Bir tava içine 3 su bardağı sıvı yağı alıp yüksek ateşte iyice kızdırın ve patlıcanları sık sık alt üst yaparak altın sarısı olacak şekilde kızartın.
Kızarmış patlıcanları bir peçetenin ya da kağıt havlunun üzerine alarak fazla yağın peçete tarafından emilmesini sağlayın. Kızartmış olduğunuz ve fazla yağlarını aldığınız patlıcanları tepsinizin içine ağızları yukarı gelecek şekilde düzgünce dizin.
Diğer tarafta hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içine birer yemek kaşığı miktarında doldurun. Doldurma işleminiz bittikten sonra kalan sosu tepsinin yan tarafından dibine gelecek şekilde dökün.
Son olarak da patlıcanların üzerine birer adet çeri domates yerleştirerek üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker serpin ve tepsinizi önceden ısıtılmış fırına koyun. Fırında 170 derece ısıda 10 dakika süre ile pişirin. Pişirme işleminden sonra yemeğinizi soğumaya bırakın ve soğuk olarak servis yapın.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Pastırmalı Etli Kuru Fasulye
kuru-fasulye.jpg


m151102_7173b.jpg

2 su bardağı kuru fasulye
1 küçük kase doğranmış et
2 çorba kaşığı salça
1 soğan
Pastırma
Sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Nane
Su
m151102_4529e.jpg

İnce doğranmış et pastırma ve soğan iyice kavrulur. Sonra baharatlar ve diğer kalan bütün malzeme eklenip iyice karıştırılarak üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Sonra düdüklünün kapağı kapatılıp 10 dakika yüksek ateşte 35 dakika da kısık ateşte pişirilir. Ara sıra da düdüklü dibine tutmasın diye sallanır. Piştikten sonra yarım saat sonra düdüklünün kapağı açılıp pişip pişmediği kontrol edilerek pişmemişse kapağı açık şekilde biraz daha pişirilip sıcak servis yapılır.

m151102_fb7ff.jpg

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Pirinçli tavuk sarma
11_04_2013_163914.jpg


m151102_7173b.jpg

1 su bardağı pilavlık pirinç
4 parça tavuk göğüs eti
2 su bardağı su
Yarım soğan
40 gr kaju fıstığı
2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı taze rendelenmiş muskat
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tereyağı

m151102_4529e.jpg

Tavuk etlerini bıçakla açtıktan sonra et döveceği ile inceltin. Tuz, karabiber serpiştirin. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. 1 yemek kaşığı yemeklik zeytinyağı ile yarım yemek kaşığı tereyağını eritin. Yemeklik doğranmış soğan ile kaju fıstıklarını 2-3 dakika kavurun. Pirinci ilave ederek karıştırmaya devam edin. Fesleğen hariç tüm baharatları, tuz ve suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilav tamamen suyunu çekince, ateşi kapatıp fesleğenleri ekleyin ve soğumaya bırakın. İnceltilmiş tavuk etlerinin içlerine pilav doldurup alüminyum folyo ile sıkıca sarın ve uçlarını kapatın. Fırın kabına dizip yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız tavukları folyodan çıkartın ve az tereyağı eklediğiniz yapışmaz tavada birkaç dakika kızartın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Pirinçli tavuk sarma artık hazır.

m151102_fb7ff.jpg

 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
İzmir köfte
14485348890.86244800.jpg


m151102_7173b.jpg

500 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 yumurta
Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı su
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Maydonoz
4-5 patates
2 domates
4-5 yeşil biber
1 çay bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı salça

m151102_4529e.jpg

Çok ince doğradığınız soğan, sarımsak ve maydanozu kıyma ile karıştırın. Yumurtayı, galeta ununu, suyu ve baharatları karıştırıp iyice yoğurun. 30 dakika civarında buzdolabında dinlenmeye bırakın. Patatesleri soyup istediğiniz şekillerde doğrayın.
Önce patatesleri daha sonra da şekil verdiğiniz köfteleri hafifçe kızartın. Borcama dizip köftelerin arasına domates ve biber dilimleri ekleyin. Ayrı bir kapta domates suyunu ve salçayı karıştırın. 1 su bardağı su ilave edin ve iyice karıştırıp borcama dökün. Borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta katına yerleştirin ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Yemeği fırından çıkartıp sıcak olarak servis edin.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Yufkalı köfte
yufkali_kofte_3.jpg


