Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Cannes'da 4 kadına tesettür mayosundan para cezası

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153

İnsan haklarından bahsetmiştik Bezelye.
Hani avrupa medeni ya! O bakımdan.

Avrupa'da İslam algısı nasıl acaba burada buna bakmak lazım. Adamlar bizim gerçek İslam bu değil diye üzerine bastığımız noktalardan bihaber yaşıyorlar. DAEŞ örneğinde görüldüğü üzere, adamlar müslüman denince bir yerleri patlatacak, birilerinin kafasını kesecek insanlar zannediyorlar. Son zamanlarda DAEŞ'in Fransa'ya yaptığı saldırıları da göz önünde bulundurarak Fransızların çarşaf, tesettür gibi İslami unsurlara engel olmaya çalışmaları gayet normal. Kendilerince kurdukları medeniyeti de bu şekilde tehdit olarak gördükleri unsurlardan korumakta en doğal yapabilecekleri davranış tipi.

Benim asıl söylemek istediğim şey bu değil, bunun dışında acaba Fransa Allah'ın kanunları ile yönetilen bir yer olsaydı, bu sözüm ona tesettür mayosu ile yarı çıplak insanların içinde gezinen insanların durumu ne olurdu. Sadece para cezası ile yırtabilirler miydi?

Olayı çok çok büyütmeye gerek yok, kâfir, kâfirlik yapıyor diye kızıyoruz bir nevi.

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

Kendilerince kurdukları medeniyeti de bu şekilde tehdit olarak gördükleri unsurlardan korumakta en doğal yapabilecekleri davranış tipi.
[/U]

Bezelyeciğim :)
İslamiyeti ya da tesettürü veya kadınları sorgulamak değil.
benim dikkat çekmek istediğim konu ne biliyor musun?
Konu başlığı :)
Amacım sana muhalefet olmak değil :)
Şimdi konu başlığı hakkında fikrini alayım.

Anafiel

Merkabah'ın baş meleği
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    198

Yahu benim zaten aktif olmadığım arada etkinliklerine katıldığım İslami bir cemaat var. Daha bir kaç hafta önce denize gittik, sadece erkekler vardı ama orayı devlet yapmadı. Bizimkiler kendileri arayıp bulmuşlar. Kendimi değerlendirdiğimde ben bu sınavı verebiliyorum. Normalde bu şekilde kendi yaptığım işlerden bahsetmeyi pek sevmem ama madem sormuşsun cevabım bu.

Dinini en iyi şekilde yaşamak için demişsin de benim güzel kardeşim dinini en iyi şekilde yaşamak isteyen insan neden günahın orta yerine dünyevi bir keyif için gitsin ki. Ora senin şer'i hakkını kusura bakmayın ama İslam dini korumaz. Haa diyorsan benim hakkımı seküler düşünce yapısı korumalı, ona bir şey diyemem.

Ben Fransa devletinin yaptığı icraatte değilim, ben müslümanın islam için yaptığı ancak islam lügatında olmayan bu uygulama için görüş bildirdim.

Tekrar ediyorum, liberal bir bakış açısıyla bakarsak herkes kendince haklıdır. Fakat islam şeriatında bu olayın yerinin ne olduğu kusura bakmayın ama tartışmaya açık değildir. Olayın islam literatüründeki yerindeyim ben.

Herkes yorum yapmakta özgürdür ben bunu yargılamıyorum. Söylediklerin elbette başka açılardan bakıldığında doğru olabilir.
Fakat okurken anlayarak okumanı tavsiye ederim. Nitekim ben dini yaşamak değil dini en iyi şekilde yaşamaya çalışmak dedim. Zihindekiler ile fiiller bir değildir. Engeller mevcuttur.
Sana desem ki namazlarda başla, sakal bırak, bol giyin, gözlerini haramdan sakla, sana nikah düşenlerle oturup kalkma, alkolü bırak. Vs
Bunlardan kaçını bir anda yapabilirsin?
Umarım dediğimi anlamışsındır.
Konuyu fazla dağıtmamak adına uzatmıyorum.

