Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zamanda yolculuk mümkünmüdür?

AdoniS

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    11

Zamanda yolculuk mümkünmüdür?

Einstein'in ve diğer bazı bilim adamlarının formüllerle olabileceğini düşündükleri zamanda yolculuk olabilirmi?
Güzel bir tartışma konusu olabileceğini düşünüyorum ?

Loony

İnsan insanı, Ya tamamlayamadı, Ya tam'anlayamadı.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    6
Keske olsa :)

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
fringe'i daha dün gece bitirdim :honk:

orada da edindiğim izlenime göre evren sırlarla dolu. olur mu olur yani. ama asıl soru gitsek ne olacak ? hadi diyelim ben 2012ye döndüm, ne değişecek bu gidişin dönüşü nasıl olacak, aklımda hep deli sorular .s.s

MonteKristo

Ben o yoldan çıktım
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    1,903
Zaman deyince benim aklıma görelilik teorisi geliyor. Biri uzayda ışık hızına yakın bir hızla gittiğinde onun için geçen zamanla dünya da geçen zaman aynı olmuyor. Çok çok hızlansa belki de adamın bir kaç saati dünyada ki 100lerce yıla denk gelecek. Bu da bir nevi geleceğe yolculuk.
Bu konu bizim aklımıza yatmamıştı ve hocamız bize bu konuyla ilgili bilgi amaçlı bir kaç kağıt vermişti. Hatta o kağıtta adam bugün gitti dün geri döndü falan yazıyordu.
Işık hızına ulaşıldığında da zaman durur diyorlar. Tabi şöyle bir durum da var ışık hızını kim kaybetmiş de biz buluyoruz :D

Tibet

Temet Nosce
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    310
fizik kurallarına göre mümkündür ve geleceğe gitmek, geçmişe gitmeye kıyasla daha kolaydır.

Sheeran

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    92
Albert enistein zaman akişinin hizlandigi ve yavasladigini fark etmiş ki bu 100 yil onceydı haklı bence çünkü insan zihni herseyi bulur ki geldiğimiz küresel konumlama sistemi uzay vs vs zaten uzay araclarinda farkli bir saat sisteminin olduğunu söylüyorlar her gun saniyenin milyarda ucü gibi bir zaman özetle belki bir gün olabilir ...

Tibet

Temet Nosce
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    310
üstteki hanfendininde dediği gibi duran veya hareket halindeki nesneler için zaman farklı akar.
geleceğe gitmek için ışık hızına yakın bir hızda hareket halinde olmak yeterli.
bir uzay aracındaysanız ve çok hızlıysanız zaman sizin için yavaş akar ve araçtan indiğinizde kendinizi zamanda ileride yani gelecekte bulabilirsiniz.
ama gelecekten geçmişe gelme konusuna gelirsek münkün olmadığını düşünüyorum.
çünkü bilim insanları kara delikler gibi muazzam yerçekimi gücüne sahip uzay cisimlerinide olaya dahil ediyorlar.
bilim insanlarına göre kara deliğe girmeden içindeki tekilliği kesin olarak bilmenin başka bir yoluda yok.
bu yüzden geçmişe dönme olayı biraz zor gibi yada muhtemelen mümkün değil.
ayrıca gelecekten gelen insanlarla ilgili söylentiler, vampir yada ufo söylentilerine kıyasla daha azdır.
belkide insanlık geçmişe dönebilmeyi keşfedemeden kendi kendini nükleer bombayla havaya uçurmuştur ilerde..

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Bu sorunsal için Zaman Yolcusunun Karısı filmini öneririm :sigara

Üst Alt