m151102_7173b.jpg

500 g dana ile kuzu karışımı kıyma
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Az miktar tuz
1 kahve fincanı mısırözü yağı
Az miktar karabiber
Az miktar pul biber, kimyon
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu

m151102_4529e.jpg

Derin bir kaba kıyma, galeta unu, yumurta, baharatlar, rendenin ince yönüyle çekilmiş kuru soğan, sarımsak ve ince doğranmış maydanoz konularak yoğrularak köfte hamuru hazırlanır. 2 adet yufka düz bir zemin üzerinde açılarak, fırça yardımı ile yağlanır daha sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir. Köfte hamuru rulo şeklinde yufkalara sarılır ve üzeri de biraz yağlanır. Dilimlendikten sonra yanmaz teflon tavaya konulan köfteler 1 kahve fincanı yağ ile ağır ateşte 1 dakika boyunca arkalı önlü çevrilerek kızartılır. Patates kızartması, közlenmiş biber ile süslenerek sıcak servis yapılır.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Çerkez tavuğu tarifi
591652176060.jpg


m151102_7173b.jpg

400 gram tavuk göğüs eti
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı süt
3 dilim bayat ekmek içi
1 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
10-15 adet yarım ceviz
Tuz, karabiber

m151102_4529e.jpg

Tavuk etini haşlayıp elinizle ince ince didikleyin. Bir tavada sıvıyağı kızdırıp cevizleri bir dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı tavuğun haşlama suyundan, süt, ekmek içi, sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Ocaktan alıp, didiklenmiş tavuklarla karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine ceviz taneleri serpin. Tereyağını eritip tozbiberi yakın. Yemeğin üzerinde gezdirerek servis yapın.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Zeytinyağlı enginar
zeytinyagli_enginar-0.jpg

m151102_7173b.jpg

5 Adet enginar
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı un
1 çay kaşığı şeker
İsteğe bağlı tuz
1/2 adet limon suyu ( Enginarı ovalamak için)
İsteğe bağlı kaynar su

m151102_4529e.jpg

- Enginarların her taraflarını limonla ovalayın ve limonlu suyun içine koyun. Soğanı, havucu ve patatesi tavla zarı gibi küçük küpler halinde doğrayın.
- Bezelyeleri küçük bir tencerede iyice yumuşamalarına izin vermeden çok az haşlayın. (Bu işlemi ayrı yaparsanız bezelye, enginarın suyunu karartmaz.)
- Geniş bir tencereye soğanı ve yağı ekleyin. Çok az kavurun. Patates ve havucu da ekleyip bir iki kere karıştırın. Bezelyeleri ve enginarları ilave edin.
- Garnitürü enginarın içine doldurarak pişirmeniz şart değil, aynı tencerede pişirmeniz yeter. Un, şeker ve tuzu serpiştirip, enginarların üstüne gelecek kadar kaynar su ilave edin.
- Limon suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Bir 10 dakika yüksek ısıda kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşe alın.
- Tencerenin üzerini alüminyum folyo ile sarın ve altını kapatın. Kendi buharıyla pişmeye devam edecektir. İyice oda ısısına gelene kadar bekletin.
- Bekledikten sonra enginarları servis tabağına alın ve içlerini, havuç ve bezelye karışımıyla doldurun. Üzerlerini dereotu ile süsleyip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

m151102_fb7ff.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Kasap köfte
m151203_47b75.jpg


m151102_7173b.jpg

750 gram dana döş eti
75 gram et suyu
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz defne yaprağı
10 gram karabiber-tuz karışımı

m151102_4529e.jpg

Belirli bir ısı aralığında (0-4 derece) dinlenen döş etine ağırlığının yüzde yirmisi oranında yağ ekledikten sonra bir kez çekerek kıyma haline getirin. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları bıçağın tersiyle ezip ince ince kıyın. Kuru soğanı rendelemek yerine oldukça küçük parçalar halinde doğrayın.

Et suyu, tuz/karabiber karışımı, doğranmış sarımsak, kuru soğan ve toz defne yaprağı eklediğiniz kıymayı, özleşene kadar yoğurun. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Önceden kızdırılmış ızgara izli döküm tavada, kısık ateşte ters yüz ederek pişirdikten sonra arzu ettiğiniz sos ve garnitürler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

m151102_fb7ff.jpg
 
Üst Alt