OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
MALZEMELER
2 adet pancarın sapı ve yaprakları
Yarım demet ebegümeci
1 büyük soğan
tuz
karabiber
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Zeytinyağı
Çok az tereyağı
3 yumurta
yoğurtlamak isterseniz bir kase sarımsaklı yoğurt
Yumurtalı Ebegümeci Kavurması Tarifi
Soğanı küp küp doğrayın.
Tavaya az yağ koyarak soğanları soteleyin.
Pancar saplarını ve ebegümecini doğrayarak derin bir kabın içerisine alın.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 3-5 dakika bu suda bekletin.
Ardından süzerek sebzeleri sotelenen soğanların üzerine ekleyin.
Tuz ve baharatlarını atarak sebzeleri kavurun.
Renginin dönmesi gerekiyor pişmeye başladıklarını anlamak için.
Sebzeler piştikten sonra arzu ettiğiniz gibi isterseniz yumurta kırarak yumurtaları da pişirip, servis yapın.
Ya da yoğurt döküp servis yapın.