Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Charismax & Mila => Multi Üyelik ve Reklam: - Üyelikler kapatıldı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pisadam

Administrator
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    2 Nis 2008
  • Mesajlar
    10,980
  • MFC Puanı
    20,767
Merhaba,

Charismax & Mila'nın aynı üyelikler olduğu tespit edilmiştir. Gerek mobilden gereksede masaüstünden girilen bütün İP adresleri birbiri ile aynıdır. Mobilden kendi mobil tarifesindeki interneti hiç mi kullanmaz bir insan? Mobilden girildiği zaman İP adresleri değişir ama bu 2 üyeliğin nedense hepsi aynı.
Mila benim eşim aynı evden bağlanıyoruz denilebilir kişiler tarafından ama biz bunu bilemeyiz.
Kanıtlanmadığı sürece multi üyelik olarak Mila üyeliği kapalı kalacaktır. Ancak kanıtlandığında Mila üyeliğinin hesabı kullanıma açılacaktır.

Charismax üyeliğinin yöneticilerimizden birine kendi forum reklamını yapması buda BAN sebebidir.

Bu arkadaş MEGAForum'a üye olduğunda postbitinizi beğendim, onu almak için üye oldum. Üye oluncada takılmak istedim demişti. İyi tamam dedik.
X bir forumun forum sahibi Y forumunda takılmak istemesi benim aklıma hiç yatmıyor yatan varsa benide yeşillendirsin. Yani bundan dolayı bir kaç arkadaşımın daha forumuna dışardan göz attım hepsine üye olmuş yani bütün forumların postbitini mi beğendinde üye oldun sevgili arkadaşım? Herneyse bu yönü beni çok fazla ilgilendirmiyor amacının çok daha farklı şeyler olduğunu düşünüyorum.
Başka forumda kendi forumlarının reklamını yapanlar kendilerini küçültür, onları yüceltir diye düşünüyorum.

Biz yıllardır hiçbir forumda MEGAForum'un bırakın reklamını adını bile kullanmazken insanların gelip burada kendi forumlarının reklamını yapmaları hiç hoş değil.

Kim hangi forumda mutluysa orada takılabilir, paylaşım yapabilir hatta yetkilide olabilir kimse buna karışamaz, kısıtlayamaz ama reklam aracılığı ile değil! Bizi rahatsız eden sadece bu!

Reklam metnine gelecek olursak özelden dolaylı bir şekilde reklam yaptığı arkadaşlar tarafından tespit edilmiştir, arkadaşlardan ekran görüntüsü istedim ama ekran görüntüsü gelirse ayrıca konuya ekleyeceğim.

Biz zaten üyelerin kendi profillerine web site adreslerini eklemelerine izin verdik,
Çok yakında dizin sitemizede forumlarını ekleyebilir, analiz sitemizdede bol bol forumlarını analiz edebilirler misafir ve üyelerimiz. Fakat forum içinde doğrudan veya dolaylı yoldan reklam yapmak bizce affedilemez bir davranıştır ve BAN sebebidir.

Bu sebeplerden dolayı 2 üyelikte süresiz bir şekilde kapatılmıştır.

Ban ile ilgili soru ve sorunlarınız için; ban@megaforum.com mail adresini kullanabiliriniz.
 

Pisadam

Administrator
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    2 Nis 2008
  • Mesajlar
    10,980
  • MFC Puanı
    20,767
Sırf banlandıkları için bu arkadaşlar kendi forumlarında bize o kadar saydırmışlar ki mükemmel ötesi insan olduklarını gösterdiler.

Açmış oldukları konuya yazılan mesajlar moderatör onayında. Yani işine gelen mesajı onaylarlar işine gelmeyen mesajları değiştirirler veya onaylamazlar.

Ben o kadar çirkince davranışlarından dolayı üye olup aşağıdaki mesajı yazdım. Kötü söz söyleyenindir evet ama mesajı onaylamazlar yada değiştirirler diye burayada ekledim.

Konu yoruma açılmıştır. İsteyen herkes yorumlayabilir.

Merhaba,

Şahsıma ait yönlendirici kirli bilgiler olduğundan dolayı üye olup cevap yazma gereği hisettim.
İlk ve son mesajımdır. Bu mesajdan sonra beni alıntılayarak cevap yazmamanızı rica ediyorum.

Sevgili, @Charismax

Sözü geçen forumda;

Forum Kuralları

MADDE 3 - KATILIMCI (ÜYE) KURALLARI
Kural 9)
Forumda çoklu üyelik kesinlikle yasaktır. Çoklu üyelik yapıldığı testip edilen hesaplar forumdan süresiz uzaklaştırılır. Özel durumları var ise üyeler bu durumu kanıtlayarak yöneticileri haberdar etmelidir.

