• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güney Kore

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
guney-kore_1.jpg



GÜNEY KORE “Asyanın En Başarılı Kaplanı” Son 30 yılda Kore ekonomisi dünyanın hızla gelişen ekonomileri arasında yer almıştır. Ancak çok hızlı büyümenin yanında son yıllarda dış borçla finansmanı üretim artışı yanında karlılık ve verimliliğin arttırılması sonucu ekonomi 1997 yılı sonunda krize maruz kalmıştır. Büyüme sürecinde kişi başına düşen gelirin yıllık artış hızı %7 olup tarım ekonomisi ileri teknoloji ekonomisine dönüşmüştür. Devletin ekonominin her alanına müdahale eder hale gelişi finans sektörünün zayıf kalmasına neden olmuştur. 1997 yılının başından beklenmedik sayıda büyük holdinglerin iflası finans sektörünü zor duruma sokmuş
virgs.gif
Eylül 1998) Kore krizin etkilerini tam anlamıyla atlata bildiği takdirde 2000-2010 yıllarına gelindiğinde hızlı büyümesinin devam ettirebilecektir.
 
Üyelik Tarihi
8 Nis 2008
Konular
187
Mesajlar
847
MFC Puanı
110
hayatımda gitmek istedigim yerlerin başında gelen ülke umarım nasip olur
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
Güney Kore? Güney Kore tarihi? Güney Kore neler oldu?


Kore tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar uzanır. Çinin eline geçtikten sonra, Budizm ve Çinlilerin etkisinde kaldı. Daha sonraları 7. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar değişik hanedanların idaresi altında bağımsız olarak yaşadı. 1910 yılında Japonlar Kore?yi işgal ederek koloni haline getirdiler. Bu durum, 1945 yılına kadar sürdü. İkinci Dünya Savaşında Japonyanın yenilmesinden sonra Güney Koreyi ABD, Kuzey Koreyi de Rusya işgal etti. Böylelikle kuzeyde komünist rejim, güneyde demokratik rejim kurulmuş oldu.

25 Haziran 1950?de Rus subaylarının kumandasındaki Kuzey Kore birlikleri, yarımadanın tamamına komünizmi kabul ettirmek için Güney Kore?ye saldırıp istila etti. Bunun üzerine BM., Güney Kore?nin kurtarılmasına karar verdi. Bölgeye BM askerleri gönderildi. Bu orduya Türkiye, bir tugayla katıldı. İşgalci komünist birliklerin Güney Kore?den çıkarılması için Mehmetçik büyük başarı gösterdi.

Mehmetçiğin zaferi bütün dünyaya yayılarak takdir topladı. Yapılan görüşmeler neticesinde 27 Temmuz 1953'te ateşkes imzalandı. 38. Paralel Güney Kore ile Kuzey Kore arasında sınır kabul edildi. Savaş sonrası, Başkanlık sistemine dayalı demokratik rejime geçildi. Kuzey Kore ile birleşme devamlı gündemde olup, yakın bir zamanda tek devlet haline gelmeleri ümit edilmektedir.


Alıntıdır.
 
Üst