Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeytinyağlı Bakla - Ramazan Yemekleri

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Bakla-B.jpg

Malzemeler
1 kg. yeşil bakla
2 yemek kaşığı un
2 adet limonun suyu
1 adet kuru soğan
1 demet dereotu
10 adet yeşil soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
6 adet kesme şeker
2 çay kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
1 kaşık un ile 1 adet limonun suyunu çırpın. Derin bir kabın içinde 1 bardak suyla karıştırıp, bekletin.

Baklaları yıkayın. Uçlarını ve yanlarını temizleyin. Kararmaması için limonlu ve unlu suya atıp, bekletin.

Bir tencerenin ortasına soğanı bütün olarak koyun. Kenarlarına baklaları güneş gibi sıralayın. Dereotunun yarısını üzerine doğrayın. Yeşil soğanları baklaların uzunluğunda kesip, onlar gibi dizin. Kalan baklaları da yeşil soğanların üzerine yerleştirin.

Zeytinyağını, 1 kaşık unu ve 1 adet limonun suyunu karıştırın. Baklaların üzerine dökün. Şekerini, tuzunu atın. Üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun. Dizdiğiniz baklaların bozulmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın.

Kısık ateşte en az 1 saat pişirin. Tencerinin içinde soğumasını bekleyin.

Ters çevirerek tabağa alın. Üzerini dereotuyla süsleyerek, servis yapın.
 
Üst Alt