Burada kural dışı bir davranış söz konusu bile değildir. Her kim olursa olsun tespit edilen üyelikler kapatılır.

Bir örnek vermek istiyorum; mahkemede hakim nasılki CMK'nın x maddesine göre yaptırım uyguluyorsa - ben seni tanıyorum zaten sen babamın oğlusun sen böyle birşeyi bilerek yapmazsın - diyemeyeceğine göre bende senin evli olup olmadığını bilemem.

Biraz evrensel bakın, mantıklı düşünün 2 3 kişinin bildiği birşeyi herkese mal etmek büyük bir hata.

Konuşmanın sadece bu kısmına cevap verecektim ama bir kısmı daha var;

Sen bana bilmem kod vermişsin veyahut yardım etmişsin gibi gibi;

Komik bir olay neden dersen şayet; ben asla hiç bir -sizlerin deyimi ile- DEVELOPER'den yardım almadım, almamda. Ne vBulletin'de aldım nede Xenforoda alacağım. Kendime de asla developer demedim. Sizler gibi developer olduğumu iddaa etmedim hiç bir zaman. Bir garip insanım ben.

vBulletin demişkende 2004'den bu yana kullandığım bir sistemdi vBulletin ve vBulletin forum sahipliğim dönemlerinde benimle benim yönetimim altında moderatör olan bir çok arkadaşım yine sizin deyiminizle DEVELOPER oldu. Bir çoğunun halen aktif bir şekilde forumları var.

Bu benim kötü bir yönetici olduğumu gösteriyor herhalde herneyse konunun bu yönü çok önemli değil ama şunu bilmeni isterim ki;
Xenforo sistemine yeni olmama rağmen asla ama aslaaa ne senden nede başka bir developer arkadaştan yardım almadım, almayacağım.
Yapmam gereken bir eklenti mi olur, yada satın almam gereken bir tema mı olur parasını veririm yaptırırım. Olay bu kadar basit.

Kod verdim yardım ettim olayına biraz daha değinmek istiyorum, senki büyük bir DEVELOPER'sin değil mi?

responsive tasarımda tasarımdaki bazı alanları aşağıdaki kodlar ile mobilde gizleyebilirsin yada gösterebilirsin.

@media (min-width: 480px)
@media (max-width: 900px)

Ben zaten o kod olayını çözmüş iken sırf mobilde ona yer olmadığı için kapatmışken bana kod vermende ayrıca saçma ben zaten yapmışım yer olmadığı için kapatmışın neden kod veriyorsun da şu kodu buraya ayak bağı yaptın? Kaldıki o kod bile xenforo forumlarında çözüm odaklı verilmiş bir kod yani kodu ben yazdım ben ettim gibi lanse etme.

Eğer dönüp bakabilirsen şayet mobil temada ben google ara iconunu iptal ederek kullanıcı isimlerini entegre ettim ve buda yetmez.
Uzun nickler mesela çıkmıyor değil mi? belirli bir karakterden sonra ... çıkıyor.
Xenforo istatistik eklentisinde konu isimleri 50 karakterden sonra gözükmesin kullanıcı isimleri tam gözüksün gibi bir ayar yok yapmamışlar. İşte burada senin bilgin öne çıkıyor.
Bunu manuel olarak kendin kodlama bilgin varsa yaparsın şuan onu yaptım bir sonraki güncellemede aktif olacak. Tabi bunu da senin verdiğin kodlar ile yaptım DEVELOPER arkadaşım :))

Alttaki ekran görüntsünü şunun için ekledim;

Bana yok yardımcı olmuşsun gibi gibi saçma sapan yorumlar gelmesin diye.

IMG 1.png

Bak bu resimdede yine neyi nasıl yaptığımı soran sensin sevgili DEVELOPER arkadaşım.
ve farkındaysan özel mesajlarda sürekli yazan sensin susan ben.
Ya ben senden neden yardım alayım ki? Sen kimsin nesin gram hakkında bilgim yok.
Yani olayı böyle lanse etmende trajikomik.

