Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeytinyağlı Türlü Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Malzemeler

2 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kg taze fasulye
1 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı barbunya
2'şer adet havuç, patlıcan, sivri
biber ve patates, tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ

Sosu için:

2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı tozşeker, tuz



Zeytinyağlı Türlü Yapılışı

Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Ayıklanmış taze fasulyeyi ilave edip kavurmaya devam edin. Su, tozşeker ve barbunyayı ekleyin. Taze fasulye ve barbunya diri kalacak şekilde kısık ateşte pişirin.

Diğer tarafta küp doğranmış havuç, patlıcan, sivri biber ve patatesi ayrı ayrı kızgın sıvıyağda kızartın. Taze fasulyeli karışımın içine kızartılmış sebzeleri ilave edip kaşık değdirmeden tencereyi sallayarak sebzeleri harmanlayın ve servis tabağına alın.

Sos için zeytinyağında rendelenmişdomates, ince kıyılmış sarmısak, tozşeker ve tuzu pişirin. Türlünün üzerine gezdirip ister sıcak ister soğuk olarak servis yapın.
 
Üst Alt