Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Begova Çorbası Tarifi

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Begova Çorbası Tarifi
ROVvJG.jpg


m160112_a8df6.jpg

3 adet tavuk göğsü
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bamya (kurutulmuş)
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
Terbiyesi için
2 yemek kaşığı un
50 ml. krema
1 adet limonun suyu
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

m160112_fceb4.jpg

Tavuk göğüslerini defne yaprağı ile beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra süzdürün ve suyunu çorba için saklayın.Başka bir tencerede limonlu su ile kurutulmuş bamyaları haşlayın.Haşlanan tavukları didikleyin.Çorbayı yapacağınız tencerede margarin ile unu kavurun.Üzerine tavuk suyu ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve kaynamaya bırakın.Kaynayan tavuk suyuna didiklediğiniz tavukları, havuçları, patatesleri ve haşlayıp süzdürdüğünüz bamyaları ekleyin.Sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.Terbiyesi için bir kapta krema, yumurta, un, limon su, tuz ve karabiberi çırpın.Çorbadan 1 kepçe alıp terbiyenin bulunduğu kaba azar azar ilave ederek karıştırın.Sıcaklığı çorba ile eşitlenen terbiyeyi, çorbaya yavaş yavaş karıştırarak katın.5 dakika daha kısık ateşte pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın ve sıcak servis edin.

m160112_d2c69.gif
 
Üst Alt