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
bu uygulamalar daha evvelsi de vardı.. daeş le bir alakası yok..
daeş i bahane olarak görmesin kimse..
cezayir de fransızların cezayirlilere neler yaptığı ortadadır..
bir travma yaptılar orada.. ve cezayir başta olmak üzere afrikadan cok insan
fransaya göc etmiştir.. kendi kültürlerini inanışlarını götürmüşlerdir..
fransa da bunlara bir engel olmamıştır..

bu gün avrupa da terör varsa..bunun sorumlusu yine kendirileridir..
avrupadaki saldırılarda cezayir tunus gibi ülkelerden gelmiş o ülkenin vatandaşı olmuş kimseler yapıyor..zamanında bu toplumlar bu ülkelerin mağdurluğunu yaşamış insanlardır.. bugün afganistanda suriye de ırak ta bir takım olaylar ceriyan ediyorsa.. bunun ucu avrupaya dokunuyorsa..
bu bir tramvanın eseridir..durduk yere hic bişey kendiliğinden olmaz..
bugün daeş denen örgütünün yapısına baktığında saddam döneminde askerlik yapmış insanları görüyoruz.. ve dikkat edersen hedef aldıkları kitleler bellidir.. cünkü abd-avrupa bu ülkelere işgal yaptığında onların yanında duranlara karşı saldırı yapıyor..

burada daeş veya başka örgütü destekleme gibi lüksüm yok..benim gözümde hepsi aynıdır.. ancak iki yüzlü bir politika görüyorum..bugün eşitlik adalet özgürlük gibi kavramları kullanan ülkelerin..başka toplum veya bireylere karşı uyguladıkları baskıyı görüyoruz.. islami kurallar bellidir evet..ama kişininde kendi secme hakları vardır.. yaparsa onun vebalini bilmektedir..

bu ülke hristiyan bu ülkenin halkına şöyle oldu böyle oldu diye bahane üreterek onların yaptığı davranışları haklı gösteremeyiz..efendim o kapalıydı bu islami acıdan bakarsak onların şuraya gitmesi buraya gitmesi diye başlanan sözlere de karşıyım..kardeşim o sonuçta yapcağı davranışın sonucunu bilmektedir..bir bireyin aklı ve zekası vardır.. neyin günah neyin günah olmayacağını senin benim kadar iyi bilir..bu ayırtı yapıyorsa..onun oraya gitme hakkı vardır.. terör var şu var bu var diye bahanelerle olay normalleştirilemez.

Bezelye

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153

Bezelyeciğim :)
İslamiyeti ya da tesettürü veya kadınları sorgulamak değil.
benim dikkat çekmek istediğim konu ne biliyor musun?
Konu başlığı :)
Amacım sana muhalefet olmak değil :)
Şimdi konu başlığı hakkında fikrini alayım.

Bende defaatle diyorum ki, İslam şeriatına göre baktığımızda bu ablalarımızın orada bulunması zaten yanlıştır. Şu ayrımı iyi yapmak lazım,

Bir müslüman öncelikle inandığı dinin kurallarına mı uymalıdır, yoksa yaşadığı devletin kurallarına mı? Eğer önce yaşadığı devletin kurallarına uymalıdır dersen o zaman bu uygulamanın Magna Carta'dan beri bahsedilen insan hakları ile uzaktan yakından alakası yoktur.

Ancak dersen ki müslüman önce dini kurallara bakmalıdır, o zaman bu hanım ablaların yaptığı külliyen yanlıştır, günahtır.

Bezelye

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153

Herkes yorum yapmakta özgürdür ben bunu yargılamıyorum. Söylediklerin elbette başka açılardan bakıldığında doğru olabilir.
Fakat okurken anlayarak okumanı tavsiye ederim. Nitekim ben dini yaşamak değil dini en iyi şekilde yaşamaya çalışmak dedim. Zihindekiler ile fiiller bir değildir. Engeller mevcuttur.
Sana desem ki namazlarda başla, sakal bırak, bol giyin, gözlerini haramdan sakla, sana nikah düşenlerle oturup kalkma, alkolü bırak. Vs
Bunlardan kaçını bir anda yapabilirsin?
Umarım dediğimi anlamışsındır.
Konuyu fazla dağıtmamak adına uzatmıyorum.

Dini en iyi şekilde yaşamaya çalışmak denilince o anlam çıkmıyor. İnsan günahın ortasında keyfi olarak girip tesettüre bürünerek dini iyi şekilde yaşamaya çalışmış olmaz. Çaba bile göstermiş olmaz.

