Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Çilek Reçeli Tarifi
Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1 kg çilek
4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tereyağı
3-4 tane kadar küçük limon tuzu tanesi
4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tereyağı
3-4 tane kadar küçük limon tuzu tanesi
Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı
Çilekler ayıklanıp yıkanır, Bir tencere çilek ve üzerine şekeri konulup 1 gece sulanması için bekletilir. Sulanan çilekler önce yüksek ateşte kaynayınca ocağın kısık ateşine konulup tereyağı eklenir. Tereyağı hem fazla köpüklenmeyi hemde taşmasını önler. Oluşan köpükler su değmemiş demir kaşıkla alınıp çok fazla karıştırmadan kaynatılır. Yoğunluğu fazlalaşınca tırnağınızın üzerine çok az reçel kıvamından koyun eğer sağa sola akmıyorsa olmuş demektir. Ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzunu ilave edin. Limon tuzu reçelin hem parlak görünmesini hemde şekerleşmesini önler. Afiyet olsun.