MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

böreği

  1. OBERON

    Ekşimikli Kol Böreği

    Hazırlanışı: Yoğurma kabında; yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ ve tuzu karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. 30 dakika dinlendirin. Öte yandan, ince kıyılmış soğanları zeytinyağında 2 dakika kavurun. Üzerine bulguru ekleyip birkaç dakika daha karıştırın...
  2. OBERON

    Katmerli Pazı Böreği

    Hazırlanışı: Yoğurma kabının içine; yoğurdu, yumurta aklarını ve tuzu koyup, karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin. Pazıları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Sıvıyağla birlikte tencereye soğanları...
  3. OBERON

    Sebzeli Dolanger Böreği

    Hazırlanışı: Önce patatesleri kabuklarıyla haşlayıp, süzdürün. Kabuklarını soyup rendeleyerek bir tabağa alın. Sonra böreğin hamurunu hazırlayın. Un, sirke ve tuzu birlikte karıştırın. Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru, üzerine nemli bir bez örterek 2 saat kadar...
  4. OBERON

    Puşkar Böreği

    Hazırlanışı: Derin bir tavada tavuk kıymasını sıvıyağda 2-3 dakika kavurun. Üzerine küp küp doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Dövülmüş sarmısak, nar ekşisi (veya limon suyu), tuz, karabiber ve kimyon katıp, 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp, ılınmaya...
  5. OBERON

    Talaş Böreği

    Hazırlanışı: Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın. Soğanları küp küp doğrayın, bir tencereye alın. Tereyağını, salçayı ve etleri koyup, orta ateşte çevire çevire 5-10 dakika kadar soteleyin. Üzerini suyla yüzleyip, kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı, pişmeye bırakın. Etler pişerken...
  6. OBERON

    Peynirli Papatya Böreği

    Malzemeleri: - 1 Adet yufka (sayısını siz ayarlayabilirsiniz) - 2 adet Yumurtanın Sarısı - Yarım Su Bardağı rendelenmiş beyaz peynir (sert peynir kullanmanızı öneririm) - 1 Demet dereotu (doğranmış) Kızarmak İçin Yarım Su Bardağı sıvıyağ Yapılışı: Yufkayı tezgahın üzerine serin, çay...
  7. OBERON

    Gazel böreği

    GEREKLİ MALZEME * 4 bardak elenmiş un * 1 bardak nişasta * 2 bardak erimiş yağ ya da zeytinyağı * Yeterince tuz, su. İÇİ İÇİN: * 250 gr. kıyma * 2 adet patates * Küçük bir demet maydanoz * Tuz, karabiber. YAPILIŞI 1. İki kaşık yağ içerisinde rendelenmiş soğan, rendelenmiş patates ve kıyma...
  8. OBERON

    Buzluk Ve Midye Böreği

    Buzluk Ve Midye Böreği Malzemeler: 4 adet yufka 4 adet haşlanmış patates 1su bardağı kaşar rendesi 150 gr. erimiş margarin 1 çay bardağı sıvıyağ karabiber pulbiber tuz Hazırlama Tarifi: Patatesleri haşlayıp rendeleyin.Margarini eritin, sıvıyağ ile karıştırın.Patates ile kaşar rendesini...
Üst Alt