Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Zayıf ve Güçsüz kollardan kurtulun

Metin

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1
Öncelikle makaleme bir Ektomorf oldugumu soylemekle baslamak ıstıyorum. Ektomorf olmak gerçekten kötü birsey, kötü olmasının sebebi insanların size zayıf oldugunuzu yuzunuze vurur gıbı bakmaları veya ailenızın sıze Ektomorf oldugunu icin habire laf atması sanırım bir genc icin en kötü durum olabilir.

Kendimden biliyorum, ailemden bazıları bana '' Annen baban sana ekmek vermıyor mu ? '' seklinde şakayla karısık bir sekılde sataşması, daha sonra arkadas cevrenızde size lakap takılması ne bilim hor gorulmesı bunları sebebi tamamen Ektomorf oldugunuzdan kaynaklanıyor..

Ancak vucut geliştirme sporuyla ugrasan bir Ektomorf, kiloli yaglı vucuda sahıp bir insandan daha iyi bir gorunuse sahıp olacagından hiç şüphe edilmez. Söyle düşünün : X kişisi 80 kilo ve 1.70 boyunda.. Bu sahıs ilk önce yagları yakması gerek ve daha sonra kas insa etmesi gerek ancak bir Ektomorf ilk ay spora hafıf kılolarla baslayıp 2.3. ayında portein ve karbon takvıyesı ıle oldukca ıyı bır fıt vucuda ulasabilir. ( ESKİYE NAZARAN )

Evet bende bir Ektomorf'um dedim ve gecen sene 55 olan kılom bu sene 68 oldu. Bir sene de 13 kilo almak zor bişey bir Ektomorf'un almıs olması.. Ancak dediğim gibi sproun etkisi fazladır ve ben bu makalemde genelde en cok sikayet edılen, gözle gozuken kusur olarak bilinen KOL KASI üzerinde duracagım..

Kolları zayıf , hafif kambur, çelimsiz gözükenler ( 2 sene onceki ben ) mesela t-shirt giymeye çekinirler, bir plaja gitsenız denıze gitmeye cekinırısınız ve asıl insana zor gelen sey sız boyle dusunurken aynı yas gurubunda olan tanıdık veya tanımadık arkadaslarınızın size nispet yapar gibi yanınızdan geçmesi işte asıl bu zoruna gidiyor insanın..

Simdi sizlere KOL KASLARINIZI NASIL BÜYÜTEBİLİRSİNİZ - NASIL KOL KASLARINIZI GELİŞTİREBİLİRİSİNİZ bunları gosterecegim. Tabi bu hareketler için spor salonu şart, spor salonunda bu hareketlerı setler ve tekrarları ıyı ayarlayıp fit bır vucuda sahıp olabilirsiniz.

Bu arada UNUTMADAN, fit bır vucuda pat diye 1 ayda sahıp olmanız imkansız. Size tavsiyem sımdıkı pazunuzu fotograf çekip saklayın ve 1 ay sonra cekıp karsılastırın farkı az da olsa göreceksınız ve moral olarak spora daha da baglanacaksınız..

Evet hareketlere baslaman once kesınlıkle ısınma yapmayı unutmayın 3-4 dakıka arası ısınma yaptıktan sonra asagıdakı hareketlerı yenı baslıyorsanız 2 tekrar 8-10 SET , daha once alt yapnız varsa 3 tekrar 10-12 set şeklinde yapabilirsiniz..

Dumbell Curl

CURLS.jpg

Hammer Curl

HAMMER%20CURL.jpg

Concentration Curl

CONCENTRATION%20CURLS.jpg

Barbell Curl

BARBELL%20CURL.jpg

Barbell Preacher Curl

PREACHER%20CURLS.jpg

Reverse Curl

REVERSE%20CURLS.jpg

Dumbbell Triceps Extension

DUMBBELL%20TRICEPS%20EXTENTION.jpg

One Arm Triceps Extension

ONE%20ARM%20TRICEPS%20EXTENTION.jpg

Triceps Pushdown

PUSHDOWNS.jpg

Seated Dumbbell Triceps Extension

SEATED%20DUMBBELL%20TRICEPS%20EXTENTION.jpg

Triceps Kickback

TRICEPS%20KICKBACKS.jpg

Triceps Dips

TRICEPS%20DIPS.jpg

En son verdıgım Triceps Dips hareketi benım en sevdigim harekettir. Arka kol için en cok sevıdıgım hareket oldugu ıcın bunu ben 3-4 tekrar yapıyorum sizde zamanla kutle hacım kazandıgınız da benım gıbı kucagınıza agırlık alıp oyle Triceps Dips yapabilir ve arka kol kaslarınızı meydana cıkartabılırısınız..

Evet arkadaslar, verdiğim hareketler biceps ve triceps hareketleri yanı on ve arka kol.. En basta dediğim gibi yenı baslayanlar 2 tekrar 8-10 set şeklinde yapabilir, alt yapısı olanlar agırlıgı arttırıp 3 tekrar 10-12 set şeklinde çalısabilir. Düzenli beslenme, Düzenli dinlenme ve düzenli çalışma ile 1 ay sonra az da olsa farkı hıssedeceksınız emin olun..

Eger sorusu olan , sıkıntı olan, anlamayan , nasıl yaparım vs seklınde sorularınız varsa yorum atabilir veya bana mesaj ıle ulasabilirisiniz..​

Üst Alt