Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Cannes'da 4 kadına tesettür mayosundan para cezası

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
Fransa'nın Cannes şehrinde plajlarda tesettür mayosu yasağı kapsamında şimdiye kadar 10 kadının kontrolden geçtiği, 4'üne ise 38 Euro para cezası kesildiği bildirildi

J3X7Rn.jpg

Fransa'da son günlerde çok tartışılan tesettür mayosu yasağına dair Cannes şehrinde şimdiye kadar 10 kadının polis tarafından kontrolden geçtiği bildirildi.

Reuters'ın haberine göre 28 Temmuz'da Cannes'da yürürlüğe giren, plaj ve havuzlarda tesettür mayosu giymeyi yasaklayan kuralın yürürlüğe girmesinden beri bu mayolardan giyen 10 kadın polis kontrolünden geçti.
Kadınlardan 6'sı plajı terk ederken, 4'ünün ise 38 Euro para cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

Polisin tesettür mayosu giyen kadınlara plajı terk etmelerini talep etme yetkisinin bulunmadığı öte yandan aynı kişinin gün içinde yalnızca bir kez para cezasına çarptırılabileceği ifade edildi.
Yasak 31 Ağustos'ta son bulacak.

Cezayir asıllı Fransız iş adamı Rachid Nekkaz, Fransa'da bazı şehirlerde uygulanan tesettür mayosu yasağı çerçevesinde uygulanan para cezalarını karşılayacağını açıklamıştı.

Cannes yetkilileri şehrin plajında tesettür mayosunun ilk kez geçen sene görüldüğünü ve sayısının giderek arttığına dikkat çekti.
Ayrıca Le Touquet, Oye-Plage ve Leucate da tesettür mayosuna yasak getireceklerini açıkladı.

Le Touquet valisi Daniel Fasquelle, şimdiye kadar sahillerde tesettür mayosu giyen birini görmediğini fakat bu yasağı uygulayarak 'bu şekilde giyinen kişilerin burada hoş karşılanmayacağı' mesajını vermek istediklerini söyledi.

Fransa Ulusal İslamofobi Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri, BFM'ye yaptığı açıklamada, bazı Fransız siyasilerinin tesettür mayosu tartışmalarını, İslam'ı 'etiketlemek' için kullandığını vurguladı.

haber türk

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

Orada insan hakları yok mu? :s61

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
avrupalılar işlerine geldikleri gibi davranırlar..
şuan avrupa da faşizm ve ırkçılık rüzgarları esiyor..
bir çok ülke de bir çok kararlar alındı..
kendileri yapıyor sorun yok.. ama biz en ufak bişey yapalım.. eşitlik adalet diye konuşuyorlar..
samimi bulmuyorum:) yani insanlar daima eşitlikten adaletten özgürlükten
ondan bundan bahsederler.. ama bahsederler.. gerçekte olmaz..

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
El beyin, el düşünce demek istiyorum. Sen cıbıldak bacaklı abilerin ablaların olduğu yere gidiyorsun, sonra tesettür mayosu giydim diyorsun. Bu aynı gece kulübüne gidip içki içmeyen örtülü tiplere benziyor. Acaba hangisi günah? Bir sürü cıbıldağın arasında olmak mı yoksa cıbıldakların arasında örtünmek mi?

Adamlara bire kâfir bire zındık diye saldırırken birazda bunlara bakmak lazım gelmez mi?

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
El beyin, el düşünce demek istiyorum. Sen cıbıldak bacaklı abilerin ablaların olduğu yere gidiyorsun, sonra tesettür mayosu giydim diyorsun. Bu aynı gece kulübüne gidip içki içmeyen örtülü tiplere benziyor. Acaba hangisi günah? Bir sürü cıbıldağın arasında olmak mı yoksa cıbıldakların arasında örtünmek mi?

Adamlara bire kâfir bire zındık diye saldırırken birazda bunlara bakmak lazım gelmez mi?

sonuçta kendi kararları değil mi?
insanlar neden bu kadar giyimlere ve kuşamlara karışır ki?
ben içki icmiyorum mesela.. gece kulubüne gidebilirim de bu neden başkalarının sorunu olabilir ki? niye bizden olmayanlara hep farklı gözle bakarız ki.. kapalı öyle giyinmek istiyor.. denize de gitmek istiyor.. tamam etrafında acık insanlar olabilir.. ama o girmek istiyorsa buna kim karışabilir? günahı kendi boynuna..

