Çılbır
3 adet yumurta
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Bir büyük kase yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nane
Derin bir tencereye su koyun ve ocağa alın. Suyun içine tuz ve sirke ekleyip, kaynamaya bırakın. Çılbırın sosu için, yoğurdun içine az miktar tuz koyun. İsteğe göre rendelenmiş 1 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Pürüzsüz olana kadar çırpın. Ardından servis tabağının tabanına yayın.
Su kaynadıktan sonra ocağın altını çok az kısın. İçine ilk yumurtayı alçaktan direk olarak kırın. Karıştırmadan 3 dakika kadar haşlayın. Daha sonra delikli bir kepçe yardımı ile yumurtayı sudan alın. Yoğurdun üzerine yerleştirin. Diğer yumurtalara da aynı işlemi uygulayın.
Küçük bir tavaya zeytinyağı ve kırmızı biberi koyun. Ocağa alıp, kızdırın. Yoğurtlu çılbırın üzerine dökün. İsteğe göre çılbırın üzerine nane serpiştirip, servis edebilirsiniz.
3 adet yumurta
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Bir büyük kase yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nane
Derin bir tencereye su koyun ve ocağa alın. Suyun içine tuz ve sirke ekleyip, kaynamaya bırakın. Çılbırın sosu için, yoğurdun içine az miktar tuz koyun. İsteğe göre rendelenmiş 1 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Pürüzsüz olana kadar çırpın. Ardından servis tabağının tabanına yayın.
Su kaynadıktan sonra ocağın altını çok az kısın. İçine ilk yumurtayı alçaktan direk olarak kırın. Karıştırmadan 3 dakika kadar haşlayın. Daha sonra delikli bir kepçe yardımı ile yumurtayı sudan alın. Yoğurdun üzerine yerleştirin. Diğer yumurtalara da aynı işlemi uygulayın.
Küçük bir tavaya zeytinyağı ve kırmızı biberi koyun. Ocağa alıp, kızdırın. Yoğurtlu çılbırın üzerine dökün. İsteğe göre çılbırın üzerine nane serpiştirip, servis edebilirsiniz.