-
-
-
- MFC Puanı
- 855
Kadınlar evlendiği kişinin soyadını almalı mıdır ? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Güzel bir konu daha.
Bu konu aslında kişisel, ben derim ki benim soy ismini aslın, o der ki ben kendi soy ismimi kullanmak istiyorum. Şuan yanlış hatırlamıyorsam ikisini de kullanabilme gibi bir durum söz konusu idi yoksa yanlış mı hatırlıyorum ?
Ben teşekkür ederim.
Şahsen soyadımı çok seviyorum ben ya, soydaş birini bulsam hiç bi sorun kalmayacak ama şu an kamuoyu yoklaması yapıyorum bakalım
Kullanmak adettendir ancak evlilik zamanı da geliyor düşünüyor insan bunları :yamuksurat:
SiB yani şimdi ben doğduğumdan beri bu soyadını kullanıyorum. Düşünsene 30 sene aynı soyadını kullan sonra biri gelsin hurra tüm hayatını değiştirdiği yetmezmiş gibi bi de soyadını değiştirsin
Yani işin gırgırı bi tarafa alışkanlıkla alakalı bir durum bu. Ataerkil bir toplumuz ancak gün geçtikçe feministlerin sayısı da hızla artmakta. Şahsen adettendir deyip kullanırım. Hani uçlarda bi feminist kafası yok bende. O benimkini kullansın bana ne diyemem gelenek görenek der geçerim. Ama alışkanlık devreye giriyor ve ben aşırı seviyorum soyadımı onun etkisi var biraz Yoksa bi zararı yok tabi. Sonuçta soyu devam ettiren erkek
Madem çok seviyorsun soy ismini,buna eş adayı bir problem çıkartacak değil ya Genelde engeli kaynana çıkartıyor. İnşallah ters bir kaynana adayına denk gelmezsin.
Kadının soyadının değişmesi gerekir bence. çnkü erkek onunla evlenerek. bir soy kurmaya baslıyor. kendi soyunu devam ettirmek için. erkekte soyadı iktidarlık hissi verir.
Şimdi sen böle dedin yaa ben 3 5 8 10 kere daha düşünürüm artık. Tek başına iktidar olmamalı.
erkek. her daim kadınının üstünde iktidarlık kurmak ister. evlenicegın kişiye desenki benim soyadımı kullanmak istiyorum diye.
şu laf hemen bütün erkeklerde vardır:
-daha niye evlendik.
-başka sıkıntın yokmu.
-zorunamı gitti benim soyadımı almak.
-sen benim soy adımı begenmedınmı.
-saçma sapan konuşma canımı sıkma.
-insanlara beni rezil etme.