Bezelye

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153

sonuçta kendi kararları değil mi?
insanlar neden bu kadar giyimlere ve kuşamlara karışır ki?
ben içki icmiyorum mesela.. gece kulubüne gidebilirim de bu neden başkalarının sorunu olabilir ki? niye bizden olmayanlara hep farklı gözle bakarız ki.. kapalı öyle giyinmek istiyor.. denize de gitmek istiyor.. tamam etrafında acık insanlar olabilir.. ama o girmek istiyorsa buna kim karışabilir? günahı kendi boynuna..
Bende tam bunu soruyorum işte. Hangisi günah? Şekilciliği dine sokanlar için soruyorum bunu.

Cıbıldakların içine gitmek 10 günah, tesettür mayosu giymemek 1000 günah, hea iyi o zaman 10 günahla yırttık demek mi?

Madem çok yüzmek istiyorlarsa gitsinler tenhalarda yüzsünler. Ben şahsen bunu yapıyorum cemaat ile denize Vs. Gireceğim zaman.

Dua etmeliler onları oraya almayana, günahtan korudu kâfir onları. :D

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
ben öyle düşünmüyorum acıkcası.. şöyle düşün bu bayanların kaçı kendi rızasıyla kapanıyor? eş baskısı yüzünden kapananlar var aile baskısı yüzünden cevre baskısı yüzünden..

s.arabistanda başı acıklara karşı yapılan uygulamayla frasanda plajda bu yapılan uygulama arasında fark göremiyorum..

ancak coğu kişi kendi inancını yaşıyamıyor..kendi davranışını yapamıyor..
hep birilerinin baskısı hep birilerinin davraşına maruz kalıyor..

açıkta giyse kimene kapalı da giyinse kimene? sonuçta herkesin kendine göre inancı vardır..

yıllardır kendi ülkemizde bu sorunu yaşadık.. sırf başörtüsü taktığı için ehliyet alamayan insanları gördük.. üniversitelere sokulamayan insanları gördük.. hani o cok özgürlükçü avrupa bu kararı desteklemişti..

en başta dediğimi yine diyorum kişi kendinden mesuldur.. günahı da sevabı da inancı da başka fikri zikri de onu enterese eder başkalarını değil..

devletin görevi özgürlüğü genişletmektir.. kişinin kılık kıyafetine göre yargılayamaz.. eğer oraya gidiyorsa günahı da göz önüne almıştır..
o bunu sorun etmiyorsa ben sen veya fransa niye dert ediyor?

ne kadarı günahtır ne kadarı sevaptır ne nedir ne değildir buna biz kararı vermiyoruz.. benim inançlarımıza göre ALLAh veriyor bu kararı..
kim yanar kim yanmaz onu da o bilicek..

özgürlük konusunda yanlış bir uygulama olarak görüyorum.. bir yandan cafcaflı kelimelerle göz boyamaya calışan avrupa..
bir yandan orta doğuyu bombalayan coluk cocuk demeden katleden avrupa..

Bezelye

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
ben öyle düşünmüyorum acıkcası.. şöyle düşün bu bayanların kaçı kendi rızasıyla kapanıyor? eş baskısı yüzünden kapananlar var aile baskısı yüzünden cevre baskısı yüzünden..

s.arabistanda başı acıklara karşı yapılan uygulamayla frasanda plajda bu yapılan uygulama arasında fark göremiyorum..

ancak coğu kişi kendi inancını yaşıyamıyor..kendi davranışını yapamıyor..
hep birilerinin baskısı hep birilerinin davraşına maruz kalıyor..

açıkta giyse kimene kapalı da giyinse kimene? sonuçta herkesin kendine göre inancı vardır..

yıllardır kendi ülkemizde bu sorunu yaşadık.. sırf başörtüsü taktığı için ehliyet alamayan insanları gördük.. üniversitelere sokulamayan insanları gördük.. hani o cok özgürlükçü avrupa bu kararı desteklemişti..

en başta dediğimi yine diyorum kişi kendinden mesuldur.. günahı da sevabı da inancı da başka fikri zikri de onu enterese eder başkalarını değil..

devletin görevi özgürlüğü genişletmektir.. kişinin kılık kıyafetine göre yargılayamaz.. eğer oraya gidiyorsa günahı da göz önüne almıştır..
o bunu sorun etmiyorsa ben sen veya fransa niye dert ediyor?

ne kadarı günahtır ne kadarı sevaptır ne nedir ne değildir buna biz kararı vermiyoruz.. benim inançlarımıza göre ALLAh veriyor bu kararı..
kim yanar kim yanmaz onu da o bilicek..

