Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

dll ildasm.exe hatası

RainMW

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
1>C:\Users\root\Desktop\ARMAExtCS-master\packages\UnmanagedExports.1.2.7\tools\RGiesecke.DllExport.targets(58,3): error : Microsoft.Build.Utilities.ToolLocationHelper could not find ildasm.exe.

arkadaslar aldıgım hata bu bir dll i derlemeye calısıyorum yardim ederseniz cok sevinirim

RainMW

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
hocam teamspeak veya dc varmı anlatıyım karşılığını veririm

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,230
1>C:\Users\root\Desktop\ARMAExtCS-master\packages\UnmanagedExports.1.2.7\tools\RGiesecke.DllExport.targets(58,3): error : Microsoft.Build.Utilities.ToolLocationHelper could not find ildasm.exe.

arkadaslar aldıgım hata bu bir dll i derlemeye calısıyorum yardim ederseniz cok sevinirim
Kod:
C:\Users\root\Desktop\ARMAExtCS-master\packages\UnmanagedExports.1.2.7\tools\RGiesecke.DllExport.targets(58,3): error : Microsoft.Build.Utilities.ToolLocationHelper could not find ildasm.exe.

Bu hatanın sebebinin ildasm.exe aracının bulunamaması olduğunu anladım. Bu sorunu çözmek için izlediğim adımları aşağıya yazdım.

1.NET Framework'ün Yüklü Olup Olmadığını Kontrol Edin: Bilgisayarınız da uygun bir .NET Framework sürümünün yüklü olduğundan emin oldum. Eğer yüklü değilse, Microsoft'un resmi web sitesinden indirip yükleyebilirsiniz.

2.ildasm.exe'nin Yolunu Kontrol Edin: ildasm.exe dosyasının bilgisayarınız da nerede bulunduğunu kontrol ediniz. Genellikle şu dizinlerde bulunuyor:

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\ildasm.exe (32-bit sistemler için)

C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\ildasm.exe (64-bit sistemler için)

3.Yol Değişkenlerini Kontrol Edin: Eğer ildasm.exe mevcutsa ama hala hata alıyorsanız, sistemiminizin PATH ortam değişkenine bu dizini eklemeniz gerekebilir.

3-a.Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem > Gelişmiş sistem ayarları > Ortam Değişkenleri

3-b."Sistem değişkenleri" bölümünde "Path" değişkenini bulup düzenleyiniz.

3-c.ildasm.exe'nin bulunduğu dizini ekleyiniz.

4.Proje Ayarlarını Kontrol Edin: Projenizin yapılandırma dosyalarında (örneğin .csproj dosyası) ildasm.exe'nin doğru yolda olduğundan emin olun.

5.Visual Studio'yu Yeniden Başlatın: Değişiklikleri yaptıktan sonra Visual Studio'yu kapatıp açmayı deneyiniz.

Üst Alt