PeriKızı
Moderatör
-
- Üyelik Tarihi
- 22 May 2019
-
- Mesajlar
- 8,671
-
- MFC Puanı
- 26,804
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşmıştır. Bursa düğün geleneklerinde gelinin annesi tarafından yapılır. Özel gün yemeği olarak Bursa mutfağında yaygın olarak yapılmaktadır.
Damat Paçası İçin Gerekli Malzemeler:
300 gr tavuk eti
3 adet yufka
125 gr. Margarin
Sosu için:
Bir buçuk bardak tavuk suyu
bir buçuk çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber.
Damat Paçası Yapılışı:
Tavuk eti bir miktar suyla tencerede haşlanır, bu arada bir fırın tepsisi yağlanarak üzerine ilk yufka serilir, arasına eritilmiş margarin dökülür. Yufkalar börek yapar gibi tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırına konup üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletilir. Fırından çıkartılan yufkalar soğuduktan sonra üzerine haşlanan tavuğun suyundan bir su bardağı dökülür. Tepsinin üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir. Daha sonra haşlanan tavuk eti küçük parçalar halinde didilir ve yufkanın üzerine yerleştirilir. Bu arada beşamel sosu hazırlanır. Tavuk suyu, un, dövülmüş sarımsak, yumurta sirke tuz karabiber karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Hazırlanan beşamel sosu tepsiye tavukların üzerine dökülür. Küçük bir tavada tereyağı eritilir içine kırmızı biber eklerin. Servis sırasında tereyağı tabakların üzerine gezdirilir.
Damat Paçası İçin Gerekli Malzemeler:
300 gr tavuk eti
3 adet yufka
125 gr. Margarin
Sosu için:
Bir buçuk bardak tavuk suyu
bir buçuk çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber.
Damat Paçası Yapılışı:
Tavuk eti bir miktar suyla tencerede haşlanır, bu arada bir fırın tepsisi yağlanarak üzerine ilk yufka serilir, arasına eritilmiş margarin dökülür. Yufkalar börek yapar gibi tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırına konup üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletilir. Fırından çıkartılan yufkalar soğuduktan sonra üzerine haşlanan tavuğun suyundan bir su bardağı dökülür. Tepsinin üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir. Daha sonra haşlanan tavuk eti küçük parçalar halinde didilir ve yufkanın üzerine yerleştirilir. Bu arada beşamel sosu hazırlanır. Tavuk suyu, un, dövülmüş sarımsak, yumurta sirke tuz karabiber karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Hazırlanan beşamel sosu tepsiye tavukların üzerine dökülür. Küçük bir tavada tereyağı eritilir içine kırmızı biber eklerin. Servis sırasında tereyağı tabakların üzerine gezdirilir.