özgürlük konusunda yanlış bir uygulama olarak görüyorum.. bir yandan cafcaflı kelimelerle göz boyamaya calışan avrupa..
bir yandan orta doğuyu bombalayan coluk cocuk demeden katleden avrupa..

Aynı şeyi konuşmuyoruz. Liberal bakış açısıyla bu olayı ele alırsan herkes haklı olur. Ayıkla sonra pirincin taşını.

Ben olayın müslümanlar açısından değerlendirmesini yaptım. Yoksa senin dediğin gibi keşke bütün dünya buna inansa, birlik olsa, hayat bayram olsa ama yok öyle bir dünya :sigara

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
olmalı.. sonuçta fransa milyonlarca müslüman yaşıyor.. onlarada ona göre plajlar yapılabilir.. tr de bu tarz yerler mevcut...

fransa cok özgürlükçü bir ülke olduğundan bahsediyor.. hadi islam ülkelerini anladık.. her zaman kötülenirler ama bunlar? her türlü kavramdan bahsediyorlar..ama bir bakıyorsun yıllarca milyonlarca müslümana kendi dini mevzuatlara konulmuyor.. okullarda başörtüsü dahil hiç bişeye izin verilmiyor..almanya da bir çok müslüman cocuk cesitli bahanelerle ailelerinden alınıp hristiyan ailelere veriliyor.. sadece almanya değil hollanda gibi ülkelerde de bu mevcut.. yani bir yandan eşitlik adalet özgürlük gibi kavramlardan bahset bir yandan da başkalarının inançlarına saygı duyma..

bugün avrupa da amerika da islam dünyasına yönelik bu eleştiri yapılıyor...
yok efendim kadınların şu hakkı yok bu hakkı yok.. fransa da bu yaşanan da aynı değil mi?

birşeyler söyleniyorsa devamı gelmelidir lafla bırakılmamalıdır.. en basiti en ufak olayda türk polisine onca eleştiriyi yapanlar abd de polis şiddetine ses cıkartmaz.. tr de bir uygulamaya kızanlar.. avusturya da türk bayrağı asanlara yönelik sınırdışı edelim öyle yapalım böyle yapalım diyenlere ses etmez..

herkes kendine göre bir cifte standart kurmuş.. yazmışlar sağa sola yazıları kavramları lafa gelince o var bizde bu var bizde.. icraata gelince hic biri yok..

ben bu tarz yasakların haklı bir yanını görmüyorum.. tr deki bir cok yasağı da islam dünyasında uygulanan bir cok yasağı da...(cumaya gitmeyenleri sopalamaları,zorla baş kapatmaları vs vs)

Anafiel

Merkabah'ın baş meleği
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    198

tesettürlü bayanların kendilerini insanlardan soyutlaması gerektiğini düşünmen pek de adil bir yaklaşım değil bence.
bir kimsenin dinini en iyi biçimde yaşamaya çalışması kimseyi rahatsız etmemeli.
o insanların da tatile ihtiyacı var. deniz görmeye, kuma dokunmaya... onlarda insan neticede. fransa gibi islamın olmadığı bir yerde bayanlara özel plaj olmayacağı için orası tercih edilmiş olabilir.
kişilerin yaşamına dil uzatmadan önce kendi yaşamımıza objektif bir gözle bakmalıyız. kendin de kusur görmessen, o zaman başkalarının kusurlarını söyleyebilirisn.

Bezelye

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153

tesettürlü bayanların kendilerini insanlardan soyutlaması gerektiğini düşünmen pek de adil bir yaklaşım değil bence.
bir kimsenin dinini en iyi biçimde yaşamaya çalışması kimseyi rahatsız etmemeli.
o insanların da tatile ihtiyacı var. deniz görmeye, kuma dokunmaya... onlarda insan neticede. fransa gibi islamın olmadığı bir yerde bayanlara özel plaj olmayacağı için orası tercih edilmiş olabilir.
kişilerin yaşamına dil uzatmadan önce kendi yaşamımıza objektif bir gözle bakmalıyız. kendin de kusur görmessen, o zaman başkalarının kusurlarını söyleyebilirisn.

