-
-
-
- MFC Puanı
- 6
ah elbette katılırım sadece bu ara biraz durgunum. Size eşlik etmeye çalışırım en azından. enerjiniz harika :s9:
Ne zamn istersen beklerizz :kalpliopen
ah elbette katılırım sadece bu ara biraz durgunum. Size eşlik etmeye çalışırım en azından. enerjiniz harika :s9:
Bia senin benim tahtimda gözün mu var
Hırs mi yaptım konu sayımı geçecen diye[emoji2]
GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aman da aman alinirmis mide içinde bir şey paylassan ortak sorunumuz nasıl olsa
Hiç öyle emellerim olmadı.
Yetki peşinde koşanlardan değilim.
Başvuru herkese açık yaparım alırlarsa alırlar.
Bunun için niye uğraşayım ?
Kimseyde yarış içersinde değilim.
Sıkıntımı böyle atıyorum sadece.
Aman da aman alinirmis mide içinde bir şey paylassan ortak sorunumuz nasıl olsa
Onları ben nerden bulacam yaw.
Onları ben nerden bulacam yaw.
En yakın aktar yarım saatlik mesafede
Gece rahatım Allah'tan
Reflü şikâyetlerini en aza indirmek istiyorsanız, uzman bir doktor kontrolünde reflü diyetine başlayabilirsiniz. Her insanın duyarlılığı farklı olduğundan, hastanın fark ettiği tetikleyici gıdadan uzak kalması reflü diyeti için en iyi seçenektir. Reflü diyeti sırasında küçük lokmalarla beslenmek ve yemekten hemen sonra uyunmamak ��reflüye ne iyi gelir�� sorusunun da cevabıdır. Uzanmak veya uyumak için yemeğin üzerinden en az 3 saat geçmelidir. Reflü diyeti sırasında uyurken belden üst kısmın daha yukarda olması yerçekimi ile reflünün oluşmasını engelleyebilir. Özellikle gece reflüsü olanlar buna dikkat edilmelidir. Baş altına konan yüksek yastıkların reflüye faydası yoktur. Bel kısmından itibaren yüksekte olacak şekilde ayarlanan yataklar da reflüye iyi gelebilir.
Reflüye neden olan faktörler, uzak durulması ya da değiştirilmesi gereken bazı yeme alışkanlıklarına işaret etmektedir. Bu faktörlerde yapılacak değişiklikler, hastalığın seyrine olumlu katkıda bulunacaktır. Bunlardan en önemlisi; kahve, çikolata, alkol ve yağlı yiyecekler gibi yemek borusu alt ucuna etki ederek reflüyü artıran yiyeceklerden uzak durmaktır. Aynı şekilde yemek borusunun daha fazla aside maruz kalmasına neden olabilecek turunçgiller, gazlı içecekler ve baharatlar gibi asidik yiyeceklerden de uzak durmak gerekir. Beslenme alışkanlıklarının yanında; kilo verme, sigarayı bırakma, yatak başının yükseltilmesi, yemekten sonraki 2-3 saat içinde uzanmama gibi yaşamsal önlemler de özofageal asit maruziyetini azaltabilmektedir.
Gece rahatım Allah'tan
Her halükarda uyurum
Uyuyunca midem yatisiyor
Kahveyle alkolla aram yok
Bana daha çok kuru fasulye ,karpuz ,nohut ,mercimek ,haşlanmış patates dokunuyor
O kabukları hissediyorum bogazimda
Benimkisi de bı acayip işte
Onlardan uzak duruyom zaten
Nekötü geliyorsa onları bırakcan işte
. Bezelye 'den kareler
Komik olan şu ki bu yorumu okurken sigara içiyorum
Düşmüyor ya elinden ondan şeyettm :s76: