Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fıkıh İnancı, Toplumu Kur'an dan Uzaklaştırmıştır.

Herkül

Canım Dedem
Admin
  • MFC Puanı
    62,236
halukgta
Zuhruf 44: Doğrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir öğüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.

“Kur’ânda namaz emredilmekle birlikte nasıl kılınacağı tafsilatıyla anlatılmamış; Nasıl namaz kılacağız?”

“Kur’ânda beş vakit namaz açık olarak geçmiyor, sadece sabah ve akşam namazından bahsediliyor, bir da orta namazdan. Bu ise ikindi namazı olarak anlaşılabiliyor.”

“iki vakit de olsa bu iki namazı kaç rekât kılacağız, namazda neler okuyacağız. Zira bunlar da Kur’ânda açıklanmamış.”

bu sorulara lütfen cevap verebilirmisiniz?

halukgta

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    29
Sizin bu konuları araştırdığınız anlaşılıyor. Sitemden bir yazımın linkini vermek istiyorum, aynı konuda diğer yazılarımı da lütfen okuyunuz.

Herkül

Canım Dedem
Admin
  • MFC Puanı
    62,236
Sizin bu konuları araştırdığınız anlaşılıyor. Sitemden bir yazımın linkini vermek istiyorum, aynı konuda diğer yazılarımı da lütfen okuyunuz.

Siz benim sorularıma cevap verin Lütfen, yazılarınızda sorularıma herhangi bir cevap yok. Cevap verin ki sitenizin reklamı da yapılmasın.

halukgta

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    29
Sayın Elder, yazılarımda cevap bulamadıysanız, araştırmalarınızı farklı kaynaklara yönlendirim derim. Hepimiz kendi imtihanımızı yaşıyoruz ve inançlarımızda da özgür olduğumuza göre, dinde zorlama yoktur. Farklı inançlara da saygılı olmalıyız.

Kolibandı

"Başka Şubemiz Yoktur"
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,573
halukgta
İslamiyet ile ilgili konularda insanları bilgilendirme amacı taşıyan ve bu konuda sürekli yazılar yazan bir kişisiniz.Bana göre bu amacınıza uygun olan Elder arkadaşımızın sorduğu soruya cevap vermenizdir.

İyi akşamlar.

Herkül

Canım Dedem
Admin
  • MFC Puanı
    62,236
halukgta
Cevap yok çünkü yazılarınız tamamen İslam dini hakkında şüphe uyandırmaya yönelik olarak kasten yazılmaktadır. Sadece Kuran-ı Kerim tek kaynak olarak göstermeye çalışıyorsunuz ama bunda da hep şüphe tohumlarınızı atıyorsunuz.

Kuran tek kaynak ise -haşa- Efendimiz a.s veya diğer peygamberler niçin gönderilmiştir?

Size sadece bir örnek vereceğim,
Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyuruyor:

"Bana, Kur'ân-ı Kerim ve onun bir misli (hüccet olmada eş değer bir benzeri) daha verilmiştir. Karnı tok vaziyette koltuğunda oturarak, 'Sadece şu Kur'ân'a sarılınız; içinde helal olarak gördüğünüz şeyleri helal sayın, haram olarak gördüğünüzü de haram kabul edin.' diyecek bazı kimselerin gelmesi yakınlaşmıştır. Şüphesiz Allah Resûlünün haram kıldığı şey, Allah'ın haram kılması demektir." (Musned:4/130-133, Tirmizi, İlm, 2660 nolu hadis.)

Evet arada doğru yazdığınız şeylerde var, Hepimiz kendi imtihanımızı yaşıyoruz gibi..

Anafiel

Merkabah'ın baş meleği
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    198
öncelikle söyleyeceklerimin size karşı bir empoze amacı taşımadığını biliniz...
burada herkes fikir söyleme hakkına sahiptir..

öncelikle anladığım kadarıyla islamı anlamak için Kuran bize yeter başka kaynaklara ihtiyacım yoktur demişsiniz kısaca. size buradan ne anladığımı söyleyeyim mi?
peygamberlere inanadığınızı, sünnetleri gereksiz bulduğunuzu anlıyorum. ve saygı duyuyorum.
ama diğer bir yandan islamı övüyorsunuz. fakat imanın 3. şartıdır ki peygamberlere iman etmek... sizce de bu bir çelişki değil mi? :)

demişsiniz ki:
"Allah bizleri sorumlu tutacağını söylediği Kur’an ı, bizlere açıkladığını, nice örneklerle izah ettiğini söyleyip, bizlere tebliğ, bildiri olarak sunduğu kitabı, bizlere gereği gibi HÂŞÂ anlatamayıp, bu izahı ve anlatımı birilerine bırakmış olabileceğine, nasıl inanırız?"