Yahu benim zaten aktif olmadığım arada etkinliklerine katıldığım İslami bir cemaat var. Daha bir kaç hafta önce denize gittik, sadece erkekler vardı ama orayı devlet yapmadı. Bizimkiler kendileri arayıp bulmuşlar. Kendimi değerlendirdiğimde ben bu sınavı verebiliyorum. Normalde bu şekilde kendi yaptığım işlerden bahsetmeyi pek sevmem ama madem sormuşsun cevabım bu.

Dinini en iyi şekilde yaşamak için demişsin de benim güzel kardeşim dinini en iyi şekilde yaşamak isteyen insan neden günahın orta yerine dünyevi bir keyif için gitsin ki. Ora senin şer'i hakkını kusura bakmayın ama İslam dini korumaz. Haa diyorsan benim hakkımı seküler düşünce yapısı korumalı, ona bir şey diyemem.

Ben Fransa devletinin yaptığı icraatte değilim, ben müslümanın islam için yaptığı ancak islam lügatında olmayan bu uygulama için görüş bildirdim.

Tekrar ediyorum, liberal bir bakış açısıyla bakarsak herkes kendince haklıdır. Fakat islam şeriatında bu olayın yerinin ne olduğu kusura bakmayın ama tartışmaya açık değildir. Olayın islam literatüründeki yerindeyim ben.

Marksentius

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
ABD, dünyanın dört bir yanında yaşayan, farklı inançlara ve milletlere mensup insanları oluşturduğu potada eritip ortak kimlik altında buluşturma gayretinde. İnsan gücü anlamında ihtiyaçları büyük oranda dışarıdan karşılanıyor. Bunun doğurduğu sorunlarla diğer ülkelere nazaran daha az karşılaşıyor.

Avrupa kendi kültürünü ve bu kültürün esas sahiplerini keskin çizgilerle ayırma çabasında. Bunun yanında insan gücü açısından öz kaynaklar oldukça yetersiz. Organize olabilen göçmenler potansiyel tehdit olma sıfatını hak ediyor. Zira talep edilen veya doğru olarak düşünülen bazı hususlarda keskin ayrımlara varıyor.

Bu perspektiften bakıldığında Fransa bir yerde yapması gerekeni, kendine yakışanı yapmış. Garipsenmemeli. Bahsi geçtiği üzere oluşturulan American Dream veya Avrupa portresi hayalinin içi boş. Bizdeki temel soruna Bezelye dikkat çekmeye çalışmış. Böyle bir haber karşısında Fransa'nın duruşunu garipsemek, eleştirmek mi daha sağlıklı, oradaki müslüman duruşunu sorgulamak, eleştirmek mi daha sağlıklı?

Kandırıldık. Amerika oyun oynadı. Cemaat oyun oynadı. Almanya gezi eylemini hortlattı. İyi de bu eylemler, bahsi geçen güç odakları için normal. Haçlıları haçlı seferlerini düzenledikleri için suçlamak kadar komik bir şey olabilir mi?

Fransa'dan daha fazlasını bekliyorum. Son zamanlarda yaşanan saldırılarla halk desteği de kolaylıkla sağlanabilir.

Bezelye

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
ABD, dünyanın dört bir yanında yaşayan, farklı inançlara ve milletlere mensup insanları oluşturduğu potada eritip ortak kimlik altında buluşturma gayretinde. İnsan gücü anlamında ihtiyaçları büyük oranda dışarıdan karşılanıyor. Bunun doğurduğu sorunlarla diğer ülkelere nazaran daha az karşılaşıyor.

Avrupa kendi kültürünü ve bu kültürün esas sahiplerini keskin çizgilerle ayırma çabasında. Bunun yanında insan gücü açısından öz kaynaklar oldukça yetersiz. Organize olabilen göçmenler potansiyel tehdit olma sıfatını hak ediyor. Zira talep edilen veya doğru olarak düşünülen bazı hususlarda keskin ayrımlara varıyor.

Bu perspektiften bakıldığında Fransa bir yerde yapması gerekeni, kendine yakışanı yapmış. Garipsenmemeli. Bahsi geçtiği üzere oluşturulan American Dream veya Avrupa portresi hayalinin içi boş. Bizdeki temel soruna Bezelye dikkat çekmeye çalışmış. Böyle bir haber karşısında Fransa'nın duruşunu garipsemek, eleştirmek mi daha sağlıklı, oradaki müslüman duruşunu sorgulamak, eleştirmek mi daha sağlıklı?

