• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

El Falı

RebeLLiouS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Tem 2013
Konular
4,783
Mesajlar
25,880
MFC Puanı
17,280
ElFali2.jpg
EL Falı Bakma

El falı anlamında kullanılan kiromanti sözcüğü Yunanca kökenlidir ve iki sözcükten, hir (el) ve manteia (kehanet) sözcüklerinden oluşur. Bu fal; elin, parmakların, bileğin biçim, çizgi ve çeşitli özelliklerinin yorumlamak amacıyla kullanılışı, bunların göksel katlardan gelen mesajlar içerdiği anlayışından yola çıkar. Buna karşılık elin, özellikle de el ayasının bir fal aynası gibi kulanılarak onun içinde düş kurmak ya da halüsinasyonlar kurmak şeklinde bir yöntem daha vardır ki, el ayası yerine bir tırnak, daha çok baş parmak tırnağı da kullanılabilir. Bu tür falcılığa katoptromanti adı verilir. Bu ikinci yöntem düşleme yoluyla fal yöntemlerinden biridir.

Bizim üzerinde durmak istediğimiz el falı insan elinin kullanım olanaklarıyla insanın en önemli özelliği olduğu savıyla başlar. Modern el falı binlerce yıldan beri oluşmuş bazı söylemlerin çağdaş bilgilerle birleşerek yorumlanışından yürür. Örneğin el içindeki çizgilerin belirli anlamlara bağlı olduğu inancı yukarıda anlatıldığı gibi çizgilerin yorumlanışına bağlıdır. Ama modern falcılıkta buna ele egemen olan sinirlerin anatomik ve fizyolojik özellikleri de yorumlar, daha çok simgesel anlamlarla karışarak katılır. Örneğin sinirlerin karşı taraf beyin yarımküresinden başlaması, bu yüzden sağ eli hareket ettiren merkezlerin sol beyin yarımküresinde olması, sol beyin yarımküresinin ise kalple aynı tarafta bulunuşu nedeniyle gönülde yatan dilek ve gereksinimlerin etkisi altında bulunduğu söylemi, anatomik ve fizyolojik gerçeklerin simgesel anlamlarla karmakarışık edilmesi demektir. Gene insanın konuşan ve her iki elini kullanan bir canlı oluşu gerçeği simgesel olarak birleştirilir ve ellerin de konuşma merkeziyle eş anlamlı anlamlar taşıyacağı söylemine ulaşılırsa bu da bir gerçeğin bir efsane ile birleştirilmesi olacaktır. El falı tam da bunu yapar. Yani bir takım gerçekleri, bir takım sembolik ve allegorik ifadelerle bir gerçekmişçesine bir araya getirir.

El falında her parmak bir gezegenle ilişkili sayılır. Baş parmak Venüs, işaret parmağı jüpiter, orta parmak Satürn, yüzük parmağı Güneş ve küçük parmak da Merkür ile ilintilidir. Bu parmakların hemen altında bulunan eklemler el içine doğru belirgin bir yükseklik yapar. Bunlara aynı gezegenlerin adları verilir. Elin başparmağın aksi tarafında bulunan kenar şişkinliği de Ay ile ilintili sayılır. Avucun ortasında kalan çukur alan ise Mars'ın alanıdır. Avucun işlevliğinden ötürü bu yükseklikler arasındaki alanlar da bir takım çizgiler oluşur. Bu çizgilere kalp, yaşam, baş çizgileri gibi adlar verilmekte ve bunlar bu adlara uygun simgeler olarak görülmektedir. El falında ayrıca elin genel biçimi, yumruk yapısı, parmakların biçimleri, el bileğindeki çizgiler ve daha birçok çizgi aynı şekilde allegorik anlamlar yüklenerek yorumlanmaya çalışılmaktadır.
 
Üyelik Tarihi
28 Ocak 2019
Konular
788
Mesajlar
1,012
MFC Puanı
4,380
EL FALI PARMAKLARINA BAK KİŞİLİĞİNİ ÖĞREN!!!

 
Üst