IMG 2.png

Son olarak Bilişim suçları demişsin.
ban@siteadı.com mail adresimize mailin ulaşmadı.
Qasem'in şifremi verir misiniz maili admin@siteadı.com mailimize gelmişken seninki neden gelmedi? Haberin olsun yani. Ha yinede bilişim suçlarına şikayet edebilirsin. Şunu da eklemeyi unutma sayın savcım
Forum kurallarının 3.maddesinin 9.bendinde deniliyor ki '' Forumda çoklu üyelik kesinlikle yasaktır. Çoklu üyelik yapıldığı testip edilen hesaplar forumdan süresiz uzaklaştırılır. Özel durumları var ise üyeler bu durumu kanıtlayarak yöneticileri haberdar etmelidir. ''
yazıyor ama biz multi üye sayılmayız ki şimdi çoğu arkadaşım biz eviliyiz biliyorlar ama bunlar bilmiyor biz bunlardan şikayetçiyiz.

Oldu mu mükemmel ötesi DEVELOPER insan.

Sana hayatında ve forumunda başarılar diliyorum.

*****

Diğer bazı arkadaşlarda saydırmışlar ufak ufak cevap vereyim;

@Araf kimsin bilmiyordum ama foruma baktım kim olduğuna. O kadar kötü söz kullanman hoş değil kaldı ki forumdan banlanman kötü söz kullanmanı gerektirmiyor.
Senin forumdan banlanmanın sebebini de bilmiyorum yada hatırlamıyorum ama %100 senin dediğin gibi işine gelmeyeni banlıyoruz gibi bir durum yok bundan ben %100 eminim. Çünkü benim aktif olarak katılım yapan kullanıcıya atmış olduğum ban sayısı yılardır bir elin 5 parmağını geçmemiştir.
Mutlaka ya şikayet edilmişsindir defalarca, yada küfür etmişsindir. Şuanki üslubun gibi.

Ben 2007'de forum açmış ve Türkiye'de henüz bir kaç forumdan biri iken sen belki forum nedir ne değildir bilmiyordun şimdi burada güzel saydırmışsın BRAVO.
Yine de ben sana kötü bir söz kullanmayacağım ama umarım 25 yaşını geçmiş yetişkin bir bireysindir.

@Qasem
Benim gibi adamlar demişsin ama senin gibi adamlara senden sonra bizde yeri olmasın mümkünse :) Senle birlikte öğrendik o gibi adamların ne adamlar olduğunu. Şifreni istemişsin mail atarak şifre sıfırlama maili, mail adresine gönderildi ama senden ricam giriş yapma lütfen. Sanada hayatında başarılar.

@Destina
Çok komiksin yemin ediyorum kreş öğretmeni olmalısın sen :)))

'' Yani her şekilde @Charismax dan öğreniyorsun ve (ç)alıyorsun ''

Yukardaki 2 print senin bu cümleni püüfff etmiş oldu mu?

charizmax kimdir nedir bilmem adamdan öğrenme çabam yada sen yazamamışsın ben yazayım çalmış olma durumum milyonda 1 bile olamaz İçi boş cümleler kurmuşsun hep ama haklısın Allah sana2 el 10 parmak vermiş bol bol yaz diye.

3 aylık forum ile 20 yıllık forumu karşılaştırmanda komiklikten öte birşey.

Belki megaforum senden bile daha yaşlıdır bilemedim yada megaforum varken ilkokula da gidiyor olabilirsin. Sen bu forumda dünyanın en mükemmel en büyük forumu ol biz 3 5 kişi ile ölü forumumuzda duralım olur mu? :)

Neyse daha fazla yazmayalım şimdi sevgili EŞ'in bunun içinde bize dava açar bilişim suçlarına.
Boşu boşuna para harcamasın.

Şaka bir yanada gerçekten mizahı tavan bir arkadaşsın.

Diyeceklerim bunlar, gerçi bunlar bile fazla.

O kadar saçma sapan cümleler kullanılmış ki hiç bir foruma kolay kolay girip üye olmam,
olsamda hatır için olurum sonrada giriş yapmayı unuturum.
Burayada üye olmayı asla istemezdim, üye oldum sayenizde.

Saygı ve sevgilerimle
Pisadam
 

DarkWoman

MFC Üyesi
Konum
Germany
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2019
  • Mesajlar
    13,326
  • MFC Puanı
    58,692
Foyasi cikmis oldu böylelikle ortaya, bastan belliydi zaten..
Neden bir Forumun sahibi gelsin burda takilsin , hatta Huzursuzluk yaratsin..

Benim esim dedigi sahsi , evli degil..

Sanal evliyiz dedigini hatirliorum sanki , yani gerceklikle alakasi yok * ( yada ben yanlis biliyorum ) ..

NÖYSÖ , bitmis gitmis ; ))
 

MonteKristo

Ben o yoldan çıktım
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    8 May 2015
  • Mesajlar
    7,886
  • MFC Puanı
    1,903
Pek anlamadığım konular. Açıkçası yorum yapsam mı yapmasam mı diye bayağı düşündüm.
Kod işlerinden falan hiç anlamam. Mesajın büyük bir çoğunluğunu anlamadım yani. :D
En baştaki çift üyelik olayına gelince Kural belliydi, uygulanacak olan ceza belliydi. Bu konuda başka bir şey söyleyemiyorum. Yani kaçınılmaz son.
Benim ek olarak ve aslında belirtmek istediğim şey (yani bu mesajı yazmamın asıl nedeni) yukarıda mesajda yazan her şey belki de benim bu forumu yıllardır tercih etme sebebim. Ya da şöyle diyeyim yıllardır sadece bu forumu tercih etme sebebim... Hem güvenilir buluyorum hem kullanılabilirliğini seviyorum. Göze de güzel geliyor. Bu işi biliyorsun.
Bir de yeri zamanı gelmişken konuyla biraz alakasız ama uzun zamandır yoktum değişiklikler güzel forumun bu halini çok beğendim @Pisadam, aşırı beğendim gerçekten :D
Tebrik ediyorum.
 

Pisadam

Administrator
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    2 Nis 2008
  • Mesajlar
    10,980
  • MFC Puanı
    20,767
@Qasem ve @Charismax için son birşey diyeceğim, yine saydırmışlar çünkü beyinlerinin yettiğince;

@Qasem,

Ne şekil bir adamsın ya sen tamamen her yazdığın komedi. Senin yalanların senin arkadan iş çevirmelerinin yanında biz neyiz ki :) Kendi forumunda öyle saçma sapan yaz belki 3 5 kişi okur Qasem pohh pohh pohhh der sende nirvanaya çıkarsın. Kendi forumun dedimde sahi o forum galiba senin değil mi çocuklara vermişsin alın oynayın ama ben admin mi gözükmeyeyim haa Qasem? Neyse sana cevap vermek bile hata. Kendin çal kendin oyna boş boş uğraştırmayın beni yeter.

'' Ayrıca Yönetim duyuruları tüm forumlarda onaya tabidir. ''

Şunu unuttum, tüm forumlar dediğin kimler? Senin tüm forumlar dediğin 3 ay önce açılıp 1 sene sonra kapatılacak olan forumlar mı? Ben bizim gibi forumlarda yazılan mesajlar onaya tabi değildir diye biliyorum bizde değil mesela. Neyse sizin gibi forumlarda zevk almaya bakın insanların gözünde biraz poh pohlatın kendinizi.

@Charismax

Yemin ediyorum senin yazdıklarını okuyunca zorlanıyorum. İlk okul 5 çocuğu gibi türkçe kullanıyorsun. Bari beni şikayet ederken böyle bir türkçe kullanma savcı seni dikkate bile almaz efendi çocuk.

Hakkımda boş boş karalamışsın anlamsız içi boş cümleler kurmuşsun yine. Bak yine diyorum kimsin necisin bilmiyorum bütün forumlar sizi tanıyor ben tanımıyorum o bütün forumlar dediğiniz kimler onlarıda anlamadımya neyse.

Tek bir cümlenin önemine vurgu yapacağım, biraz karakterliysen mesajlarının tamamı dediğin mesajlar sende duruyorsa gelirsin banını açarım eklersin konuya.

Zaten attığım ekran görüntülerinden mesajın devamı dediğin yerlerin olmadığı açık ortada.
Öncesinde gelip selam vermişsindir yine birşeyler karalamışsındır.
Yok ben mesaj kırpmışım mesaj silmişim vs vs gibi kendini haklı çıkarma çaban yetersiz.
Böyle oyunlara ihtiyacım yok.

Bol bol küfür et, sonra dava açıcam de sen nasıl bir çocuksun ya.

Önce türkçe yazmasını öğren, sonra dava açma kurallarını öğren
Sonra gel yargıda senle kapışalım olur mu enerjisi tavan arkadaşım.

Herkesten ricam, kimse bana bundan sonra link atmasın, bak şunu yazmışlar bak küfür etmişler vs vs.
Nasıl istiyorlarsa öyle çalıp oynasınlar, yazsınlar, karalasınlar. Bende zerre önemi yok.
Bu kişilere yönelik son mesajımdır.


Konuyu bu şahıslar yüzünden kirlettik biraz ama kusura bakmayın,

Herkese iyi forumlar diliyorum.
 

Pisadam

Administrator
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    2 Nis 2008
  • Mesajlar
    10,980
  • MFC Puanı
    20,767
Ek olarak;

demis.png

Sana ne oluyor dış kapının dış mandalı? Seni dikkate bile almıyorken sen bir sus zırlama aradan.

