• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Asla yenmemesi gereken yiyecekler

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Asla yenmemesi gereken yiyecekler
uCULBf.jpg

Birçoğumuzun sıklıkla tükettiği bu yiyecekler ciddi hastalıklara da davetiye çıkarıyor. İşte mutfağınıza sokmamanız gereken o gıdalar.

Beslenme uzmanları, sağlıklı kalabilmek ve yapılan diyetlerde başarı sağlayabilmek için bazı gıdalardan kesinlikle kaçınılması gerektiğini söylüyor. Birçoğumuzun sıklıkla tükettiği bu yiyecekler ciddi hastalıklara da davetiye çıkarıyor. İşte mutfağınıza sokmamanız gereken o gıdalar.

Margarin

Beslenme uzmanları, mümkün olduğunca doğal gıdalar tüketmeyi öneriyor. Margarin ise doğallıktan bir hayli uzakta. Bu ağır işlenmiş bitkisel yağlar, uzun vadede vücut hücrelerine zarar veriyor.

İşlenmiş et ürünleri

Salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş et ürünleri, içerdikleri aşırı tuz ve nitrat nedeniyle hem bağırsak hem de mide kanseri riskini arttırıyor.

Meşrubat

Meşrubatların içerdiği şeker miktarı, kan şekerini yükselterek iştahın açılmasına neden olur. Ayrıca asidik oldukları için dişler için çok zararlıdırlar.

Paketli atıştırmalıklar

Kraker, cips gibi işlenmiş paketli atıştırmalıklar, işlenmiş bitkisel yağlarla pişiriliyor. Bu gıdaların tuz oranı da çok fazladır. Bu yağlı ve tuzlu atıştırmalıklar, aşırı yemenizi sağlayarak kilo almanıza neden olur.

Kızartılmış yemek

Trans yağlar, atardamarlara ciddi zararlar verir. Patates gibi karbonhidrat açısından zengin gıdaların aşırı yüksek sıcaklıklarda kızartıldığında kanser riskini artıran bir yiyecek halini alır.

Diyet ürünler

Diyet meşrubatlar, tatlılar ve yoğurtlara daha yakından baktığınızda, hepsinde yapay tatlandırıcılar olduğunu göreceksiniz. Bu tatlandırıcıların tüketimi, diyabet, inme ve kalp hastalığı riskini artırmakla birlikte metabolik sendrom geliştirmeye de neden olur. Ayrıca bağırsakta bulunan doğal bakterileri değiştirdiklerini gösteren bazı kanıtlar da vardır.

Beyaz ekmek

Beyaz ekmek aslında şeker anlamına gelir.Glikoz ve insülin düzeylerini arttırır. Kepekli de dahil hiçbir çeşidi tam tahıllı ekmek gibi besin açısından zengin değildir.

Harmanlanmış bitkisel yağlar

Omega-6 yağlarının karışımından elde edilen işlenmiş bitkisel yağlar, zamanla iltihaplanma ve hücre hasarına neden olur. Bitkisel yağlardan kaçınmanın bir başka nedeni de, palmiye yağı işletmelerinin çevreye hasar vermesi ve birçok hayvan türünü etkilemesidir.
 
Üst