- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Zeytinyağlı Kereviz Carpaccio, Narenciye Salatası ve Keçi Peyniri
Zeytinyağlı Kereviz Carpaccio, Narenciye Salatası ve Keçi Peyniri
Recipe Type: Salatalar
Cuisine: Türk
Author: Zeynep
Prep time: 15 mins
Cook time: 25 mins
Total time: 40 mins
Serves: 6 Kişilik
Ingredients
Kereviz carpaccio için;
2 adet orta boy kereviz
50 ml sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
¼ limonun suyu
½ portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
7-8 adet arpacık soğan
Narenciye salatası için;
1 adet portakal
1 adet greyfurt
1 adet mandalina
15-20 dal körpe roka
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Taze baharatlı keçi peyniri mousse için;
100 gram çırpılmış krema
20 gram Baltalı keçi sütü
100 gram Baltalı Büş peyniri
1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu
2 çay kaşığı ince doğranmış kekik
1 tatlı kaşığı ince doğranmış nane
Tuz, karabiber
Instructions
Kerevizleri soyun ve 2-3 mm kalınlığında (yani oldukça ince olacak şekilde) doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
Dilimlediğiniz kerevizleri bir tepsiye tek sıra halinde yerleştirin ve üzerine arpacık soğanları koyun.
Ayrı bir tencerede sosu için gerekli malzemeleri bir tel ile çırpıp kaynatın.
Kaynattığınız sosu tepsiye dizdiğiniz kerevizlerin üzerine dökün.
Tepsiyi ocakta bir taşım kaynatın ve üzerine yağlı kağıt ya da alüminyum folyo kapatıp 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp soğutun.
Narenciye salatası için portakal ve greyfurtun kabuğunu tahta üzerinde bıçak yardımı ile soyun ve dilimleyin. (soyarken kabuk ile birlikte üstünde kalan zar kısmını da soyun).
Mandalinayı soyun ve her bir tanesini ikiye kesin.
Sos için zeytinyağı, sirke, dereotu, tuz ve şekeri bir kapta karıştırın.
Bu kaba diğer malzemeleri de ilave edin ve hafifçe karıştırarak kenara alın.
Keçi peyniri mousse için, Baltalı büş peynirini süt ile ezerek yumuşatın ve üzerine taze baharatlarını ilave edin.
Çırpılmış kremayı ilave edip nazikçe karıştırın.
Tuz, karabiberini ayarlayın ve buzdolabında soğutun.
Kenarda soğuttuğunuz kereviz carpacciolarınızı servis tabağınızın ortasına dairesel olarak dizin.
Üzerine narenciye salatasını ve arpacık soğanları koyun.
Kenarlarına ve ortasına keçi peyniri mousse sıkarak servis yapın.
Zeytinyağlı Kereviz Carpaccio, Narenciye Salatası ve Keçi Peyniri
Recipe Type: Salatalar
Cuisine: Türk
Author: Zeynep
Prep time: 15 mins
Cook time: 25 mins
Total time: 40 mins
Serves: 6 Kişilik
Ingredients
Kereviz carpaccio için;
2 adet orta boy kereviz
50 ml sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
¼ limonun suyu
½ portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
7-8 adet arpacık soğan
Narenciye salatası için;
1 adet portakal
1 adet greyfurt
1 adet mandalina
15-20 dal körpe roka
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Taze baharatlı keçi peyniri mousse için;
100 gram çırpılmış krema
20 gram Baltalı keçi sütü
100 gram Baltalı Büş peyniri
1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu
2 çay kaşığı ince doğranmış kekik
1 tatlı kaşığı ince doğranmış nane
Tuz, karabiber
Instructions
Kerevizleri soyun ve 2-3 mm kalınlığında (yani oldukça ince olacak şekilde) doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
Dilimlediğiniz kerevizleri bir tepsiye tek sıra halinde yerleştirin ve üzerine arpacık soğanları koyun.
Ayrı bir tencerede sosu için gerekli malzemeleri bir tel ile çırpıp kaynatın.
Kaynattığınız sosu tepsiye dizdiğiniz kerevizlerin üzerine dökün.
Tepsiyi ocakta bir taşım kaynatın ve üzerine yağlı kağıt ya da alüminyum folyo kapatıp 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp soğutun.
Narenciye salatası için portakal ve greyfurtun kabuğunu tahta üzerinde bıçak yardımı ile soyun ve dilimleyin. (soyarken kabuk ile birlikte üstünde kalan zar kısmını da soyun).
Mandalinayı soyun ve her bir tanesini ikiye kesin.
Sos için zeytinyağı, sirke, dereotu, tuz ve şekeri bir kapta karıştırın.
Bu kaba diğer malzemeleri de ilave edin ve hafifçe karıştırarak kenara alın.
Keçi peyniri mousse için, Baltalı büş peynirini süt ile ezerek yumuşatın ve üzerine taze baharatlarını ilave edin.
Çırpılmış kremayı ilave edip nazikçe karıştırın.
Tuz, karabiberini ayarlayın ve buzdolabında soğutun.
Kenarda soğuttuğunuz kereviz carpacciolarınızı servis tabağınızın ortasına dairesel olarak dizin.
Üzerine narenciye salatasını ve arpacık soğanları koyun.
Kenarlarına ve ortasına keçi peyniri mousse sıkarak servis yapın.