MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

tavuk

  1. OBERON

    Sebzeli Tavuk Graten

    1 Su bardağı bezelye 1 Adet patates 2 Adet havuç 1 Tatlı kaşığı karabiber 1 Su bardağı süt 2 Yemek kaşığı un 1 Yemek kaşığı tereyağı 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Hazırlanışı Tavukları haşlayıp, kemiklerini ayırın. Etlerini didikleyip, ısıya dayanıklı cam bir fırın...
  2. OBERON

    Sebzeli Tavuk Böreği

    MALZEMELER 2 tavuk göğsü kıyması 1 soğan Tuz, İsot biber, Kekik Pul biber İÇ HARCI İÇİN 1 adet patlıcan 1 adet kabak 2 orta boy patates Maydanoz Pul biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kıyma haline getirdiğiniz tavuk göğsünün içine doğradığınız soğan ve baharatları ekleyin. Bu malzemeleri...
  3. OBERON

    Tavuk Etli Arpa Şehriye Salatası

    MALZEMELER (6 kişilik) 1 Su Bardağı Arpa Şehriye 150 Gr Tavuk Göğüs Eti 1 Su Bardağı Haşlanmış Mısır Tanesi 5 Salatalık Turşusu 1 Havuç Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı Limon Suyu Tuz Karabiber Yapılışı; Tavuk etini küp doğrayıp haşlayın. Havucun kabuğunu soyup halka doğrayın ve...
  4. OBERON

    Tavuk Salatası

    Malzemeler : 2 adet tavuk göğsü 5-6 kaşık yoğurt(susuz) 5-6 kaşık mayonez Dereotu Pul biber Tuz Tavuk Salatasının Yapılışı : Öncelikle tavuk gögüslerini yıkadıktan sonra sıcak suda haşlayalım. Piştiğinden emin olduğumuz tavukları daha sonra soğuyunca küçük parçalara, ince parçalara...
  5. OBERON

    Mayonezli tavuk salata

    Mayonezli Tavuk Salatası 6-8 kişilik Malzemeler 1 adet haşlanmış tavuk göğsü 2 adet havuç 1 adet salatalık 2-3 dal taze soğan 2 adet sivribiber 2 diş sarımsak 1-2 kaşık yoğurt 1 kase mayonez yarım demet dereotu tuz karabiber pulbiber Hazırlanması Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak...
  6. OBERON

    Vietnam Usulu Tavuk Salatası

    Vietnam Usulü Tavuk Salatası Malzemeleri ( 2 kişilik – 15 dk. ) 60 ml pirinç sirkesi 1 yemek kaşığı beyaz toz şeker ½ kırmızı soğan – İnce kıyılmış 1 diş sarımsak 1 avuç kajun fıstığı 1 adet tavuk göğüs fileto 125 gr lahana ½ adet havuç 4-5 yaprak taze nane 1 diş Sarımsak – İnce kıyılmış...
  7. OBERON

    Fırında Tavuk But Tarifi

    Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler 8 adet tavuk baget, 3 adet patates, 1 adet soğan, 2-3 diş sarımsak, Zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt, Tuz, Karabiber, Kekik. Fırında Tavuk But Tarifi Patatesleri soyalım ve arzu ettiğimiz şekilde doğrayalım. Sarımsağı ezelim...
  8. OBERON

    Soslu Tavuk Kanatları

    Soslu Tavuk Kanatları Malzemeleri 20 adet tavuk kanadı 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için Malzemeler ½ su bardağı barbekü sos 2 yemek kaşığı ketçap 1 yemek kaşığı bal 2 diş ezilmiş sarımsak Hazırlanışı Bir kâsede zeytinyağı, toz kırmızı...
  9. OBERON

    Tavuk Göğsü Köfte Tarifi

    MALZEMELER Yarım kg. tavuk göğsü 1 orta boy patates 1 orta boy kuru soğan Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 2 çay kaşığı karabiber 1.5 tatlı kaşığı tuz Tavuk Göğsü Köfte Tarifi Tavuk göğsünü robottan geçirerek kıyma haline getirin. Ayrı bir kase de soğan ve...
  10. OBERON

    Çıtır Tavuk Burger

    Çıtır Tavuk Burger Malzemeleri 1 adet tavuk göğüs 1 adet tavuk but 1 su bardağı ekmek kırıntısı 1 adet yumurta 3 dal taze soğan 1 tutam toz köri Tuz Karabiber Pane için malzemeler Un Yumurta Ekmek kırıntısı Ayçiçek yağı – kızartmak için Mantarlı harç için malzemeler 7-8 adet mantar 1-2 diş...
  11. OBERON

