Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ben şehit onbaşı Barış Aybek.

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Ben şehit onbaşı Barış Aybek.

Ben Malatya’nın Doğanşehir ilçesinden şehit piyade onbaşı Barış Aybek...
Teröre feda edilmiş evlatlardan biriyim... Önce insanım... Yüreğim sevgiyle dopdolu...
22 yaşındaydım...
Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin Karakolu’nda görev yapıyordum.
Aylardan mart, ölümümden beş ay önce, lacivert atlas giymiş bir gecenin içindeydim.
Renklerle parlayan gökyüzünde yıldızlar hasret şarkıları söylüyordu.
Düşlerimle baş başaydım. Kimi arkadaşlarım çoktan uyumuş, nöbetçiler ellerinde silahlarıyla görev başındaydı.
Yorgunduk, kendi sevdalarımızı, özlemlerimizi içimizde çoğaltıyorduk.
Ben bu topraklarda yaşayan yoksul bir ailenin çocuğuydum, askerlik görevi için buradaydım.
Ben o gece yıldızları seyrederken aklıma nice ölümler, acılar geldi.
Ölümü hiç düşünmemiştim. Beş ay sonra ağustos ayında öleceğimi nerden bileyim.
Ben bu ülkeyi seviyordum ama ona, daha doğrusu ülkeyi yönetenlere, hayatımızı çalanlara karşı öfkeliydim.
Twitter’da şunları yazıp paylaşmaya başladım:
“Benim bir gün Ahmet Kaya konserine gitme ihtimalimi çalan ülkesin sen Türkiye!”
“Eve ekmek götürmek zor derlerdi de inanmazdık... Berkin Elvan ölümsüzdür... ”
40 yılda 40 bin ölü...
Ölümleri ne kadar çok seviyoruz biz toplum olarak...
Şehitler ölmez vatan bölünmez!
Bunu şöyle desek daha iyi olmaz mı:
“Ne savaş olsun, ne çocuklarımız ölsün... Barış ve dünya halklarının kardeşliği gerçekleşsin...
Belki o gece Barış Aybek sevecenliğin perdesini açmak istiyordu.
O kareli defteri açıp okusa, düşünse uzun uzun insan.
Elitis’i dinlese bir gece yıldızların altında uyumaya çalışırken:
“Kıbleden esen yelin kemerler arasında ıslık çaldığı / Bu beyaz avlularda, söyleyin, o çılgın nar ağacı mı?”
22 yaşındaki piyade onbaşı Aybek, kara balçıkta ahşap bir güney rüzgârı içinde, mevsimleri mi topluyordu geceleri!
Aklımız Soma’da kaldığında o yine bir şeyler paylaşmıştı:
“Gücüme gidiyor abi, beş yaşındaki çocuğun kömür torbasına sarılıp ‘babam gibi kokuyor’ demesi.”
Barış Aybek boş kaldıkça yazdıklarını paylaşıyordu sosyal medyada:
“Soma dedik, TOMA dediler. Çocuk dedik, TERÖRİST dediler. Adalet dedik, ESARET dediler. Ölüm dedik, KADER dediler. (Aklımız kalbimiz Soma’da)”
“Madımak katliamını unutmadık, unutmayacağız... ”
Ve şehit edilmesinden önce Suruç katliamıyla ilgili şunları yazmış Barış:
“Bu dünyada insan olmaktan utanıyorum.”
Ben ne diyebilirim, coşkulu bir genç insanın, insan sevgisiyle dolu yüreğine!
Ölüm bir gece yarısı geldi... Barış’ı, Barış’ları düşman görüp alçakça öldürenler... Kan gölünde yıkananlar...
O Barış’tır Munzur Vadisi’nde, Sümbül Dağları’nda açan bir çiçek, bir umutturKaçkarlar’da...
Yağmurduk, kesilmiştik, vurulmuştuk kuytuluklarda; dolam dolamdık, insandık, mutsuzluk emiyorduk, birbirimizi kemiriyorduk.
Sen ağlıyordun ağustos güneşinin altında...
Barış umudun simgesidir, ölümün, vahşetin savaşın değil!
Yaşama sevincidir barış.
Suruç’ta alev topunda ölenler, 32 canımız, ciğerimiz; Ceylanpınar’da gencecik ikipolisimiz, Bingöl’de ve daha pek çok yerde Mehmet’lerimiz... Terör örgütü PKK adına çatışmaya girip ölen gencecik Kürt çocukları...
Bu ülkenin çocuklarına yazık oluyor; şehit cenazeleri kalkıyor, Ağrı’da Kürt çocukları öldürülüyor terörist sanılarak.
Barış zamanı gelip geçiyor, farkında mısınız?
Hayatın!
Sevecenliğin!
Aşkın!
Dağların, ormanların, suların, kuşların, çiçeklerin, ağaçların...
Evet benim adım Barış, şimdi beni dinleyin:
“Aşklarımızı, umutlarımızı birer birer toprağa gömdünüz, hayatlarımızı çaldınız.
Vicdansızlar!”
Yazıma noktayı koymuştum ki bir acı haberle irkildim:
“Siirt’te bombalı tuzak: 8 şehit.”

