-
-
-
- MFC Puanı
- 805
Sulak alanlarda yetişen ve ömrünün büyük bir bölümünü suyun dışında geçiren bitki türleridir. Devamlı suyun içinde kalırlarsa çürürler. Ondan dolayı teraryumda yetişmeye elverişlidirler.
Gerekli olan malzemeler
Cam bir kap, fanus, büyükçe bir ampul ya da ilginizi çeken herhangi bir cam fanus.
Çakıl taşı veya küçük taşlar
Aktif kömür
Torf toprak
Terraryum bitkileri
Minik aksesuarlar
Bir kepçe, kaşık veya kürek
Makas
Eldiven
Adım 1
Kullanacağınız fanusta bitkilerin sağlığını etkileyebilecek, istenmeyen kalıntıların bulunmamasını sağlamak için fanusun hem içini hem dışını iyice yıkayın. Fanus hazır olduğunda altını çakıl taşlarıyla doldurun. Böylelikle bir alt tabaka oluşturacağız. Çakıl taşları, kabın maksimum yarısını kaplamalıdır. Altta olan taşlar kabın tabanında birikecek suları neme çevirme görevini üstlenir ve böylelikle bitkimizin köklerinin çürümesini engeller.
Adım 2
Taşların üstüne kömür ekleyin. Kömür, bakterileri, mantarları ve kokuları azaltmak da dahil olmak üzere tüm dış etkenlerden mini botanik dünyanızı korur ve yaşam süresini arttırır.
Adım 3
Kömürü ekledikten sonra teraryumunuza toprak ekleyin. Torf toprak, yüzde yüz organik olan bir toprak türüdür ve toprak düzenleyicidir. Teraryum için en ideal büyüme ortamı, torf toprak ile sağlanabilir. Toprağı ekledikten sonra bir araçla toprağı bastırın ve sıkıştırın.
Adım 4
Sıra bitkileri eklemeye geldi. Bitkinizi saksıdan çıkarın ve Bir kaşık kullanarak, ya da parmaklarınızı kullanarak nazikçe bitkiyi toprağa yerleştirin. Bitkiinin üst kısımda daha fazla toprak ekleyin ve toprakları bitki tabanının etrafına sıkıştırın. Küçük bitkilerinizi fanusun kenarlarından uzak tutmaya çalışın. Yapraklar büyüdükçe cama dokunabilir.
Adım 5
Dikim bittikten sonra isteğinize göre yosunu tüm fanusa bir örtü gibi serpiştirebilirsiniz. Teraryumunuza evinizdeki malzemelerle; eski oyuncaklar, figürler, cam boncuklar gibi küçük aksesuarlar ekleyebilirsiniz.
Adım 6
Son olarak Teraryuma biraz su verin. Evinizin çoğundaki bitkilerden farklı olarak, teraryumun ıslanmasına gerek yoktur: İşleme su püskürtmekle başlayabilirsiniz. İşte teraryumunuz hazır!