- Konum
- кєпḏi ḏΰпуαмḏαп ..
-
- Üyelik Tarihi
- 14 Eki 2012
-
- Mesajlar
- 292
-
- MFC Puanı
- 46
Kaç Kişilik: 10-Fazla
Süre: 60dk-Fazla
Gerekli Malzemeler:
HAMUR IÇIN:
10 Kahve Fincani Un
40 gr Yas Maya
2 Çay Bardagi Süt
1/2 Su Bardagi Tozseker
1 Yumurta
1/2 Kutu Süt Kremasi (Hazir ürün
küçük kutu)
IÇ MALZEME
750 gr Eksi Elma
2 Çorba Kasigi Limon Suyu
1/2 Su Bardagi Hindistancevizi
2 Kahve Fincani Kiyilmis Samfistigi
40 gr Zencefil
AYRICA
Bir Miktar Un
Kabi Yaglamak Için Yag
50 gr Seftali Jölesi
Pudrasekeri
Yapılışı:
Unu bir kaseye alip ortasini çukurlastirin
Mayayi ufalayip yarim çay bardagi süt ve 1 çorba kasigi sekerle çukura
koyun
bir miktar unla karistirin
Üzerini kapatip 30 dakika sicak ortamda bekletin
Bekleme süresinin sonunda
kalan hamur malzemelerini de ilave edip yogurun
Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin
Zencefili bir bardak suyla kaynatip suyunu saklayin
Sonra küçük küpler halinde dograyin
Elmalari soyup rendenin iri tarafi ile rendeleyin
Kararmamasi için üzerine hemen limon suyu gezdirin
Bir kasede rendelenmis elmalari hindistancevizi ve kiyilmis findikla
karistirin
Zencefilin içinde pistigi sudan 2 çorba kasigi kadar alip zencefille
birlikte elmali karisima ilave edin
Hamuru bir kez daha yogurup unlanmis düz bir zeminde yarim cm
kalinliginda
dikdörtgen seklinde açin
Üzerine iç malzemeyi yayin ve uzun kenarindan rulo seklinde sarin
Ruloyu 10 dilim çikacak sekilde kesin
Kelepçeli yuvarlak bir kek kalibini yaglayin
Rulolari kesim yerleri üste gelecek sekilde kaliba yerlestirin
Önceden isitilmis firinda 40 dakika kadar pisirin
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayip flrindan çikan pastanin
üzerine sürün
Sogumasini bekleyip
kaliptan çikarin
Servis yapmadan önce üzerine pudrasekeri serpin
Zencefil bulmakta zorlanabilirsiniz
Bu durumda dilerseniz zencefil yerine toz tarçin veya çubuk tarçin da
kullanabilirsiniz
Süre: 60dk-Fazla
Gerekli Malzemeler:
HAMUR IÇIN:
10 Kahve Fincani Un
40 gr Yas Maya
2 Çay Bardagi Süt
1/2 Su Bardagi Tozseker
1 Yumurta
1/2 Kutu Süt Kremasi (Hazir ürün

IÇ MALZEME
750 gr Eksi Elma
2 Çorba Kasigi Limon Suyu
1/2 Su Bardagi Hindistancevizi
2 Kahve Fincani Kiyilmis Samfistigi
40 gr Zencefil
AYRICA
Bir Miktar Un
Kabi Yaglamak Için Yag
50 gr Seftali Jölesi
Pudrasekeri
Yapılışı:
Unu bir kaseye alip ortasini çukurlastirin
Mayayi ufalayip yarim çay bardagi süt ve 1 çorba kasigi sekerle çukura
koyun

Üzerini kapatip 30 dakika sicak ortamda bekletin
Bekleme süresinin sonunda

Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin
Zencefili bir bardak suyla kaynatip suyunu saklayin
Sonra küçük küpler halinde dograyin
Elmalari soyup rendenin iri tarafi ile rendeleyin
Kararmamasi için üzerine hemen limon suyu gezdirin
Bir kasede rendelenmis elmalari hindistancevizi ve kiyilmis findikla
karistirin
Zencefilin içinde pistigi sudan 2 çorba kasigi kadar alip zencefille
birlikte elmali karisima ilave edin
Hamuru bir kez daha yogurup unlanmis düz bir zeminde yarim cm
kalinliginda

Üzerine iç malzemeyi yayin ve uzun kenarindan rulo seklinde sarin
Ruloyu 10 dilim çikacak sekilde kesin
Kelepçeli yuvarlak bir kek kalibini yaglayin
Rulolari kesim yerleri üste gelecek sekilde kaliba yerlestirin
Önceden isitilmis firinda 40 dakika kadar pisirin
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayip flrindan çikan pastanin
üzerine sürün
Sogumasini bekleyip

Servis yapmadan önce üzerine pudrasekeri serpin
Zencefil bulmakta zorlanabilirsiniz
Bu durumda dilerseniz zencefil yerine toz tarçin veya çubuk tarçin da
kullanabilirsiniz