20.08.2015

yazar37.png

Hikmet Çetinkaya

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
Ülkemizi bölmeye parçalamaya hiç bir emperyaliz güçlerin güçü yetmez..
bu ülke için binlerce şehit veririz..
Lakin ülkemizi yönetenler ülkenin birliğini dirliğine sahip çıkmalı halkın iradesine saygı göstermeli..kendi çıkarı için değil halkın çıkarını düşünmeli..bu yaşanan olaylar Çözüm sürecinin bir örünüdür her gün şehit veriyoruz annelerimizin göz yaşı sel oldu.akıyor..
şehitlerimizin kanı yerde kalmasın hainlerden hesabı misliyle sorulsun..

yukarda yazıyı okurken göz yaşımı tutamadım..
gençlerimiz ölmesin onlar bizim çocuklarımız ..

Güzel bir yazı kaleme alınmış her anlamıyla.
teşekkürler HİKMET ÇETİNKAYA

Zeynep1

¤ Cærpe di£m ¤
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    524
:( :( gerçekten de güzel yazılmış hiç savaşlar olmasın hep barış olsa..En iğrendigimde bir kürt öldürülse facete orda burda paylaşım yapıp ağıt yakan dangalaklar şimdide şehidimız var neden sesiniz çıkmıyor!!hani bölücü değildinız pislikler canınız cehenneme tiksiniyorum sizin gibilerden...

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
:( :( gerçekten de güzel yazılmış hiç savaşlar olmasın hep barış olsa..En iğrendigimde bir kürt öldürülse facete orda burda paylaşım yapıp ağıt yakan dangalaklar şimdide şehidimız var neden sesiniz çıkmıyor!!hani bölücü değildinız pislikler canınız cehenneme tiksiniyorum sizin gibilerden...

Bu ülkede hainler var önemli olan bunlara taviz verede işbirlikçileri er ve geç hainlar hesap vercek.. Zeynep.

Zeynep1

¤ Cærpe di£m ¤
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    524
verecekler ama bi türlü veremediler Yusuf hani nerede?? Nden hesabı sorulmuyor göz yumuluyor?

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
verecekler ama bi türlü veremediler @Yusuf hani nerede?? Nden hesabı sorulmuyor göz yumuluyor?
..

Çok taviz verildi çözüm süreci adı altında ve hainler şehirler yerleşti bugünkü yaşanan sorunlar bunlar..

Ülkeyi yönetenler ülkeni birliğine toprak bütünlüğüne hiç bir zaman taviz verilemez..
Yüce Türk Millet Ülkenin birliğine sahip çıkmalı bu güç halkımız dır yapılacak olan seçimde gereğini yapmalıdır..

Zeynep1

¤ Cærpe di£m ¤
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    524
evet yapmalı bu konuda çok haklısın ama hiç bişi olmicak değişen.neyse

Zeynep1

¤ Cærpe di£m ¤
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    524
hiç sanmıyorum ama bekleyip görecez

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
bir şehit istiyorum babası bakan ya da millet vekili olan işte o zaman sağolsun vatan.bir şehit istiyorum evi gece kondu değil villa köşk olan ,yahut TBMM de oturan,İŞTE O ZAMAN SAĞOLSUN VATAN

Jay

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -3
RTE'nin Tekrar Seçim İstemesi Sürekli Medya'da Ve Sürekli Muhtarlarla Konuşmasına Ne Diceksiniz Orda 8 Şehit Varken Kalmıs 5 Tepe'yi Konuşan Bir CumhurBaşkanı Ne Beklersiniz Ülke Gitmiş Adamlar Seçim Peşinde O Kadar Anne Baba Eş Dost Perişan Kimin Umrunda ...

Jay

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -3
yas mi :) neyin yası kızım al eline silah cık peçe takan erkeklere sıkın PKK lılara sıkın :D boş işler yas

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
yas mi :) neyin yası kızım al eline silah cık peçe takan erkeklere sıkın PKK lılara sıkın :D boş işler yas

@Jay az daha yas tutan uzulen halka saygı lütfennnnnnnnnnn. ağzı olan konusmasın. o annalar babalar evlat acısı çekenler bilmiyordu bunlarıı iyi ki söyledın. yazdın.kahraman oldunn..hersey okadar kolaysada sen çık kurtar milleti..al elinee silahı vur öldür görelim.

Üst Alt