Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Artık yapay zeka çalışıyor!

kuslarabenzer

dolunay kusuyorum.
Moderatör
  • Üyelik Tarihi
    29 May 2020
  • Mesajlar
    465
  • MFC Puanı
    3,680
TikTok, içerik denetimini daha da otomatikleştirme planlarının bir parçası olarak Malezya’daki 700’den fazla içerik moderatörünü yapay zeka sistemleriyle değiştirdiğini doğruladı. Bu adım, gelecekte dünya genelinde de benzer otomasyon uygulamalarının artacağının işareti olarak görülüyor. TikTok, topluluk kurallarını ihlal eden içeriklerin %80’ini insan müdahalesi olmaksızın yapay zekanın doğru bir şekilde tespit edebildiğini belirtti. Şirket, bu sayede inceleme süreçlerini hızlandırmayı ve kullanıcı yükünü yönetmeyi hedefliyor.

Malezya’daki iş kayıpları, TikTok’un bu alanda attığı büyük çaplı bir adımın sonucu oldu. 700’den fazla çalışanın, içeriklerin topluluk kurallarına uygun olup olmadığını manuel olarak inceleme görevinden alınarak yerini otomatik sistemler aldı. Şirket, bu adımın, içerik denetiminde daha etkili ve hızlı sonuçlar almak için yapıldığını belirtse de, iş kayıplarının küresel çapta yaygınlaşabileceği endişesi var.

Güvenlik açısından, birçok ülke sosyal medya platformlarına yönelik baskıyı artırıyor. Özellikle İngiltere’nin Çevrimiçi Güvenlik Yasası gibi yeni düzenlemeler, platformların içerik denetimini daha sıkı tutmasını gerektiriyor. Otomasyonun içerik denetiminde sağladığı hız ve verimlilik olumlu bir gelişme olarak karşılansa da, insan müdahalesinin özellikle çocuklar ve hassas gruplar için hala kritik bir rol oynadığı savunuluyor. TikTok, 2024 yılı içerisinde güvenlik önlemlerine 2 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.
 
Üst Alt