Kandırıldık. Amerika oyun oynadı. Cemaat oyun oynadı. Almanya gezi eylemini hortlattı. İyi de bu eylemler, bahsi geçen güç odakları için normal. Haçlıları haçlı seferlerini düzenledikleri için suçlamak kadar komik bir şey olabilir mi?

Fransa'dan daha fazlasını bekliyorum. Son zamanlarda yaşanan saldırılarla halk desteği de kolaylıkla sağlanabilir.

Heh kardeşim yaşa ya :D Bi sen okumuşsun dediklerimi :D

İslam şeriatında böyle bir davranışın yeri yok ki, biz kalkmışız onların seküler yasalarına saydırıyoruz. Eğer Fransa, seküler yasalarla değil, İslam şeriatı altındaki yasalarla yönetiliyor olsaydı bu davranışın değil para, daha ağır yaptırımları vardı. Bunun altını çizmek istedim.

sensizlikmis

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    469
sonuçta bu insanlar o ülkenin vatandaşı o ülkeye tabii ler.. bu insanları soyutlayamaz ki.. cannes ünlü bir yerdir.. bu insanları nereye götürücez nasıl yapıcaz? fransa özgürlük adalet gibi kavramları ön planda tutmaya calısan bir ülkedir.. yasalarında da mevcutlar vardır..ancak ne hikmetse konu müslümanlara gelince bu özgürlük alanı daralıyor..

bu insanlar nasil giyinirse giyinir nasil davranırsa davranır.. günahsa bunun bedelini o insan ödücektir.. bunu sen veya başkası nasil engelleyebilir ki?hangi hakka dayanarak? dini emirler evet acıktır.. ama bu insanlar oraya girdiğinde erkekleri mi kesicekler? bende gittiğimde bu tarz insanları görüyordum cevremde ama hic bir zaman sağa sola bakıpta ona bakim buna bakim şuna bakim anlayışı olmamış..müslüman diye kapalı diye herşeyi bunlara yasak gözüyle mi bakıcaz?

kişinin kendi yapacağı eylemlerden kendi sorumludur.. eğer ki ortada bir şiddet yoksa ırkçı bir tavır yoksa.. giydiği giyiniş tavırları kimseyi ilgilendirmez.. bu insanlar bu tarz şey giyiyor diye böyle abuk sabuk yasalar koymanında manası yoktur..

eğer ki böyle yasaklama yapıcaklarsa bu tarz ülkelerin orta doğudaki islam ülkelerine eleştirme hakkı yoktur.. işlerine geldikleri gibi davranma hakları yoktur.. bir kişi müslüman olabilir.. ama her davranışı müslümanlığa göre mi uyarlıyor? birini yapıyorsa birini yapmıyor.. birini yapıyor diğerini yapmıyor diye o insanı eleştirmek ne kadar doğrudur?

biri namaz kılmaz öbürü oruç tutmaz..diğeri başka şey yapmaz.. bunu kalkıpta sen onu yapmadın şunu yapmadın diye de yermenin de bir manası yoktur..

eğer ki fransa ben özgürlükler ülkesiyim diyorsa.. bunu yasalarında koyuyorsa.. kendi vatandaşına ayrı o kişilere ayrı yapamaz.. sonuçta onlarda bir fransız vatandaşı..fransa da yaklaşık 3 milyondan fazla müslüman yaşıyor.. istedikleri gibi giyinirler istedikleri gibi gezerler istedikleri gibi konaklarlar.. türkiye de müslüman ülkeydi ne oldu? başörtü yasak değil miydi? ordu evlerine sakallı diye insanlar alınmıyor muydu?

tunus ta müslüman ülke başka ülkelerde var bunlarda müslümanlara kan kusturdu.. cezayir gibi ülkelerde yaptı bu uygulamaları.. müslüman olmak bir suç mu? yahu kendi müslüman ülkende bile huzur verilmedi.. carşafı görünce öcü diye korkuyorum diyen demecleri okuduk biz..

avrupa ben özgürlüğün simgesiyim diyorsa o zaman onu yerine getirmelidir.. kendi vatandaşlığını vermiş insanlara eşit davranmak zorundadır..

Üst Alt