Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bir Kadın Evlendiği Kişinin Soyadını Almalı mıdır ?

TRue

Kimsin ''SEN,, ?
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    6,514
Güzel bir konu daha.

Bu konu aslında kişisel, ben derim ki benim soy ismini aslın, o der ki ben kendi soy ismimi kullanmak istiyorum. Şuan yanlış hatırlamıyorsam ikisini de kullanabilme gibi bir durum söz konusu idi yoksa yanlış mı hatırlıyorum ?

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Ben teşekkür ederim.
Şahsen soyadımı çok seviyorum ben ya, soydaş birini bulsam hiç bi sorun kalmayacak ama şu an kamuoyu yoklaması yapıyorum bakalım :D

Kullanmak adettendir ancak evlilik zamanı da geliyor düşünüyor insan bunları :yamuksurat:

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Güzel bir konu daha.

Bu konu aslında kişisel, ben derim ki benim soy ismini aslın, o der ki ben kendi soy ismimi kullanmak istiyorum. Şuan yanlış hatırlamıyorsam ikisini de kullanabilme gibi bir durum söz konusu idi yoksa yanlış mı hatırlıyorum ?

Yok yanlış bilmiyorsun. İstenirse ikisini birden kullanabiliyor kişi. Geçen arkadaş diyordu galiba artık sadece kendi soyadını kullanabilecekmiş. Dediğim gibi kullanmak adetten. Yani böle gelmiş geçmişten. Şimdi sadece kendi soyadını kullanmak nasıl olur onu bilmiyorum, nasıl karşılanır..

TRue

Kimsin ''SEN,, ?
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    6,514
Ben teşekkür ederim.
Şahsen soyadımı çok seviyorum ben ya, soydaş birini bulsam hiç bi sorun kalmayacak ama şu an kamuoyu yoklaması yapıyorum bakalım :D

Kullanmak adettendir ancak evlilik zamanı da geliyor düşünüyor insan bunları :yamuksurat:

Soy isim bir engel olmaz diye düşünüyorum çiftler arasında ne bilim tabi kişilere bağlı bir durum bu :)

Örneğin benim soy ismim her zaman bana problem olmuştur hayatım boyunca :) ama ben macerayı seviyorum.

TRue

Kimsin ''SEN,, ?
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    6,514
Lost ne gibi bir sorun olur ki bir kişi için eşinin soy ismini kullanmak ? :)

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
SiB yani şimdi ben doğduğumdan beri bu soyadını kullanıyorum. Düşünsene 30 sene aynı soyadını kullan sonra biri gelsin hurra tüm hayatını değiştirdiği yetmezmiş gibi bi de soyadını değiştirsin :D

Yani işin gırgırı bi tarafa alışkanlıkla alakalı bir durum bu. Ataerkil bir toplumuz ancak gün geçtikçe feministlerin sayısı da hızla artmakta. Şahsen adettendir deyip kullanırım. Hani uçlarda bi feminist kafası yok bende. O benimkini kullansın bana ne diyemem gelenek görenek der geçerim. Ama alışkanlık devreye giriyor ve ben aşırı seviyorum soyadımı onun etkisi var biraz :) Yoksa bi zararı yok tabi. Sonuçta soyu devam ettiren erkek :)

TRue

Kimsin ''SEN,, ?
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    6,514
SiB yani şimdi ben doğduğumdan beri bu soyadını kullanıyorum. Düşünsene 30 sene aynı soyadını kullan sonra biri gelsin hurra tüm hayatını değiştirdiği yetmezmiş gibi bi de soyadını değiştirsin :D

Yani işin gırgırı bi tarafa alışkanlıkla alakalı bir durum bu. Ataerkil bir toplumuz ancak gün geçtikçe feministlerin sayısı da hızla artmakta. Şahsen adettendir deyip kullanırım. Hani uçlarda bi feminist kafası yok bende. O benimkini kullansın bana ne diyemem gelenek görenek der geçerim. Ama alışkanlık devreye giriyor ve ben aşırı seviyorum soyadımı onun etkisi var biraz :) Yoksa bi zararı yok tabi. Sonuçta soyu devam ettiren erkek :)

Madem çok seviyorsun soy ismini,buna eş adayı bir problem çıkartacak değil ya :) Genelde engeli kaynana çıkartıyor. İnşallah ters bir kaynana adayına denk gelmezsin.

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Madem çok seviyorsun soy ismini,buna eş adayı bir problem çıkartacak değil ya :) Genelde engeli kaynana çıkartıyor. İnşallah ters bir kaynana adayına denk gelmezsin.

Ama aklım bu defa da onun soyadında kalacak :icon70:

Biraz sıkıntılıyım ya ben nasip kısmet bakalım, adayını bulalım da iş soyadı değişikliğine kalsın :smile:

One_Night

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Kadının soyadının değişmesi gerekir bence. çnkü erkek onunla evlenerek. bir soy kurmaya baslıyor. kendi soyunu devam ettirmek için. erkekte soyadı iktidarlık hissi verir.

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Kadının soyadının değişmesi gerekir bence. çnkü erkek onunla evlenerek. bir soy kurmaya baslıyor. kendi soyunu devam ettirmek için. erkekte soyadı iktidarlık hissi verir.

Şimdi sen böle dedin yaa ben 3 5 8 10 kere daha düşünürüm artık. Tek başına iktidar olmamalı.

One_Night

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Şimdi sen böle dedin yaa ben 3 5 8 10 kere daha düşünürüm artık. Tek başına iktidar olmamalı.

erkek. her daim kadınının üstünde iktidarlık kurmak ister. evlenicegın kişiye desenki benim soyadımı kullanmak istiyorum diye.
şu laf hemen bütün erkeklerde vardır:
-daha niye evlendik.
-başka sıkıntın yokmu.
-zorunamı gitti benim soyadımı almak.
-sen benim soy adımı begenmedınmı.
-saçma sapan konuşma canımı sıkma.
-insanlara beni rezil etme.

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
erkek. her daim kadınının üstünde iktidarlık kurmak ister. evlenicegın kişiye desenki benim soyadımı kullanmak istiyorum diye.
şu laf hemen bütün erkeklerde vardır:
-daha niye evlendik.
-başka sıkıntın yokmu.
-zorunamı gitti benim soyadımı almak.
-sen benim soy adımı begenmedınmı.
-saçma sapan konuşma canımı sıkma.
-insanlara beni rezil etme.

Hemen bütün erkekler bunu diyorsa lezbiyenlik düşünülebilir :66

Üst Alt