Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeytinyağlı Alman Ekmeği

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
500g un
1 kase ılık su
1 paket (42g) yaş maya (yaşmaya yoksa 1 paket kuru maya)
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
üzerine çörek otu veya susam



Mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin.Unu bir kaba alın,ortasını havuz gibi açın. açtığınız havuzun kenarlarına tuzu serpin.Mayayı unun ortasına boşaltın. bir yandan yoğururken diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağını ve yumurtayı ekleyin.Hamuru iyice yoğurup üzerine bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.Hamur kabarınca bir iki defa daha yoğurun. hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Kopardığınız parçayı yuvarlayıp elips şekli verin. ortasına baş parmağınızla bastırarak uzun bir çukur oluşturun.Bunu yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış tepsiye koyun,bu arada fırını 220C\'ye getirin.Isınmaya başlayınca fırını kapatın.Kalan tüm hamurlara da aynı işlemiuygulayın.Ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin.Tepsiyi fırına koyun. 5 dakika sonra tepsi hala içinde iken fırını çalıştırın.Üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Üst Alt