Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Zor Bir Soru

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Liseyi bitireli 30 seneyi geçti.
Denklemle çözmedim kafadan sayı vererek buldum.

:)

Ben de bu aralar denklemlerle kafayı bozdum, ikinci dereceden üç bilinmeyenli denklem çıktı ortaya haliyle çözemedim :D Yarın bi hocaya sorayım bakalım, sınavda falan çıkarsa böyle bişey zaten psikolojik üstünlüğü veririm karşı tarafa :D

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
ali: A Burhan:B Can:C

AxB-C=A/C+B ve A=B+C ise ilk denklemin yerinde ayı çekince eşitliğin tarafındada bölüm işlemini kaybetmek için c ile çarparsak şu dneklemi elde ederiz.

(B+C)xB-C=C+(A/C)+B oda 2B+BC-C=A+BC ise 2B-A=C sonra ikinci dneklemnde yerlerine koyucaz yani C yi yok edicez.

A=B+C burda A=B+2B-A ise 2A=3B yani 3 bilnmeyenli denklemlerde yerine koyma metodunda eşitliği sağlamak için A=3 birim B=2 birim böylece C=1 birim

yani Ali 3 yaşında, Burhan 2 yaşında Can ise 1 yaşıdna oluyor. @LiyA ve Lost bu denklem açıklayıcı oldumu dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım :)

Büyüksün riis :D

Aynı denklemi kurmuşuz ama ben yerine koymaya üşendim dün gece :D Anladım şimdi, saolasın :)

P

Pisadam

Misafir
StigmatA o nasıl bir denklem öyle ;d Ahh aklıma lise geldi, okulun en iyi matematikçisiydim bak itiraf ediyorum :D

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Ya siz neden liseyi şey ediyorsunuz ya :D üniversite bitti hala bu sorularla uğraşıyorum ve matematik çalışıyorum siz Lise dedikçe benim psikolojim bozuluyor :p yapmayın etmeyin yahu bana da günah :D

Üst Alt