bende size soruyorum kaç kez kuran'ı anlamaya çalıştınız? veya gerçekten yalnızca meal okumakla anlatılmak istenilenleri anlıyormusunuz? o halde bize de anlatın...
misal: "O halde, hürmetli aylar çıkınca artık öbür müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp esir edin, onların geçebileceği bütün geçit başlarını tutun. Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir." (Tevbe, 9/5)

islamda insan canına kıymak büyük günah ise neden bu ayette insan canına kıymamız emredilir?
o halde bize bunu açıklayın lütfen. ilminiz ne kadar yetecek yüce kuranı açıklamaya merak ediyorum...

en önemlisi hangi ilminize ve maneviyatınıza güvenerek kuran'ı açıklayabileceğinizi düşünüyorsunuz?

siz bize bu soruyu sorarak daha fitne oluşturuyorsunuz... nitekim Allah isteseydi kuran'ı sizinde beyan ettiğiniz üzere apaçık bir şekilde gönderirdi.

sunu kabul etmeliyiz ki; kuran yalnızca genel kavramları ele almıştır. ayrıntıları ise peygamberine ve ondan sonra gelecek olan varislerine bırakmıştır..

hackerlikte bir terim vardır. "lamer" lamerler hacker olmadıkları halde öğrendikleri bir kaç terimlerle hacker olduklarını sanar ve o şekilde hareket ederler....
bende bıraktığınız izlenimde bu...

sizin düşüncelerinize saygım sonsuzdur. yaşınız itibari ilede saygısızlık yapmak asla istemem. nitekim dedem yasındasınız...

fakat düşünce ve fikirlerinizi üslup kurallarına uygun ve insanların zihnini etkilemeye çalışır şekilde aksetmeniz beni hayal kırıklığına uğrattı...

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Kur’an bizlerin İslam ı yaşayabilmemiz için verilen emirlerin özünü, inceliklerini açıklamıyor mu da, bu şekilde farklı kaynaklara ihtiyacımız oluyor? Bu sorunun doğru cevabını bulamadığımız sürece, büyük yanlışlar yapmaya devam edeceğimizi de unutmayalım. Kur’an a baktığımızda onlarca ayetinde, Kur’an ı anlayabilmemiz için, apaçık ve detaylı nice örneklerle izah edildiğini söyler.

Uzun uzun yazıyorsunuz diye umursamamıştım yazdıklarınızı ama okuyunca katıldığım çok çok az bir kısım, katılmadığım ise koca bir kelime yığını var. Katıldığım nokta dinde yer alan adamcılık, kraldan çok kralcı olma çabaları ve bu durum meydana getirdiği sosyolojik problemler.

Katılmadığım noktalar ise;

Anladığım kadarıyla sizde yavaş yavaş popülerleşen meshepsizler tayfasının bir ferdisiniz. Daha fıkıh, hadis ve kuran ayrımını yapamıyorken ve yol yakınken vazgeçin. O kadar basit argümanlarla fikrinizi savunuyorsunuz ki. Basitleştirerek aslında şöyle demiş oluyorsunuz.

"Yahu bizim anayasamız var ya. Neden diğer yasalara ihtiyacımız olsun. Orada her şey yazıyor zaten."

Diğer bir nokta da şu, hadisleri reddetmek iddianız ise buna karşı delil üretmelisiniz. Fakat siz hadislere karşıyım diyerek öne sürdüğünüz delilleri yine hadislerden almışsınız. Bu gülünç bir durum.
Dört halife devrini de lütfen araştırınız, peygamberimizden hadis nakletmek yasaktı. Çünkü peygamberimiz sağlığında yasaklamıştı ve yalnız Kur’an ı bir birinize anlatın diye emretmişti. Sağlığında kendi sözlerinin, bir diğerine naklederken, inanılmaz anlamlar vererek, ekleyerek değiştirildiğini gördüğünden yasaklamıştır. Eğer bizlerin imanımızı yaşamamız için, Kur’an yetmemiş olsaydı, böylemi yapardı peygamberimiz. HÂŞÂ birileri, peygamberimizin eksikliğini mi tamamlıyor da, Kur’an ın daha doğru anlaşılmasını sağlıyor. İslam dini mezheplere bölünmeye başladığında, toplanan hadis sayısının 500 civarında olduğu rivayet edilir. Peki, günümüzdeki hadis sayısını biliyor musunuz? Hiç sanmıyorum, çünkü bilen yok ama bir milyonu bulduğu, hatta geçtiği söyleniyor. Tehlikeye bakar mısınız lütfen. BU BİLGİLER IŞINDA, DİN YAŞANIR MI SİZCE.
En sağlam hadis kitaplarında 7000 civarı hadis bulunmaktadır. Bunlar kaynakları ile birlikte yazılmaktadır. Hadis alimleri zaten bunları belli kriterlerle istişare ederek derlemiştir. Siz kalkmış milyon diyorsunuz. Atıyorsun canım derler adama.

Gelin yol yakınken bu sevdadan vazgeçin. Kuranı kendinizce özümsediğinizi düşünüyorsanız bu iyiye işaret. Biraz fıkıh nedir ne değildir şimdi de onu öğrenin.

Üst Alt