Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
500 gr brüksel lahanası
2 adet orta boy soğanı
2 adet orta boy havuç
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 adet kesme şeker
Su
Yarım limonun suyu

Yapılışı:

1- Brüksel lahanaları ve kök kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla ayıklayın. Bol su ile yıkayıp isteğe göre boyuna 2 parçaya bölün.
2- Soğanları ayıklayıp ince ince yemeklik doğrayın. Havuçları soyacak yardımıyla soyup doğrayın.
3- Zeytinyağını tencereye alıp soğanları ekleyin. Hafifçe pembeleşince doğradığınız havuçları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
4- Ayıkladığınız brüksel lahanalarını, şekeri, tuzu ve lahanaların boyunu 1 parmak geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
5- Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan lahanalara limon suyunu ekleyip karıştırın. Soğuk servis yapın.


 
Üst Alt