Yazılanları okuyorken anlayabiliyorum, hoş bir tutum değil bu şekilde yazmak. Lafı bende fazla uzatmadan şunu ekleyerek tartışmadan çekiliyorum. İsteyen kafire kafirlik yaptı diye kızsın. Ben kızmıyorum.

:sigara

Hannah Arendt

Bunu yarın düşünürüm.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    159
Can güvenliğinin, giyim özgürlüğünün üzerinde tutulması ile kafirliğin alakası nedir?

Marksentius

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
Can güvenliğinin, giyim özgürlüğünün üzerinde tutulması ile kafirliğin alakası nedir?

Atambayev gibi mini etekli kadınların canlı bomba olmadığını mı düşünüyorsunuz?

Tesettür mayosu giyen bir kadın için tedbir, kadının tesettürlü girişini engellemek midir? Güvenlik önlemi olmadığı takdirde cana kıyacak bomba bir çanta içinde de sokulamaz mı?

Teşekkürler.

Hannah Arendt

Bunu yarın düşünürüm.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    159
Dini ibadet yerlerinin terör saldırılarının hedefi olmasını gerekçe göstererek plajlar ve havuzlarda dini sembol taşıyan kıyafetlerin (hakiki şeriat mayosu) giyilmesinin yasaklanmasını, güvenlik zaafiyeti oluşturmaması ile bağdaştırıyorum kafirlik ile değil.
Hatırlatmakta fayda var, havuzlara bikinili gelinmemesi uyarısı da var.

Bu son olsun. Öyle ya da böyle diyalog kurmak istemiyorum.

Rica ederim, uzaklaş.

Marksentius

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
Dini ibadet yerlerinin terör saldırılarının hedefi olmasını gerekçe göstererek plajlar ve havuzlarda dini sembol taşıyan kıyafetlerin (hakiki şeriat mayosu) giyilmesinin yasaklanmasını, güvenlik zaafiyeti oluşturmaması ile bağdaştırıyorum kafirlik ile değil.
Hatırlatmakta fayda var, havuzlara bikinili gelinmemesi uyarısı da var.

Bu son olsun. Öyle ya da böyle diyalog kurmak istemiyorum.

Rica ederim, uzaklaş.

Yakında değilim. Diyalog kurmama isteğinizdeki samimiyeti cevap yazmayarak sergileyebilirdiniz. Daha önce fikirlerimi beyan ettiğim bir konudan sırf siz absürt bir yorumda bulundunuz diye kendimi uzak tutacak değilim. Ne tür konulara yazmayı sevdiğimi ne tür konulardan uzak durduğumu biliyor olmalısınız. Riayet etmeniz üzere sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Konuya dönmek gerekirse; minareyi çalacak olanın kılıfı hazırlaması gerekir. Unutulmamalıdır ki, İsrail işgal üzere yürüttüğü politikaların çoğunda güvenlik riskini birinci sebep olarak her fırsatta sunar. ABD, iç güvenlik yasasını kabul ederken, uluslararası operasyonel faaliyetlere girişirken veya memleketlerin ırzına geçerken hep güvenlikten bahsetmiştir.

Bikini de güvenlik zaafiyeti yaratıyorsa cezai yaptırıma dahil edilmeliydi. Veya bir risk varsa halkın bu tür yerlerde toplanmaması uyarısında bulunulabilir, ileri giderek OHAL ilan edilmesi örneğindeki gibi plaj herkese yasaklanabilirdi.

Bikini ve şeriat mayosunun orada bomba patlamasına engel olamayacağını yakından veya uzaktan bu konularla ilgisi olan biri gayet iyi bilir. X-ray cihazlarından geçirilen patlayıcılar pekala plajlara da sokulabilir. Bu konuya yönelik arama tarama faaliyetleri yürütülüyorsa içeri alınan kişi güvenlidir. Ve güvenliği tehdit etmeyen birinin de kıyafeti lüzumsuz bir detaydır.

Rica ederim konuyu kişiselleştirmeyiniz. Yazacağınız var ise, sizden uzak düşüncenize odaklandığım gibi benden uzak düşünceme odaklanarak yazın.

Üst Alt