    Salatalıklı Tavuk

    Salatalıklı Tavuk Malzemeleri 8 kişilik / hazırlama 20-25 dk. 2 adet tavuk göğüs 2 diş sarımsak 1/2 bağ dere otu 1 su bardağı süzme yoğurt 3 yemek kaşığı mayonez 1 avuç ceviz 5 adet kornişon turşu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 4 adet uzun salatalık Tavuk etlerini tencereye alın...
  12. OBERON

    Tavuk Kapama

    Tavuk Kapama Malzemeleri 6 adet kemiksiz tavuk but 2 adet patates 10 adet mantar – dilim 1 adet kuru soğan – julyen kesilmiş 2 diş sarımsak Soya sos 1 su bardağı krema Zeytinyağı Tuz Karabiber Pul biber Üzeri için Malzemeler 1 su bardağı kaşar peyniri – rendelenmiş Tavuk butlarını bir kapta...
  13. OBERON

    Tavuk Sote Tarifi

    Bu yazımda çok tercih edilen bir yemek tarifi paylaşıyorum. Malzemeler Yarım kilogram tavuk göğsü 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 adet yeşilbiber 1 adet kırmızıbiber 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates Karabiber Pul biber Tuz 1 su bardağı su Tavuk Sote Yapılışı Tavuk göğsünü kuşbaşı...
  14. OBERON

    Kestaneli Tavuk

    Malzemeler: 25gr tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 soğan, doğranmış 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 tutam tel safran 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tavuk, parçalara ayrılmış tuz ve karabiber 1 veya 1,5 yemek kaşığı bal 500gr kestane, pişmiş Hazırlanması: Tereyağını ve ayçiçek yağını...
  15. OBERON

    Ballı Susamlı Tavuk

    Ballı Susamlı Tavuk Malzemeler: 5 Yemek kaşığı Bal 4 Yemek kaşığı Esmer Toz Şeker 4 Yemek kaşığı Ketçap 6 Yemek kaşığı Soya Sosu 6 Yemek kaşığı Susam 2 Yemek kaşığı Susam Yağı 3 Adet Tavuk Göğsü 2 Dal Taze Soğan 5 Diş Sarımsak Karabiber, Tuz 3 Adet Yumurta Yarım Adet Limon 5 Yemek kaşığı...
  16. OBERON

    Buğdaylı Sebzeli Tavuk

    Buğdaylı Sebzeli Tavuk Malzemeler: 1 Tavuk Göğsü 1 Su B. Buğday 2 Havuç 1 Kök Brokoli 1 Soğan 2 Diş? Sarımsak 1 çorba K. Domates Salçası, Salçası, Tereyağı Sıvıyağ? Tuz Karabiber Su Hazırlama Tarifi: Buğdayı iyice yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz ve haşlıyoruz. Soğanı ve sarımsağı...
  17. OBERON

    Tavuk etli kestane çorbası

    Malzemeleri Yarım kg şekersiz kestane püresi 1 tavuk kalça but 1 soğan 2~3 diş sarımsak 1 defne yaprağı 1 yemek kaşığı tereyağı 4 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı kestane unu 3~4 su bardağı tavuk suyu Tuz Karabiber Hazırlanışı Bir yemek kaşığı ayçiçek yağını...
  18. OBERON

    Mısırlı Tavuk Çorbası Tarifi

    Malzemeler 1 tane tavuk but 3 yemek kaşığı un 6 su bardağı su 1 kutu konserve mısır 1/2 limon suyu tuz biraz sirke ( isteğe bağlı ) Mısırlı Tavuk Çorbası Tarifi Hazırlanışı Tavuk budu haşlayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduğu zaman didikleyerek çorba için hazırlıyoruz. 3 çorba kaşığı unu...
  19. OBERON

    Lahanalı Cevizli Tavuk Çorbası Tarifi

    Malzemeler - 1 Su bardağı Ceviz İçi - 1 Adet Kuru Soğan - 2 Avuç Lahana - 3 Dal Maydanoz - 4 Su bardağı Su - 2 Parça Tavuk Göğsü - 1 Yemek kaşığı Tereyağı - 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Un - 1 Yemek kaşığı Zeytinyağı - Kararında Karabiber, Tuz Üzeri İçin - Kararında Kırmızı Pul Biber...
  20. OBERON

    Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi

    Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tuzsuz etimek. Şerbeti İçin: 1.5 su bardağı şeker, 2 su bardağı su. Tavuk Göğsü İçin: 1 su bardağı şeker, 1 lt süt (5 su bardağı süt), 1 su bardağı un, 1 paket vanilya (10 gr), 50 gr margarin. Üzeri İçin: Yaklaşık 1 su bardağı...
Üst Alt