Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Alex resmen gitti !

Erkan

Nev-i Şâhsına Münhâsır
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    102
Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın bugün futbolcularla yaptığı toplantıda kadro dışı kaldığı kararı kendisine tebliğ edilen Alex de Souza, özel eşyalarını topladı ve arkadaşlarıyla vedalaşarak, tercüman Samet Güzel ile birlikte Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nden ayrıldı.Alex bu karar sonrasında Aziz Yıldırım ile görüşüyor..

Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan Alex de Souza resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada kontratını sonlardığını açıkladı. Alex, "Kontratımı sonlandırdım. Hayatım en üzücü imzası oldu" dedi.

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Bence Aykut artik görünmez olabilir. Su dakikadan sonra Fenerbahce taraftari Aykut'a cok kötü seyler yapabilirler. Gercekten yazik oldu Alex'e.

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
823671211697.jpg

F.Bahçe'de sezon başında eleştirilen Mehmet Topal, rakamlara bakıldığında takımın en etkili ismi. 6 haftada 6 farklı kadro sahaya süren Aykut Kocaman, sadece Topal'ı tüm maçlarda ilk 11 başlattı. Rakip kalede tehlike yaratma eksikliği çeken F.Bahçe'nin Kuyt'tan sonra (12) en çok şut çeken ismi 11 şutla Topal (isabette Kuyt'la aynı: 6-6). 2 gol atan milli futbolcu, sarı-lacivertlilerin Kuyt'la birlikte en golcü ismi.

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Raul Meireles, her zaman takım oyununa önem verdiğini, başarı ya da başarısızlığın takımın parçası olduğunu düşünen bir insan olduğunu söyledi.

560179033788.jpg

Meireles, Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin ekim sayısında yer alan röportajında, bireysellikten daima uzak durmaya çalıştığını vurguladı.

Portekizli futbolcu, her zaman takım oyununa önem verdiğini belirterek, ''Takım başarılarının ya da başarısızlıklarının herkes tarafından paylaşıldığının bilincinde olan biriyim. Bu bilinçte de her adımını ve o adımdaki başarı ya da başarısızlığın takımın parçası olduğunu düşünen bir insanım ve her zaman da böyle olacağım'' diye görüşlerini belirtti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenmeleri ve Süper Lig'de şu an aldıkları sonuçların Fenerbahçe'nin gücünü gösteren ölçüler olmadığını kaydeden Portekizli oyuncu, şöyle devam etti:

''Fenerbahçe'nin kazanma hırsı ve motivasyonu çok yüksek. Zamanla takımın daha oturacağını düşünüyorum. Sakatlıklar yaşıyoruz. Buna rağmen kötü başlangıçlar yapıldığını düşünmüyorum. Avrupa Ligi ve Süper Lig'de hiçbir takım bizden güçlü değil, taraftar desteği sonuna kadar arkamızda. Fenerbahçe dünyada kendini ispat eden büyük bir kulüp. Türkiye'de ise her açıdan lider konumunda. Bu formanın ruhunda liderlik var. Dolayısıyla tüm kupalara talibiz.''

''Porto ile Fenerbahçe'de benzer noktalar görüyorum''
Meireles, Portekiz'in Porto takımının gerek oyuncu, gerekse de bir insan olarak kendisine çok şey kattığını belirterek, Fenerbahçe ile Porto arasında benzerlikler olduğunu söyledi.

Porto'da çok büyük başarılara imza attığını dile getiren Portekizli oyuncu, ''Porto ile Fenerbahçe'yi kıyasladığımda da benzer noktalar görüyorum. Bunlardan bir tanesi de taraftarın ve takımı ayakta tutan kişilerin tutkusu ve kazanılan başarılarda yaşadıkları sevinç ile kaybedildiğindeki o üzüntü. Bu nedenle de kendimi Fenerbahçe'ye çok yakın hissediyorum'' ifadelerini kullandı.

''Kadınların izlediği bir maç atmosferine ilk kez tanık oldum''
Raul Meireles, sadece kadınların izlediği bir maç atmosferine ilk kez Türkiye'de tanık olduğunu kaydetti. Stadın atmosferinin yaşanarak hissedildiğini anlatan Meireles, ''Kadınların izlediği bir maç atmosferine ilk kez tanık oluyorum. Çok hoşuma gitti. Seyirci, futbolun olmazsa olmazıdır ve futbol seyirci için vardır. Fenerbahçe taraftarına kendimi çok yakın hissediyorum. Onların tutkularının bir parçası olmak beni çok mutlu ediyor ve edecek'' şeklinde görüşlerini paylaştı.

''Fenerbahçe'ye başarıya aç bir şekilde geldim''
Meireles, Liverpool'a transfer olduğu zaman sadece bir yıl oynayacağını düşünmediğini vurgulayarak, şunları söyledi: ''O dönemde Chelsea'den daha iyi bir teklif geldi. Beni beğendiklerini söylediler ve antrenörün beni takımında istediğini ilettiler. Bu nedenle Liverpool'da kısa bir süre geçirdim, ama iyi bir takıma geçtim. Chelsea'de de aynı şekilde, Fenerbahçe'den teklif geldi. Beni buradaki insanlar istediler ve ben de başarıya aç bir şekilde geldim. Chelsea forması altında Şampiyonlar Ligi Kupası kazandım. Sanırım en unutulmaz anım bu olsa gerek. Aynı şekilde Fenerbahçe forması altında da bu başarıları devam ettirmek istiyorum.''

Portekizli oyuncu ayrıca, kendisine Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte oynama fırsatı verdiği için teknik direktör Aykut Kocaman'a teşekkür etti.

MeLiNNa

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    33
ilk sözü ben sölim o zaman;yanlış yaptın Aykut!
Biraz sonra uçağa bineceğim. O dakikadan sonra, Brezilya size uzak, Türkiye bana yakın olacak. Evet, birazdan peronda yavaş adımlarla yürüyeceğim. Önce arkama bakmak istemeyeceğim, gözlerimle savaşacağım. Çok kısa sürecek. İlk adımda yenileceğim. Başımı arkaya çevirdiğimde milyonları görmek, milyonlarca sevgiyi bırakıp gitmek zor olacak, olmalı.

Dianne’ya sesleneceğim çok kısık sesle. ‘Bak diyece......ğim, bak neleri bırakıyoruz…’ Dianne’a gülümseyecek bana. Sıcak bir öpücük kondurabilir o anda, belki hiçbir şey yapmaz. Öylece beklerim ben yine. Bu aşkı ona söylemezsem, buradan nasıl giderim. Sonra kızlarımı kucağıma alacağım, bavulumu bırakıp. Onlar ağlayacaklar. Seviyorlarsa babamı bu kadar, neden gidiyoruz? diyecekler… Susacağız eşimle. Cevap veremeyeceğiz. Kızacağız kendimize.
Bir el yükselecek başımdan yukarı. Hüzün kokacak baştan sona. O el hiç inmek istemeyecek. Hep veda sürsün, gitmek anlamını yitirsin ve unutalım bu terkedişi dileyecek.
Ar
kamı o bayrağa dönmek olacak en zoru. Eli yere indirdiğimde, hızlıca hareket etmeliyim. Birkaç saniye daha beklersem, önce kızlarımı salacağım geriye. Sonra biz yürüyeceğiz Fenerbahçe’ye… İçimden sayacağım tek tek. Ve o an da ayaklarımı çok şık bir hareketle uçağa doğru çevireceğim. Dayanamacağım. Çökmek isteyecek dizlerim. Karıma tutunacağım, kızlarıma dua edeceğim…

Arkadaki şarkıları bırakmak en zoru, en acı vereni bu olacak. Duymak isteyip, bekleyemeyeceğim mesela. Her haftasonu sevemeyeceğim tekrardan. Şükrü Saraçoğlunda gol sevinci yaşamaktan öte, bir taraftarı dünyanın en mutlu insanı yapamayacağım… Üzülüyorum. Kapılar açılacak birazdan. Beklemekte fayda var az daha.

Birkaç sene kaldı bu sahneyi yaşatmaya size. Duygularımı tahmin edemezsin büyük Fenerbahçe taraftarı. Sizden ayrılmayı düşünmek, aile fertlerinden birini kaybetmek gibi olacak, olmalı.
Ama daha var, o şık hareketi yapmaya daha süre, o ellerin kaldıracağı kupalar var.

Benim adim Alex De Souza.

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Aykutkocaman004.jpg

Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın istifa için görüştüğü haberlerini yalanladı.

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklama şu ifadeler kullanıldı: "Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'ın bugün sabah saatlerinde Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Sayın Aykut Kocaman ile istifa içerikli bir görüşme yaptığı üzerine spekülatif ve tamamen asılsız haberler yer almaktadır. Başkanımız, bazı yöneticilerimizle birlikte daha önceden planlanan projeler çerçevesinde kulübümüzde bir takım görüşmeler sürdürmektedir; iddiaların aksine bugün Sayın Hocamızla herhangi bir görüşme yapmamıştır. Bu tip asılsız ve itibarsızlaştırma yönelimli haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Almanya'ya hareket ederken Alex hakkıda sert açıklamalar yapan Yıldırım ve Kocaman Düsseldorf'ta protesto edildi.

UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında Borussia M'Gladbach maçı için Almanya'ya giden Fenerbahçe beklemediği bir protesto ile karşılandı.
Düsseldorf'ta havaalanında takımı karşılayan Fenerbahçeli taraftarlar, sarı lacivertli ekipten gönderilen Alex lehine tezahüratlarda bulundu. Taraftarlar Aykut Kocaman aleyhine de tezahürat yaparak, teknik adamı istifaya davet etti.

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki ikinci maçında Perşembe günü deplasmanda Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla kozlarını paylaşacak. Sarı-lacivertli ekip, Almanya'da ilk galibiyetini almak istiyor.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki ikinci maçında Perşembe günü deplasmanda Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla karşı karşıya gelecek.

Borussia Park Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak karşılaşmayı İspanyol hakem Fernando Teixeira Vitienes yönetecek.

İlk maçında İstanbul'da Fransa'nın Olympique Marsilya takımı karşısında 2-0 üstünlük yakaladığı mücadeleden 2-2 beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler, gruptaki ilk deplasman maçına çıkacak.

Avrupa kupalarında başarılı bir sezon geçirme hedefiyle yola çıkan sarı-lacivertli ekip, Almanya'da ilk galibiyetini almak için mücadele verecek.

Dört takımın da henüz galibiyeti bulunmayan ve 1'er puanla sıralandığı (C) Grubu'ndaki puan durumu şöyle:

Takımlar O G B M A Y P
------------------------------------------------------
1. Olympique Marsilya 1 - 1 - 2 2 1
2. Fenerbahçe 1 - 1 - 2 2 1
3. AEL Limassol 1 - 1 - - - 1
4. Borussia Mönchengladbach 1 - 1 - - - 1

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Fenerbahçe'nin A2 takımı, Next Generation Series turnuvasındaki üçüncü maçında İngiltere'nin Manchester City takımı ile karşı karşıya gelecek.

image4-1349274856.jpg

Fenerbahçe A2 Futbol Takımı, 19 yaş altı takımların mücadele ettiği "Gelecek Nesil Serisi" (Next Generation Series) turnuvasındaki üçüncü maçında yarın İstanbul'da İngiliz temsilcisi Manchester City ile karşılaşacak.
Maltepe Stadı'ndaki karşılaşma saat 16.00'da başlayacak.
Sarı-lacivertli takım, Manchester City'nin yanı sıra, İtalya'dan Juventus ve Fransa'dan Paris Saint Germain takımlarıyla mücadele ettiği 2. Grup'taki ilk 2 maç sonunda 1 puanla son sırada bulunuyor.

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Borussia Mönchengladbach Teknik Direktörü Lucien Favre, Fenerbahçe'nin Alex olmasada yine çok iyi bir 11'le karşılarına çıkacaklarını bildiğini söyledi.

Borussia Mönchengladbach Teknik Direktörü Lucien Favre, iyi konsantre oldukları takdirde kazanabileceklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda yarın Fenerbahçe ile yapacakları maç öncesinde Borussia-Park Stadı'nda kaleci Marc-Andre ter Stegen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Borussia Mönchengladbach Teknik Direktörü Lucien Favre, sahalarındaki ilk maçın Fenerbahçe'ye karşı olacağını belirterek, "Fenerbahçe'nin Spartak Moskova'ya karşı oynadığı maçı izledim, çok iyi bir takım. Ancak biz de iyi bir takımız ve iyi oynuyoruz. İyi konsantre olursak, kazanma şansımız var" dedi.

Dünkü antrenmanda sakatlanan Alvaro Dominguez'in yarınki maçta oynayabileceğini sanmadığını ifade eden Favre, "Diğer sakat oyuncumuz Patrick Herrmann'ın oynayabileceğini düşünüyorum. Rakibimiz Alex'ten yoksun oynayacak, ama yine de çok iyi bir 11'le karşımıza çıkacaklarını sanıyorum. Genç oyunculara sahibiz, çok dikkatli oynamalıyız. Kendi kadromuza konsantre olup, iyi oynarsak, kazanabiliriz" diye konuştu.

Kaleci Marc-Andre ter Stegen ise, şunları söyledi:

"Yarınki maçta taraftar çok önemli. Taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Sakatlığımı az da olsa hissediyorum, ama görev alabilecek durumdayım. Bizim için zorlu bir sezon oluyor. Yarınki maçı kazanarak taraftarımızı sevindireceğiz."

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Borussia M'Gladbach maçı öncesinde Fenerbahçe'nin sol beki Hasan Ali Kaldırım açıklamalarda bulundu.

hasanalikaldirim234.jpg

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 2. maçında Fenerbahçe deplasmanda Borussia M'Gladbach ile karşılaşacak. Bu zorlu mücadele öncesinde Aykut Kocaman ve Hasan Ali Kaldırım basın toplantısı düzenledi.
İlk sözü alan Hasan Ali Kaldırım, "Öncelikle bizi zor maç bekliyor. Burada doğup, eğitim aldığım için önemli bilgiler biliyorum. Burada yaşarken Gladbach düşmeye oynayan bir takımdı; ama özellikle 3-4 senedir yeni hocalarıyla büyük çıkış yakaladılar. Son 2 senedir üst sıraları zorluyorlar. Bundesliga'da iyi futbol sergilediler. Marco Reus'u kaybetmelerine rağmen, Xhaka ve De Jong'u kadrolarına kattılar. Disiplinden kopmayan bir rakip. Hızlı hücum yapan ve takım oyunu oynayan bir takım" dedi.
Kendi kalitelerinin farkında olduklarını dile getiren sol bek, "Marsilya karşısında 3 puanı kaçırmamıza rağmen, burada iyi bir oyun sergileyerek güzel bir sonuçla ülkemize dönmek istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Hadi bakalim komsu cocugu, insallah istediginiz olur ..

Mare

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Mönchengladbach karşılaşması öncesinde basın toplantısı düzenledi. Kocaman maçın yanı sıra Alman basınının Alex ile ilgili sorusunu da yanıtladı...

aykut_kocaman_5756.jpg

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımla yolları ayrılan kaptan Alex De Souza'yla ilgili, "Sezon başında böyle bir sorun yoktu. Tasarruf yoktu. Bugün buraya gelinen noktada oyuncu kendisine dönüp bir bakmalı" dedi.
Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda yarın oynanacak Borussia Mönchengladbach maçı öncesi Borussia Park Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MAÇ YORUMU
Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda yapacakları Borussia Mönchengladbach maçında morallerini düzeltmeye çalışacaklarını belirterek, "Yıllardır bu işin içindeyim. Antrenörlüğün yanında, 30 yıldır futbolun içindeyim. Her maça çıkarken bir şekilde demoralize hali düzeltmeyi hem oynarken hem de çalıştırıcı olarak öğrendim. Ben bundan dolayı yarınki maça olumsuz bir şekilde etkilenmeyerek çıkacağım. Ancak oyuncular daha genç, onları ne ölçüde etkileyebilir bununla ilgili bir çıkarımda bulunmak kolay değil" diye konuştu.
Geçen sezon hemen hemen her maça çıkarken farklı bir olay olduğunu ve dışardan bir takım etkenlerle mücadele ettiklerini dile getiren Kocaman, bu sefer ise tersi bir durumun yaşandığını ve kendi içlerinde sıkıntıların bulunduğunu dile getirdi.

Aykut Kocaman, bu durum karşısında takım olarak nasıl bir refleks göstereceklerini kendisinin de merak ettiğini belirtti.
Takım kaptanlığına kimin getirileceği yönündeki soruya Kocaman, "Takım kaptanlığında kıdem her zaman en önemli vasıflardan bir tanesidir, o kıdeme göre devam eder" yanıtını verdi.
Fenerbahçe'nin, son oynadığı üç maçın ikinci yarılarında oyundan düşmesi konusunda yapılan eleştirileri de değerlendiren Kocaman, "Bu sorun konusunda belirgin bir neden, 'şundan dolayı oluyor' demek kolay değil. Futbol kendi içinde dinamikleri olan bir oyun. Oyuncular saatte şu kadar çatal kaşık üreten makineler değil. Bunlar da insan. Futbol psikoloji, zihin ve fiziksel dayanıklılık gereken bir oyun. Yaşadığımız sıkıntılı dönemin bu ikinci yarılarda etken olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Aykut Kocaman, Fenerbahçeli taraftarların kendisini istifaya davet etmesiyle ilgili de performans işi yaptıklarını ve eleştiriye tabii olduklarını vurgulayarak, şöyle dedi:
"Tepki olacaktır. Yoğun tepki var, beklentiler yüksek. Bundan sonraki sürecin nasıl olacağı konusunda açıkçası büyük fikirlere sahip değilim. Kapasitesi yüksek bir takım var, onu harekete geçirdiğimiz söylenemez. Bu potansiyeli hayata geçirebilmek için gerekli ortam gözükmüyor tam tersi bir durum söz konusu. Yeni takım kurduk, travmatik sezondan sonra bununla beraber yarışmak da gerekli. Sanki karşımızda ve içimizde duvarlar var. O duvarları geçmek kolay olmuyor."
KOCAMAN'A ALEX SORUSU VE CEVAP
Alman medyasının, kaptan Alex De Souza'nın takımdan neden gönderildiğini anlayamadıkları yönündeki değerlendirmelerine ilişkin Kocaman, şunları söyledi:
"Alman medyası, basınımızı izleseydi çok daha net şeyler yakalayabilirdi. Takımda sorunlar vardı. Bunları giderebilmek adına takım kaptanıyla yollarımızı ayırmayı düşündük. Alman medyasını şu anda ilgilendirmeyebilir ama yurda döndüğümüz zaman gerekli açıklamaları yapacağımızı söyleyebiliriz. Bunu neden sezon başında çözmediniz sorusuna gelince... Hiçbir antrenör sezonun bu zamanında takım kaptanıyla böyle bir sorun olmasını istemez. Bundan yaklaşık 1 ay önce bir televizyon kanalında 2,5 saatlik bir programda düşüncelerimizi anlattım. Sezon başında böyle bir sorun yoktu. Tasarruf yoktu. Bugün buraya gelinen noktada oyuncu kendisine dönüp bir bakmalı."
Kocaman, uzun yıllar sonra Avrupa kupalarında tekrar yer alan bir ekip olan Mönchengladbach maçına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:
"Alman liginin en köklü ve geçmişi başarılarla dolu takımı. Avrupa kupalarında da geçmişlerini arıyorlar. Avrupa Ligi'ne başlarken kendi sahamızda grupta yarışacağımızı düşündüğümüz iki takımdan Marsilya ile oynadık. Çok başarılı 82 dakika 2-0 öndeyken, hiç ummadığımız bir şekilde beraberliğe düştük. Dolayısıyla başlangıç için puan ve moral yitirdik. Her iki takım da beraberlikle Avrupa Ligi'ne başladı. Yarınki maçla beraber bu durumu avantaja çevirmek için kıyasıya mücadele edecek. Her iki takım da kendi liglerinde aldıkları olumsuz sonuçları avantaja çevirmeye çalışacak. Kendi tarafımızdan bir cümleyle bağlamak istiyorum. Çok çok değerli olan Avrupa Ligi'nde bizim açımızdan sonuna kadar yürüyecek bir kadromuz var."

Üst Alt