Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Zeytinyağlı Yerelması

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Malzemeler:

1 kg yer elması
1 çay bardağı pirinç
1 kavanoz garnitür ( ya da haşlanmış bezelye-havuç )
zeytinyağı
şeker
tuz
1-2 kuru soğan
su
dereotu

Yapılışı:

Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayalım ve soyalım. Soyduğumuz yer elmalarını su dolu bir kaba alalım (kararmasını önlemek için).
Yer elmaları büyük ise bir kaç parçaya bölelim. Soğanları yemeklik doğrayalım, yağımızı tencereye koyup soğanları şeker ve tuz ile pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine yer elmalarını koyup 2 dakika daha kavuralım.
Daha sonra garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirelim. (Bu arada garnitür değilde bezelye ve havucu kendiniz çiğden katacaksanız, yer elmalarınan önce havucu kavurmanız iyi olur çünkü yer elması çabuk pişer havuçlar pişene kadar dağılır.)
Pişen yemeğimizi kapağı kapalı olarak bekletelim soğuyunca üzerine yarım limon sıkıp servis tabağına alalım. Taze dereotu ile süsleyip servis yapalım.

Afiyet olsun
 
Üst Alt