- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
500 gr brüksel lahanası
2 adet orta boy soğanı
2 adet orta boy havuç
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 adet kesme şeker
Su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
1- Brüksel lahanaları ve kök kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla ayıklayın. Bol su ile yıkayıp isteğe göre boyuna 2 parçaya bölün.
2- Soğanları ayıklayıp ince ince yemeklik doğrayın. Havuçları soyacak yardımıyla soyup doğrayın.
3- Zeytinyağını tencereye alıp soğanları ekleyin. Hafifçe pembeleşince doğradığınız havuçları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
4- Ayıkladığınız brüksel lahanalarını, şekeri, tuzu ve lahanaların boyunu 1 parmak geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
5- Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan lahanalara limon suyunu ekleyip karıştırın. Soğuk servis yapın.
2 adet orta boy soğanı
2 adet orta boy havuç
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 adet kesme şeker
Su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
1- Brüksel lahanaları ve kök kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla ayıklayın. Bol su ile yıkayıp isteğe göre boyuna 2 parçaya bölün.
2- Soğanları ayıklayıp ince ince yemeklik doğrayın. Havuçları soyacak yardımıyla soyup doğrayın.
3- Zeytinyağını tencereye alıp soğanları ekleyin. Hafifçe pembeleşince doğradığınız havuçları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
4- Ayıkladığınız brüksel lahanalarını, şekeri, tuzu ve lahanaların boyunu 1 parmak geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
5- Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan lahanalara limon suyunu ekleyip karıştırın. Soğuk servis yapın.