-
-
-
- MFC Puanı
- 178
Yeşil Yol'u çok uzun zaman önce izledim. Yaş olarakta küçük olmamdan dolayı fazla idrak edemediğim bir fil olmuştu yarım yamalak hatırlıyorum onu sahne sahne ama izleme listemde var bir ara onu yeniden izlemek istiyorum. O zaman buraya yazarım.
Leon, genel olarak güzel ama "özel"
veya "efsane" diyebileceğim bir film değil kendisi. Beni etkileyen ve akılda kalan daha başka dram filmleri var. Yalnızca bu filmde dikkatimi çeken iki şey olmuştu o da; Leon'un süt içmesi ve Matilda'nın Leon'a aşık olup onun hakkanda cinsel arzular beslemesiydi. Bu iki sahne bana çok samimi ve insan psikoloji açısından gerçekci gelmişti.
Esaretin Bedeli tekrarını izlediğim çok nadir filmlerden. Replikleri, oyunculukları, filmin gidişatı ve sonucu tamamen gerçekliği yansıtıyor. Hatırladığım kadarıyla gerçek bir hayattan ilham alınmıştı sanırım lakin ne kadar gerçek yaşamdan ilham alınsa da, senaristler bunun dışına çıkabiliyorlar ve bu da bir noktadan sonra filmin gerçekliğini bozuyor. Bence bu filmde bu olmadığı için bu kadar unutmaz oldu.
Bi filmi izlerken bir çok açıdan gerçekliğini arıyorum açıkcası, gerçekten olabilir mi? abartılan filmleri sevmiyorum, sanırım bundan olsa gerek fantazi filmleri sevemiyorum. Oyuncuların canlandırdığı karakterlerin karakterleri, psikolojileri, yaşam şekilleri ve bunları izleyiciye hangi izlenim ile aktardıkları çok önemli.
Son Samuray'ı izlemedim.