Bak google'da dünya alem senden çalmış zaten o sözü değil mi? Böyle saçma sapan şeylerle uğraştırıyorlar beni deli oluyorum.

Sırf sen kullandığın için değiştiriyorum, korkarım sonraki kullanacağımada aynı yorumu yaparsın ahah.

ttt.png
 

Pozitivizm

??☔Devil Wears Prada?☔?
MFC Üyesi
Konum
Maldivler??
  • Üyelik Tarihi
    28 Şub 2020
  • Mesajlar
    24,446
  • MFC Puanı
    200,400
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum yazacaklarım tamamen tarafsız olacak..Amacım sadece gözlemlediklerimi paylaşmak..Arkadaşları etiketlemeden nick olarak yazacağım ki zaten herkes az çok biliyor..
Mila buraya ilk üye olduğunda profilini ziyâret etmiştim ve orada şuan ki sitelerinin adı yazıyordu yani o zamanlar charismax üye değildi.
Neyse benim hem charismax ile hem de Milayla konular üzerinden sohbetim oldu ..
Daha sonra charismax böyle bi sitelerinin olduğunu "istersen forumumuza gelip bi bak" diye mesaj attı..Bunun reklam olduğunu düşünmek bence yanlış ki reklamlar link üzerinden yapılır ve bu linkleri kullanan üyeler uyarı alır yada banlanir..Benim tarafıma kesinlikle linkli reklam gelmedi bunu açıklığa kavuşturmak istiyorum..
Mesleğim gereği insanların bir arada saygı,sevgi çerçevesinde kalmasının toplum.açısından daha sağlıklı olduğunu savunanlardanım..Burada kişisel olarak kimseyi kotumuyorum herkesin kendi aklı, mantığı var zaten..
Diğer bi konuda multi üyelik kısmı, mila ilk üye oldu charismax geldi birbirine yâr dediler, konuların içinde de evli olduklarını beyan ettikleri mesajlar mevcut dediğim gibi gördüklerim bunlar..

Bu konu hakkındaki söyleyeceklerim bu kadar..
 

DarkWoman

MFC Üyesi
Konum
Germany
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2019
  • Mesajlar
    13,326
  • MFC Puanı
    58,692
Ya ben bazı şeylere zor tutuyorum kendimi ..

Hassas değil düz konuşuyorum.
Şimdi.. reklam için link atmaz herhalde , tabiki istersen gel buyur dicek ..

Siz iyi niyetinizle yaklaşmış olabilirsiniz buna lafım yok..

altan altan reklam yapmış. Ben burda bir paylaşımını görmedim düzgün.

haa birde neyi gözlemledim , işi
Gücü yöneticilerle oldu : ))

sonra huzursuz luk çıkardı bilenler de bilior ..


Başka forumlarada üye olmuş, gezinip duruyor herneyse ..

Bende kendi düşüncemi yazdım , benimde bir çok tecrübem var , ki @Pisadam ın senelerdir vardır . Doğrusunu yaptığını düşünüyorum..
 

DarkWoman

MFC Üyesi
Konum
Germany
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2019
  • Mesajlar
    13,326
  • MFC Puanı
    58,692
Yahu sonuçta bu adam yöneticilere hakaret etmiş .. bu da sözün bittiği yer .
 

Tokyo

Bizi öldürmeyen şey güçlendirir.
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    3 Haz 2020
  • Mesajlar
    6,256
  • MFC Puanı
    72,460
Emmman olmuş bitmiş. Çok ta şey yapmamak lazım. Herkes kendine yakışanı yapar.
 

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
Konum
BERTUNA
  • Üyelik Tarihi
    2 Haz 2020
  • Mesajlar
    5,272
  • MFC Puanı
    15,920
@PİSADAM (bu hitabım sana'dır...)

Bence bu kadar yazı yazıp;

1.Kendini stressin içine sokuyorsun.
2.Bu kendini bilmezlere boşu boşuna prim veriyorsun. (sen yazdıkça bunlar daha da şımarıyor, şımardıkça azıtıyor, azıtçıkça daha çok üstüne geliyorlar....)
3.Yönetmekte olduğun forum'u bu şekilde , bu değersizlerin yazılarına yer vererek, kendi elinle kirletiyorsun.(onlarla aynı seviyeye iniyorsun)

Oysa şöyle yapsaydın olurdu.

Falan falan üyelikler şundan dolayı kullanıma kapanmıştır.Konu kilit....!

Saygılarımla
Ayamutura
 

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    8 Ara 2012
  • Mesajlar
    17,522
  • MFC Puanı
    3,901


ya burak salla banla gitsin!!!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt