• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

2TL'lik Şarjla 100 Km Giden Yerli Otomobil

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
2TL'lik Şarjla 100 Km Giden Yerli Otomobil

RkddaZ.jpg

Türkiye'de uzun zamandan beri çalışmaları sürdürülen ve son halleri verilmeye başlanan yerli otomobil ile ilgili detaylı bilgiler de günden güne paylaşılmaya başlandı. Ekonomik açıdan oldukça uygun olan otomobil 2 TL'lik şarj ile 100 kilometre gidebilecek. Bu açıdan kullanıcıların gelecek yıllarda çok daha ucuz ücretler ile yolculuk yapabilmesi mümkün duruma getirilmesi beklenirken yerli otomobilin de bu konuda oldukça avantajlı olması kullanıcılar tarafından tercih edilmesini sağlayabilir. Test aracı üzerinden yapılan yolculuklarda 2 TL’lik şarj ile ortalama 100 kilometre gideceği belirtilirken bu konuda daha uzun bir şarj ömrü sunması beklenen otomobilin çok daha uzun yolculuklarda kullanıcılara sorunsuz bir şekilde yolculuk sunması bekleniyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından otomobil ile ilgili pek çok detay bugüne kadar gündeme getirilirken konuyla ilgili son yapılan açıklamada Fikri Işık şarj maliyeti ile ilgili detaylı bilgileri paylaştı. 2 TL’lik şarj ile özellikle büyükşehir trafiğinde 100 kilometrenin yapılacak olması kişilerin şehir içi trafiğinde dahi ekonomik bir şekilde ulaşım yapmasını sağlarken bu durum şehirlerarası yolculuklarda çok daha avantajlı bir hale gelecek.

Uzun yolculuklarda araçta bulunan küçük bir jeneratörün devreye girerek bataryayı şarj edecek olması tekrar tekrar şarj etmeye gerek kalmadan uzun yolculukların yapılmasını sağlarken 20 litrelik yakıt ile birlikte araç ile 1000 kilometrenin yapılabileceği belirtildi. Üstelik ekonomik olmasının yanı sıra araçta bulunan özel güvenlik ve savunma sistemleri de kişilerin güvenli bir şekilde yolculuk yapmasına imkan sağlıyor.

Alıntı
 

Oldy

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
22 May 2014
Konular
0
Mesajlar
20
MFC Puanı
10
İyi olur benzin zaten 5 lira olcakmış
 
Üst