Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ballı Izgara Şeftali
Malzemeler:
3 adet yarıya bölünmüş, çekirdeği alınmış şeftali
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
Izgaranızı yüksek ısıda ısıtın.
Şeftalileri ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.
Kestiğiniz şeftalilerin iç kısımlarına fırça ile...
Malzemeler:
4 adet şalgam
4 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı bal
100 gr. tereyağı
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
4 adet bonfile
HAZIRLANIŞI :
Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin. Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba...
Semizotu
Bal
Mayonez
Ceviz
Otlu van peyniri
Taze sumak
-Semizotlarının kalın saplarını koparıp ayıklayın
-1 yemek kaşığı bal ve aynı miktarda mayonezi bir çatal yardımıyla akışkan bir kıvam alıncaya kadar çırpın
-Semizotlarını kaseye koyun , üzerine peynirleri ve cevizleri koyun
-Üstüne...
Ballı Susamlı Tavuk
Malzemeler:
5 Yemek kaşığı Bal
4 Yemek kaşığı Esmer Toz Şeker
4 Yemek kaşığı Ketçap
6 Yemek kaşığı Soya Sosu
6 Yemek kaşığı Susam
2 Yemek kaşığı Susam Yağı
3 Adet Tavuk Göğsü
2 Dal Taze Soğan
5 Diş Sarımsak
Karabiber, Tuz
3 Adet Yumurta
Yarım Adet Limon
5 Yemek kaşığı...
Malzemeler
• 1 su bardağı soda
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 kabartma tozu
• Aldığı kadar un
• 2 su bardağı bütün ceviz içi
• 1 paket hindistancevizi
• 1 çay bardağı dövülmüş fındık
• Bir tutam tuz
Şerbeti için:
• 2 su bardağı su
• 1 su bardağı
• Süzme Çiçek Balı
• Çeyrek limonun suyu
Tarif...