- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzeme :
6 adet enginar,
130 gr. arpacık soğanı,
2 adet havuç,
3 adet patates
1,5 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
2 kaşık un,
1 kaşık şeker,
1 limon.
Yapılışı :
1) Kök kısımları sert yeşil ve canlı enginarları alınız.
2) Dal kısımlarını alttan 4 5 cm. bırakarak kesiniz.
3) 5 cm. uzunlukta bırakıp üç kısmından fazlasını ke*siniz.
4} Çanak yapraklar yarım veya 1 cm. bırakılarak ta*ze kısmına kadar kırarak ayıklayınız.
5) Sap kısımlarını bıçakla köpre kısmına kadar kesi*niz.
6) Limonla oyarak, limonlu, unlu suya atınız.
7) Patatesleri soyup sarmısak şekli vererek kesip ha*zırlayınız.
8 ) Havuçları da kazıyıp dörde bölün birer cm.lik ve*rev parçalara kesiniz.
9) Arpacık soğanları da soyup yıkayınız.
10) Temiz bir tencereye enginarların sap kısımları or*taya gelecek şekilde diziniz.
11) Ortasına doğranmış havuç, soğan, demet halinde dereotu koyunuz.
12) Zeytinyağını, tuzu, şekeri, suyu ve yarım limon suyunu koyunuz.
13) Üzerini kâğıtla kapatıp orta hararetli ateşte pişi*riniz.
14) İnmesine yakın patatesi koyup pişiriniz.
15) Sebzeler ve enginar yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alınız.
16) Kâğıdını açmadan soğutunuz.
17) Servis tabağına enginarların göbek kısmı yukarı gelecek şekilde parçalamadan diziniz
18) Ortalarına kaşıkla sebzelerden kâfi miktar koyu*nuz.
19) Kalan sebzeleri de enginarların etrafına koyup su*yunu da üzerlerine döküp servis yapınız.